5 πράγματα που δεν ξέρετε για τη Σρι Λάνκα

5 πράγματα που δεν ξέρετε για τη Σρι Λάνκα

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ινδικού Ωκεανού

Ένα από τα καλύτερα πράγματα για να επισκεφθείτε μια νέα χώρα είναι να γνωρίσετε μερικά πράγματα για αυτή. Ανεξάρτητα από το πόση έρευνα κάνετε ή πόσους ανθρώπους ρωτάτε, υπάρχουν πάντα πράγματα για τη χώρα που θα σας εκπλήσσουν ή ακόμα και να σας μπερδέψουν.

1. Η Σρι Λάνκα είναι η Ινδία για τους αρχάριους

Εάν σκέφτεστε ένα ταξίδι στην Ινδία, σας συνιστώ να επισκεφθείτε πρώτα τη Σρι Λάνκα. Δεδομένου ότι οι χώρες απέχουν μόνο 28 χιλιόμετρα, υπάρχουν φυσικά πολλές ομοιότητες μεταξύ των δύο.

Ωστόσο, οι άνθρωποι της Σρι Λάνκα είναι πολύ πιο φιλικοί και πιο ευγενικοί. Πολλοί από αυτούς ενδιαφέρονται περισσότερο για να κάνουν έναν νέο φίλο παρά να πάρουν χρήματα από εσάς.

2. Τα ξενοδοχεία δεν είναι πάντα ξενοδοχεία

Παντού στη Σρι Λάνκα θα δείτε μέρη που ονομάζονται «Hotel Paradise» και «Orient Hotel», ωστόσο τα περισσότερα από αυτά τα μέρη δεν είναι στην πραγματικότητα ξενοδοχεία. Είναι πολύ κοινό για τα εστιατόρια να τοποθετούν τη λέξη «ξενοδοχείο» είτε πριν είτε μετά το όνομά τους.

3. Κουνώντας το κεφάλι σας για «Όχι» εκεί σημαίνει «Ναι»

Κουνώντας το κεφάλι σας από αριστερά προς τα δεξιά, αυτό που οι περισσότεροι δυτικοί αναγνωρίζουν ως τρόπο να πούνε όχι, στη Σρι Λάνκα αυτό σημαίνει «ναι» ή «εντάξει, καταλαβαίνω».

4. Περισσότερες οι αγελάδες από τα αυτοκίνητα

Σε πολλά μέρη της Σρι Λάνκα ο αριθμός των αγελάδων που περιπλανιούνται στους δρόμους υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό των αυτοκινήτων. Πολλές φορές το λεωφορείο θα σταματήσει κατά μήκος του δρόμου όχι λόγω κυκλοφορίας, αλλά μάλλον επειδή υπάρχουν εκατό ή περισσότερες αγελάδες στη μέση του δρόμου.

5. Ο 4ος μεγαλύτερος παραγωγός τσαγιού στον κόσμο

Το τσάι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στη Σρι Λάνκα. Η χώρα παράγει μια τεράστια ποσότητα τσαγιού, λαμβάνοντας υπόψη πόσο μικρό είναι. Μόνο η Κίνα, η Ινδία και η Κένυα παράγουν πιο πολύ, και όλες αυτές οι χώρες είναι σημαντικά μεγαλύτερες από τη Σρι Λάνκα. Φανταστείτε ότι η Κένυα είναι η μικρότερη από τις τρεις πρώτες, αλλά είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από το μέγεθος της Σρι Λάνκα. Ως εκ τούτου, η επίσκεψη σε μια φυτεία τσαγιού είναι απαραίτητη ενώ βρίσκεστε στη χώρα.