6 μέρη για επίσκεψη στη Χάγη – από το μουσείο Escher στο Παλάτι Ειρήνης

6 μέρη για επίσκεψη στη Χάγη – από το μουσείο Escher στο Παλάτι Ειρήνης

Πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση σε αυτή την πόλη στο επόμενο ταξίδι σας στην Ολλανδία

Μόλις 50 λεπτά με το τρένο από το κέντρο του Άμστερνταμ, η Χάγη (ή όπως την ονομάζουν οι Ολλανδοί Den Haag) φιλοξενεί την ολλανδική κυβέρνηση, πολλά συναρπαστικά καταστήματα και εστιατόρια και τον διάσημο ζωγράφο Βερμέερ που φιλοτέχνησε τον διάσημο πίνακα «Το κορίτσι με το σκουλαρίκι».

Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με 6 μέρη που θα πρέπει να χωρέσετε στην επίσκεψή σας στη Χάγη για να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον ολλανδικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής.

Οι 6 κορυφαίες τουριστικές εμπειρίες:

1. Ανακαλύψτε το Μουσείο Mauritshuis

Το Μουσείο Mauritshuis είναι ένα σχετικά μικρό μουσείο που διαθέτει προς έκθεση 350 έργα από τη συλλογή που ανήκε κάποτε στη βασιλική οικογένεια της Ολλανδίας, ενώ συμπεριλαμβάνει και αριστουργήματα της ολλανδικής ζωγραφικής του 17ου αιώνα.

Όταν το επισκεφθείτε, αν είστε φοιτητής βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μαζί την φοιτητική σας ταυτότητα για να πάρετε ένα εισιτήριο έκπτωσης, ή εάν έχετε Museumkaart, πάρτε την για να έχετε δωρεάν είσοδο (εάν μένετε στην Ολλανδία για περισσότερο από μερικές εβδομάδες και σκοπεύετε να επισκεφθείτε πολλά μουσεία, να αγοράσετε μία Museumkaart για να εξοικονομήσετε χρήματα σε μουσεία σε όλη τη χώρα).

2. Εξερευνήστε το Madurodam

Αν δεν μένετε στην Ολλανδία για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι απίθανο να έχετε το χρόνο να ζήσετε ό, τι έχει να προσφέρει η χώρα. Το Madurodam είναι ένα «διαδραστικό μικροσκοπικό πάρκο» που σας δίνει την ευκαιρία να δείτε όλα τα κύρια σημεία ενδιαφέροντος στην Ολλανδία σε λίγες μόνο ώρες.

Μπορείτε να θαυμάσετε τις μινιατούρες από το αεροδρόμιο Schiphol, τα ολλανδικά deltaworks και τους πολλούς ανεμόμυλους. Αυτό το μικροσκοπικό πάρκο σας δίνει μια αίσθηση για όλα όσα έχει αυτή η χώρα κατασκευάσει.

Μην ξεγελιέστε πιστεύοντας ότι αυτό είναι καθαρά ένα αξιοθέατο για τα παιδιά - τα μοντέλα είναι τόσο λεπτομερή που θα εκπλαγείτε, ενώ μπορείτε να δείτε και το εργοστάσιο κεραμικής Delft.

3. Επισκεφθείτε το Μουσείο Escher

Ένα άλλο διάσημο μουσείο τέχνης που βρίσκεται στη Χάγη είναι το Μουσείο Escher, γεμάτο με μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του Ολλανδού εικαστικού καλλιτέχνη MC Escher.

4. Ζήστε την πόλη από ψηλά

Σε απόσταση 10 λεπτών με το τραμ από το Den Haag Centraal θα βρείτε τον Πύργο της Χάγης.

Ανεβείτε με τον γυάλινο ανελκυστήρα μέχρι τον 42ο όροφο και μπείτε στο The Penthouse Restaurant, το υψηλότερο εστιατόριο στην Ολλανδία. Ενώ το γευστικό γεύμα στο The Penthouse είναι μια απίστευτη εμπειρία, είναι επίσης πολύ ακριβό. Μια φθηνότερη εναλλακτική λύση που ακόμα σας επιτρέπει να έχετε την άποψη της πόλης είναι να πληρώσετε 6 ευρώ για να πιείτε ένα ποτό στο Sky Bar και στη συνέχεια να βγείτε έξω στο μπαλκόνι όπου μπορείτε να απολαύσετε την πανοραμική θέα της Χάγης.

Δεν υπάρχει κάποιος κωδικός ενδυμασίας για το Penthouse και το Sky Bar, αλλά πιθανότατα θα νιώσετε αμήχανα αν εμφανιστείτε σε σορτς και σε μπλουζάκι! Κάτι πιο επίσημο συνιστάται.

5. Απολαύστε τηγανίτες στο Malieveld

Οι Pannekoeken είναι νόστιμες ολλανδικές τηγανίτες, και σίγουρα κάτι που πρέπει να δοκιμάσετε στο ταξίδι σας! Στο Paviljoen Malieveld (ανοιχτό μόνο για μεσημεριανό γεύμα) υπάρχουν 20 διαφορετικοί τύποι pannekoeken, τόσο αλμυροί όσο και γλυκοί από τους οποίους μπορείτε να επιλέξετε.

Σε αντίθεση με τις ελληνικές τηγανίτες, οι pannekoeken είναι μεγάλες (συχνά στο μέγεθος μιας πίτσας), λεπτές και τρώγονται για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο.

Μια άλλη ολλανδική λιχουδιά που πρέπει να δοκιμάσετε στο Paviljoen Malieveld είναι οι poffertjes: μικροσκοπικές, στρογγυλές, αφράτες τηγανίτες που τρώγονται με άχνη ζάχαρη και βούτυρο.

6. Δείτε το Παλάτι Ειρήνης

Το Παλάτι Ειρήνης είναι στεγάζει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το οποίο είναι το κύριο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών, το Μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο, την Ακαδημία του Διεθνούς Δικαίου, καθώς και η εκτεταμένη Βιβλιοθήκη του Παλατιού της Ειρήνης.