Ξεχάστε τη Νέα Υόρκη! Το Βερολίνο είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Ξεχάστε τη Νέα Υόρκη! Το Βερολίνο είναι η πόλη που δεν κοιμάται ποτέ

Αφήστε τον εαυτό σας να χαθεί στην πόλη

Οι Βερολινέζοι φημίζονται ως οι καλοπερασάκιδες της Γερμανίας.

Η γερμανική πρωτεύουσα διαθέτει τεράστια ποικιλία εστιατορίων για να καλύπτει κάθε γούστο, πορτοφόλι και ηλικία.

Στο Βερολίνο μπορείτε να διασκεδάσετε με την ψυχή σας. Οι επιλογές πάμπολλες. Από μικροσκοπικά υπόγεια κλαμπ μέχρι βιομηχανικούς ναούς techno, τα φημισμένα κελάρια-κήπους ή bierkeller με τις αιωνόβιες καστανιές, αισθανθείτε στα φανταχτερά κοκτέιλ στέκια, θαυμάστε στα ωραία... καμπαρέ. Το Βερολίνο, σε αντίθεση με ό,τι ξέρουμε στην Ελλάδα για τους βορειοευρωπαίους, προσφέρει διασκέδαση 24 ώρες το 24ωρο ολόκληρη την εβδομάδα.

Πολυτάραχη υπήρξε η γερμανική πρωτεύουσα κατά τον 20ο αιώνα. Ως κέντρο των ναζί ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, διχοτομήθηκε μεταξύ Δύσης και Ανατολής την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, επανενώθηκε και αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η ισχυρότερη πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ιστορία είναι πανταχού παρούσα στο Βερολίνο και έλκει τους ιστορικούς περιηγητές.

Για περπάτημα προσφέρεται η διαδρομή κατά μήκος του τμήματος του Τείχους του Βερολίνου που ακόμα σώζεται. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα πρωσικά ανάκτορα αλλά και το διάσημο σημείο ελέγχου (μπλόκο) «Τσάρλι» (Checkpoint Charlie), που ήταν το πέρασμα από το δυτικό στο ανατολικό Βερολίνο στα χρόνια της διχοτόμησης.

Το Βερολίνο είναι σαν μα ξεφυλλίζετε ένα συναρπαστικό τρισδιάστατο βιβλίο, όπου το παρελθόν συνδέεται με το παρόν παντού.

Υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές γιορτές που ζωντανεύουν την πόλη. Κάθε Πάσχα (των Καθολικών) το Βερολίνο κινείται στους ρυθμούς του Karneval der Kulturen, ένα καρναβάλι που διακρίνεται για την πολυπολιτισμική παρέλασή του.

Η γιορτή Pride Berlin είναι μία από τις μεγαλύτερες LGBT παρελάσεις στην Ευρώπη και γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος του Ιουνίου. Τόσο το Karneval der Kulturen όσο και το Pride του Βερολίνου τελούν υπό την έγκριση των γερμανικών Αρχών.