Γνωρίστε τη Σεούλ σαν να ήταν το σπίτι σας!

Γνωρίστε τη Σεούλ σαν να ήταν το σπίτι σας!

Η μυστηριώδης πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας

Η Σεούλ είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, καθώς επίσης και η καρδιά του πολιτισμού, του Hallyu*, της εκπαίδευσης, των επιχειρήσεων και της πολιτικής. Διαθέτει όχι μόνο υπερσύγχρονους ουρανοξύστες και εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας, αλλά και μεγαλοπρεπή παλάτια και ναούς, δείχνοντας ένα μίγμα της παλιάς και της σύγχρονης ζωής σε εκατομμύρια επισκέπτες.

Κατά κύριο λόγο χωρίζεται σε Βόρεια και Νότια με τον ποταμό Han να την διασχίζει στη μέση. Οι τουριστικές περιοχές, όπως το παλάτι Gyeongbokgung, το Myeondong, το Cheonggyecheon Stream, ο N Seoul Tower, βρίσκονται στο κεντρικό τμήμα και η περίφημη περιοχή «Gangnam» (από το μοναδικό στυλ Gangnam του Psy) αναφέρεται στο νότιο τμήμα της Σεούλ.

Η Σεούλ είναι επίσης η πόλη που παρέχει την ταχύτερη σύνδεση στο διαδίκτυο. Ως ταξιδιώτης, θα εκπλαγείτε από το πώς τα περισσότερα καφέ παρέχουν δωρεάν wi-fi υψηλής ταχύτητας.

1. Πληρώστε βασιλική επίσκεψη

Η Σεούλ έχει 5 κύρια παλάτια: Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeongung, Deoksugung και Gyoenghuigung. Από τα πέντε, το Gyeongbokgung είναι το μεγαλύτερο. Είναι συνήθως ανοιχτό κατά τη διάρκεια της ημέρας και μερικές φορές τη νύχτα. Επισκεφθείτε το παλάτι και αισθανθείτε την αληθινή ομορφιά της Κορέας.

2. Απολαύστε τον πολιτισμό

Δοκιμάστε να επισκεφτείτε τα καφέ Hanbok (Hanbok είναι κορεάτικα παραδοσιακά ρούχα), όπως το Goguan Studio, όπου μπορείτε να φορέσετε το Hanbok, να πίνετε παραδοσιακό τσάι και να τραβήξετε φωτογραφίες ως αναμνηστικό. Επίσης, οι Κορεάτες λατρεύουν τη σάουνα τύπου κορεατικού τύπου «Jjimjilbang» . Είναι ένα μεγάλο σπα όπου μπορείτε όχι μόνο να ξεκουραστείτε, αλλά και να πάτε σε διάφορες αίθουσες σάουνας που προσφέρουν διάφορους τρόπους θέρμανσης και ατμού.

3. Δοκιμάστε όλα τα νόστιμα φαγητά

Οι Κορεάτες τρώνε μια ποικιλία από τρόφιμα τα οποία μπορείτε να απολαύσετε σε μια αρκετά λογική τιμή στη Σεούλ. Δοκιμάστε κορεάτικο μπάρμπεκιου με χοιρινό, βοδινό, αρνί ή πάπια. Δεύτερον, το κορεατικό παραδοσιακό παγωμένο επιδόρπιο ονομάζεται «Bingsu» και προσφέρεται με διαφορετικές σος. Το πρωτότυπο είναι το «Patbingsu», το οποίο είναι παγωτό με σος από κόκκινο γλυκό φασόλι, αλλά σερβίρεται και με διάφορα φρούτα. Τρίτον, δοκιμάστε κάθε είδους street food: Tteokbokki (πικάντικη κέικ ρυζιού), odeng (κέικ ψαριού), dak kkochi (σουβλάκι κοτόπουλο), hot dog, πατάτες, παγωτό μηχανής και πολλά άλλα.

Hallyu*: To Hallyu μεταφράζεται ως «Το Κορεατικό κύμα». Αυτός ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις εξαγωγές της κορεατικής τηλεόρασης, των ταινιών, της μουσικής, των καλλυντικών και της μόδας, που άρχισαν να ρέουν σε όλη την Ασία κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 και μεταφέρθηκαν σε μεγάλες περιοχές του δυτικού κόσμου στις αρχές αυτού του αιώνα.