Μουσεία που αγαπούν τη γαστρονομία

Επισκεφτείτε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια, που φιλοξενούνται σε μουσεία και ανακαλύψτε πως η τέχνη συνδυάζεται άψογα με την γαστρονομική έμπνευση.

Μπορεί παλαιότερα να θεωρούνταν απλά ένα σημείο ξεκούρασης μετά από μια πολύωρη ξενάγηση, σήμερα όμως τα εστιατόρια των μουσείων, ήρθαν για να μείνουν και να καταπλήξουν με την ιδιαίτερη διακόσμηση και τα εδέσματα που προσφέρουν. Τα περισσότερα από αυτά, μάλιστα, χρησιμοποιούν αποκλειστικά φρέσκα τοπικά υλικά και προσφέρουν σπιτικά μενού, που προσελκύουν τουρίστες, αλλά και τους ψαγμένους καλοφαγάδες κάθε πόλης.

Σας προτείνουμε 5 ξεχωριστής αισθητικής εστιατόρια, που θα σας ανοίξουν την όρεξη για περισσότερη τέχνη.

Caffè Storico, New-York Historical Society

 

Με θέα στο Central Park και λουσμένο με ζεστά, σύγχρονα σχεδιαστικά στοιχεία όπως τα λευκά μαρμάρινα τραπέζια και οι κίτρινοι καναπέδες, η ατμόσφαιρα στο Caffè Storico του μουσείου New-York Historical Society, είναι κάθε άλλο παρά αποπνικτική. Το εστιατόριο Upper West Side προσφέρει μικρά γεύματα, εμπνευσμένα από τα σνακ, που σερβίρονται στα παραδοσιακά καφέ της Βενετίας, καθώς και σπιτικό φαγητό της βόρειας Ιταλίας, όπως ριζότο, παπαρδέλες με πάπια Ραγού και σπιτικά ζυμαρικά. Με επικεφαλής τον γεννημένο στη Φιλαδέλφεια βραβευμένο σεφ, Jim Burke, το δείπνο που παρασκευάζεται στο Caffè Storico, υπόσχεται ένα διάλειμμα από τα συνηθισμένα.

Le Georges Restaurant, Centre Pompidou, Παρίσι

 

Το Georges Restaurant είναι ένας ιδιότυπος χώρος, που σχεδιάστηκε από το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο Jakob + MacFarlane. Βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Κέντρου Πομπιντού, του διάσημου μουσείου σύγχρονης τέχνης του Παρισιού. Το εστιατόριο συνδυάζει ένα υπερμεγέθες ροζ μπαρ, με ξεχωριστά μεταλλικά σπήλαια και μια εξωτερική βεράντα, που μπορεί να υπερηφανεύεται για την καλύτερη θέα στην πόλη του φωτός. Η κουζίνα είναι γαλλική fusion, με ασιατικά στοιχεία, ενώ συμπεριλαμβάνει επιλογές, όπως βόειο κρέας στη σχάρα, φιλέτο με σάλτσα béarnaise και τάρτα με λεμόνι και βατόμουρο για επιδόρπιο.

Nerua, Guggenheim Museum, Bilbao, Ισπανία

 

Ο Josean Alija, ξεκίνησε την καριέρα του στην μαγειρική σε ηλικία 17 ετών και ακόνισε τις ικανότητές του στην avant-garde κουζίνα. Σήμερα, είναι ο σεφ του εστιατορίου Nerua στο μουσείο Guggenheim στο Μπιλμπάο, μια βιομηχανική πόλη στο βόρειο τμήμα της Ισπανίας, που είναι γνωστή για τον πολιτισμό των Βάσκων και, στον κόσμο της μαγειρικής, την εξάρτηση της από τα φρέσκα ντόπια υλικά. Οι δημιουργίες του νεαρού σεφ δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Τόσο η ψητή πάπια φουά γκρα με γλασαρισμένα καρότα, όσο και το επιδόρπιο με φράουλα και παγωτό έχουν αποσπάσει βραβεία, ως το πιο καλλιτεχνικό και το πιο όμορφο πιάτο, αντίστοιχα. Όσο για το ίδιο το εστιατόριο, με τα κομψά ξύλινα τραπέζια και τις λακαρισμένες επιφάνειες, προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και μοναδική θέα στους επισκέπετες του.

Café d’Art, Hara Museum of Contemporary Art, Τόκιο

 

Έχοντας χαρακτηριστεί ως μια όαση στην τσιμεντένια ζούγκλα του Τόκιο, το Café d'Art στο Hara Museum είναι ένας must προορισμός για τους ταξιδιώτες. Σεφ ζαχαροπλαστικής δημιουργούν πρωτότυπα κέικ, που ταιριάζουν με το θέμα των εκθεμάτων. Το εστιατόριο, το οποίο άνοιξε το 1985 και έχει θέα στον κήπο με τα γλυπτά του μουσείου, είναι ένα υπέροχο μέρος για να πιείτε σαμπάνια, απολαμβάνοντας ένα από τα παλαιότερα μουσεία σύγχρονης τέχνης στην Ιαπωνία.

Gather by D’Amico, Walker Art Center, Μινεάπολη

 

Η Πέμπτη είναι μια μεγάλη μέρα για τη Μινεάπολη. Κάθε μήνα, το εστιατόριο Gather by D’Amico στο Walker Art Center φιλοξενεί έναν σεφ, ο καθένας από τους οποίους προσθέτει δύο νέα πιάτα στο μενού, που θα σερβίρονται κάθε Πέμπτη για όλο το μήνα. Την πρώτη Πέμπτη του μήνα, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους σεφ και να δοκιμάσουν τα πιάτα τους. Πέρα από το μενού των επισκεπτών σεφ, το εστιατόριο προσφέρει μια σειρά από πιάτα, καθώς και την υπέροχη θέα της πόλης από την μεγάλη του βεράντα, που αποτελεί το ιδανικό σημείο για συγκεντρώσεις τα καλοκαιρινά βράδια.