Γιατί η Γουατεμάλα πρέπει να βρίσκεται στην ταξιδιωτική σας λίστα

Γιατί η Γουατεμάλα πρέπει να βρίσκεται στην ταξιδιωτική σας λίστα

Ποιες τοποθεσίες και δραστηριότητες δεν πρέπει να παραλείψετε

Η Γουατεμάλα είναι μία από τις πιο συναρπαστικές χώρες της Κεντρικής Αμερικής.

Αν και για πολλά χρόνια ήταν ιδανικός προορισμός για backpackers, σήμερα τα αξιοθέατα της μπορούν να τα θαυμάσουν και άλλοι ταξιδιώτες.

Η χώρα διαθέτει πάμπολλα μνημεία και στοιχεία από τον πολιτισμό των Μάγια. Υπάρχουν αποικιακές πόλεις γεμάτες γοητεία και τροπικά δάση γεμάτα ζωή. Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε αρχαίες πόλεις, υπέροχες λίμνες και ενεργά ηφαίστεια.

Αν σας αρέσει η περιπέτεια αξίζει να επισκεφθείτε τη Γουατεμάλα.

Ποια είναι όμως τα αξιοθέατα της Γουατεμάλα που θα έπρεπε να δει ένας επισκέπτης;

Δείτε αυτούς τους έξι λόγους που θα έπρεπε να κάνετε αυτό το μακρινό ταξίδι.

1. Η Πόλη της Γουατεμάλα

Η συντριπτική πλειοψηφία των επισκεπτών αγνοεί την Πόλη της Γουατεμάλα. Η αλήθεια είναι ότι έχει κακή φήμη. Χαοτική, βρώμικη και επικίνδυνη είναι οι ωραιότερες λέξεις που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν τον τόπο. Εκτός αυτού, η Πόλη της Γουατεμάλα είναι επίσης το κέντρο όλων των πραγμάτων της Γουατεμάλα. Δεν μπορείτε να πάρετε μια πραγματική γεύση του τόπου, χωρίς μια μέρα ή δύο στην πόλη της.

Με περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους, η Πόλη της Γουατεμάλα είναι η μεγαλύτερη μητρόπολη στην Κεντρική Αμερική. Μπορεί να υπερηφανεύεται για τα καλύτερα μουσεία της χώρας, όπως το Museo Nacional de Arqueología y Etnología, το οποίο διαθέτει την πιο εκτεταμένη συλλογή από έργα Μάγιας στον κόσμο. Άλλα μουσεία περιλαμβάνουν το Museo Popol Vuh, αφιερωμένο στην πολιτιστική κληρονομιά της Γουατεμάλα. Το Museo Ixchel del Traje Indigena έχει μια συναρπαστική συλλογή από τα θαυμάσια υφάσματα που θα βρείτε στη χώρα.

Το Προεδρικό Μέγαρο και ο Μητροπολιτικός Καθεδρικός Ναός είναι επίσης αξιοθέατα που δεν θα έπρεπε με τίποτα να παραλείψετε.

2. Αντίγκουα

Η Αντίγκουα είναι το πιο γνωστό μέρος της χώρας για τους ξένους επισκέπτες. Όλοι όσοι έρχονται στη Γουατεμάλα ξοδεύουν χρόνο για να γνωρίσουν τη συγκεκριμένη πόλη.

Ιδρύθηκε το 1543 από τους Ισπανούς, η Αντίγκουα ήταν η πρωτεύουσα της αποικιακής Κεντρικής Αμερικής μέχρις ότου μια σειρά σεισμών ανάγκασαν τους κατοίκους να εκκενώσουν την πόλη. Κατά την ακμή της, η Αντίγκουα ήταν μια από τις πλουσιότερες πόλεις του Νέου Κόσμου. Αυτή η κληρονομιά «ακτινοβολεί» μέχρι σήμερα μέσα από τη χαλαρή αποικιακή γοητεία της.

