Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ασίζη

Πράγματα που πρέπει να κάνετε στην Ασίζη

H πνευματική πρωτεύουσα της Ούμπρια

Η υπέροχη Ασίζη, είναι μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ιταλίας στην περιοχή της Ούμπρια. Ένα μεγάλο μέρος της φήμης αυτής της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO πηγάζει από το γεγονός ότι η Ασίζη ήταν η γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, ενός από τους προστάτες της Ιταλίας.

Ο Άγιος Φραγκίσκος εγκατέλειψε τα πάντα για να αφιερώσει τη ζωή του στο να βοηθήθα τους φτωχούς, ευάλωτους και όσους είχαν ανάγκη.

Χτισμένη πάνω σε λόφο επιτρέπει στους ταξιδιώτες να ταξιδέψουν νοερά στα χρόνια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης.

Προσελκύει πιστούς προσκυνητές αλλά και ταξιδιώτες που μαγεύονται από τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Στα γραφικά της δρομάκια, στο επιβλητικό κάστρο Rocca Maggiore και στις πέτρινες κεραμόσκεπες κατοικίες ανακαλύψτε την αυθεντική ιταλική αρχιτεκτονική.

Αξίζει να επισκεφθείτε τη Βασιλική της Αγίας Κλάρας και τη διπλή Βασιλική εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, όπου βρίσκεται ο τάφος του και οι νωπογραφίες του Τζιότο και του Ταιμαμπουέ.

Στο Eremo delle Carceri μπορείτε να δείτε τις σπηλιές όπου αποσύρονταν από τα κοσμικά οι μεσαιωνικοί ερημίτες καθώς και το Castello Maggiore και το Castello Minore, το μεγάλο και το μικρό Κάστρο δηλαδή.