Επιστροφή στην Ιθάκη

Αυτό το καλοκαίρι η Ιθάκη τιμά τον πολιτισμό σε ένα τετραήμερο εκδηλώσεων με τίτλο "Επιστροφή στην Ιθάκη 2013 - Υποστηρίζουμε την Ιθάκη για την Ελλάδα".

Από τις 27 έως και τις 30 Ιουνίου το ταξίδι, η περιπέτεια, η αναζήτηση, οι αναμνήσεις και φυσικά η επιστροφή γίνονται το σύνθημα για μια σειρά από καλλιτεχνικά δρώμενα, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ιθάκης " O Φήμιος". Τα φώτα της δημοσιότητας θα τραβήξει αναμφίβολα η διάσημη ομάδα χορού Martha Graham Dance Company της Ν. Υόρκης.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής του διεθνούς καλλιτέχνη Philip Tsiaras της Ν. Υόρκης, καθώς και διεθνής έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή καλλιτεχνών από 20 χώρες υπό την επιμέλεια του Philip Tsiaras και Χριστόφορου Δουλγέρη.

Οι επισκέπτες θα γευτούν την τοπική κουζίνα, μέσω των παραγωγών που θα βάλουν τα δυνατά τους για να αναδείξουν την ιδιατερότητα και τις γαστριαμαργικές σπεσιαλιτέ του τόπου. Το "Farm to Table" δείπνο φτιαγμένο με αγνά υλικά θα σας ταξιδέψει. Οι μουσικές εκδηλώσεις από τη τη Φιλαρμονική του Δήμου, την τοπική Χορωδία, τη Μαντολινάτα, τον Χορευτικό Σύλλογο "Χαρίλαος Τσιγώνιας" και τον παιδικό Χορευτικό Σύλλογο "Εν χορώ" θα δώσουν μια άλλη διάσταση στη διασκέδαση, ενώ θα διοργανωθούν και πολλές αθλητικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.