Τα λιθόστρωτα δρομάκια, οι παλιές εκκλησίες και τα ζωγραφισμένα σπίτια καθιστούν την Αντίγκουα ένα γοητευτικό μέρος για να περιπλανηθείτε, να φωτογραφίσετε και να φανταστείτε τι συμβαίνει στην άλλη πλευρά αυτών των αρχαίων τειχών. Το Central Park είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκουραστείτε απολαμβάνοντας ένα παγωτό. Η Αντίγκουα είναι γεμάτη από υπέροχα ξενοδοχεία και εστιατόρια.

3. Volcan de Agua

Αναδύεται πάνω από την Αντίγκουα. Οι περισσότεροι τουρίστες έχοντας το ηφαίστειο ως θέα στις καφετέριες της πόλης που απολαμβάνουν τον καφέ τους, σκέφτονται την πεζοπορία προς το Volcan de Agua, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να κάνετε κάτι τέτοιο.

Μια σημαντική προειδοποίηση: το Volcan de Agua έχει τη φήμη για ληστείες στο μονοπάτι πεζοπορίας. Για να ανεβείτε σε αυτό το ηφαίστειο, πρέπει να περπατήσετε με έναν επίσημο οδηγό. Ωστόσο, μην αφήσετε αυτή την προειδοποίηση να σας αποτρέψει. Φτάνοντας στην κορυφή του Volcan de Agua η θέα από την κορυφή θα σας ανταμείψει.

4. Λίμνη Atitlan

Η λίμνη Atitlan είναι παγκοσμίως γνωστή ως μία από τις πιο όμορφες λίμνες του πλανήτη. Η λίμνη βρίσκεται σε μια μαγευτική, μυστικιστική τοποθεσία και περιβάλλεται από ηφαίστεια και πράσινα βουνά. Η Atitlan έχει επιφάνεια πάνω από 130 τετραγωνικά χιλιόμετρα και είναι η βαθύτερη λίμνη στην Κεντρική Αμερική.

Πολλοί οδηγοί αντιμετωπίζουν τη λίμνη Atitlan σαν έναν προορισμό, αλλά δεκάδες πόλεις και χωριά αποτελούν την περιοχή. Κάθε ένα με τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και αξιοθέατα. Η Atitlan αξίζει πολλή προσοχή. Η περιοχή προσφέρει περισσότερα αξιοθέατα και εμπειρίες από οποιοδήποτε άλλο μέρος της Γουατεμάλα.

5. Αγορά του Chichicastenango

Η πόλη «Chichicastenango», θα μπορούσατε να την προφέρετε και «Chichi» για μεγαλύτερη ευκολία, είναι η πόλη της Γουατεμάλα για να ψωνίσετε σουβενίρ των Μάγια.

Τις Πέμπτες και τις Κυριακές, υπάρχει μια τεράστια, υπαίθρια αγορά στην οποία οι ντόπιοι πουλάνε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, υφάσματα, μάσκες, ξύλινα γλυπτά και κεραμικά.

6. Tikal

Το Tikal είναι αρχαία πόλη των Μάγια. Όπως η Αντίγκουα και η λίμνη Atitlan, έτσι και αυτή η αρχαία πόλη βρίσκεται βαθιά στη ζούγκλα της περιοχής Peten. Η μετάβαση στη Γουατεμάλα χωρίς επίσκεψη στη Tikal είναι σαν να πάτε στο Παρίσι χωρίς να δείτε τον Πύργο του Άιφελ.

Το Tikal χρειάζεται τουλάχιστον δύο ή καλύτερες τρεις ημέρες για να το εξερευνήσετε.

Οι Ισπανοί ποτέ δεν κατάκτησαν το Tikal, στην πραγματικότητα, δεν βρήκαν ποτέ τον τόπο. Οι Μάγια εγκατέλειψαν την πόλη αιώνες πριν φτάσουν. Οι Ευρωπαίοι το ανακάλυψαν στη δεκαετία του 1850. Είναι το τέλειο παράδειγμα μιας χαμένης πόλης και ενός πραγματικού κρυμμένου πολύτιμου θησαυρού.