Το βενετσιάνικο κάστρο με τους πολυθρύλητους Δροσουλίτες

Το βενετσιάνικο κάστρο με τους πολυθρύλητους Δροσουλίτες

Ένας μύθος που ζωντανεύει στο Φραγκοκάστελο

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Φραγκοκάστελου, διάσημος για το περίφημο ενετικό κάστρο και τους Δροσουλίτες, βρίσκεται σε μια μικρή πεδιάδα, με τα Λευκά Όρη να ορθώνονται επιβλητικά πίσω του.

Ο οικισμός διαθέτει λίγα σπίτια και καταλύματα για τους ταξιδιώτες. Το βενετσιάνικο κάστρο του με τους πολυθρύλητους Δροσουλίτες «σφραγίζει» το τοπίο και, καθώς διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, σε ταξιδεύει στο παρελθόν.

Μπροστά στο κάστρο υπάρχει αμμουδιά με ρηχά τιρκουάζ νερά, ιδανική για παιδιά. Δυτικά θα βρείτε ακρογιαλιά με βότσαλα και βυθό με βράχια, ιδανική για εξερεύνηση με μάσκα. Στην αντίθεση κατεύθυνση, σε περίπου 300 μέτρα, βρίσκεται μία από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης, η Ορθή Άμμος με τις εντυπωσιακές αμμοθίνες της και τα κρυστάλλινα νερά της.

Ιδανικές μέρες για να επισκεφθείτε το Φραγκοκάστελο είναι όταν δεν φυσούν δυνατοί άνεμοι, για να απολαύσετε την ήρεμη θάλασσα και να αποφύγετε το «μαστίγωμα» της άμμου.

Τι είναι οι Δροσουλίτες και η παράδοσή μας

Οι Δροσουλίτες είναι ένας από τους πιο διαδεδομένους ελληνικούς θρύλους.

Μάλιστα η παράδοση θέλει κάθε χρόνο τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, λίγο πριν ανατείλει ο ήλιος, να εμφανίζεται στη θέση Θυμέ Κάμπος, στην επαρχία των Σφακίων, μια στρατιά από νεκρούς πολεμιστές με αστραφτερές πανοπλίες, η οποία προελαύνει προς τη θάλασσα πάνω απ΄ το Φραγκοκάστελο.