Οι top value for money προορισμοί της Ευρώπης

Προσφέροντας μερικά από τα πιο εμβληματικά αξιοθέατα, τα καλύτερα μουσεία και την πιο γευστκή κουζίνα του κόσμου, η Ευρώπη ήταν ανέκαθεν ένας ελκυστικός και συναρπαστικός προορισμός.

Σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες επιλογές ταξιδιών, σε μέρη που αξίζουν να επισκεφθείτε, σύμφωνα με τον πιο επιτυχημένο παγκοσμίως εκδοτικό οίκο, που εξειδικεύεται στις ταξιδιωτικές εκδόσεις, το Lonely Planet. Οι ταξιδιωτικοί οδηγοί του εκτυπώνονται σε εννέα γλώσσες, επιτρέποντας σε ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο να γνωρίσουν διαφορετικά μέρη σε όλο τον πλανήτη.

Ελληνικά Νησιά

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινεζική λέξη για την “κρίση” είναι η ίδια με εκείνη για την “ευκαιρία”. Ενώ η οικονομική κρίση στην Ελλάδα μπορεί να συνεχίζεται, δεν υπάρχει καταλληλότερη ευκαιρία από φέτος για να ανακαλύψετε τις ομορφιές των ελληνικών νησιών. Οι ελληνικές παραλίες, παραμένουν οι πιο φιλόξενες και ειδυλλιακές του κόσμου και μάλιστα φέτος θα έχετε την ευκαιρία να εξασφαλίσετε ακόμα χαμηλότερες τιμές στα εισιτήρια και τη διαμονή σας. Μερικά από τα αγαπημένα σημεία μας περιλαμβάνουν την Ύδρα, την Κεφαλλονιά, την Ικαρία και τη Σαντορίνη.

Λισαβόνα

 

Στη γοητευτική πορτογαλική πρωτεύουσα της Λισαβόνας τα χρήματά σας έχουν αξία. Ένας απολαυστικός καφές και μια παραδοσιακή τάρτα με κρέμα τείνουν να κοστίζουν λιγότερο από ένα ευρώ. Παράλληλα, μπορείτε να γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις και να κάνετε μια όμορφη βόλτα με το ξεχαρβαλωμένο, αλλά ρομαντικό τραμ σε πολύ χαμηλές τιμές. Δωρεάν μουσεία, όπως η σύγχρονη συλλογή του Museu Colecção Berardo βοηθούν στη μείωση των εξόδων σας και πάντα υπάρχουν οι παραλίες στα νότια της πόλης για να απολαύσετε μια ημερήσια εκδρομή αν σας κουράζει η σύγχρονη αστική πόλη.

Ισλανδία

 

Μπορεί ποτέ να μην συμπεριληφθεί στους δημοφιλείς προορισμούς, αλλά η Ισλανδία είναι πλέον πολύ φθηνότερη από ότι ήταν μια δεκαετία πριν, μετά και τις ταραχώδεις οικονομικές εξελίξεις και μια υποτίμηση του νομίσματος της, που ξαφνικά μετέτρεψε τις εξωφρενικές της τιμές, σε λογικές. Είναι, λοιπόν, τώρα η ιδανική στιγμή για να ανακαλύψετε αυτό το εκπληκτικό νησί του Βόρειου Ατλαντικού, όπου ηφαίστεια, θερμοπίδακες, παγετώνες και ιαματικές πηγές, δημιουργούν ένα από τα πιο συναρπαστικά τοπία του πλανήτη. Για όσους έχουν πολύ σφιχτό προϋπολογισμό, το κάμπινγκ επιτρέπεται σε όλη την Ισλανδία.

Αλβανική Ριβιέρα

 

Το να απολαμβάνετε ολομόναχοι μια παραλία της Μεσογείου, οπουδήποτε στην Ευρώπη, μπορεί να είναι ένα όνειρο ζωής. Ακόμα και η ακτογραμμή της Αλβανίας έχει γίνει τουριστικός πόλος έλξης, λόγω της δημιουργίας νέων δρόμων και ξενοδοχείων κατά μήκος της. Εκεί θα βρείτε σίγουρα μερικές από τις πιο όμορφες ακτές της νότιας Ευρώπης, οι οποίες εξακολουθούν να προσφέρουν ευκαιρίες. Οι περιοχές Vuno και Drymades δεν έχουν γνωρίσει ακόμα την ανάπτυξη και διαθέτουν πρόσβαση σε θαυμάσιες ειδυλλιακές παραλίες. Σε άλλα μέρη η Αλβανία προσφέρει υπέροχη πεζοπορία στο βουνό, αρχαίες πόλεις και άφθονη διασκέδαση στη φθηνή πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Βερολίνο

 

Παραδόξως, το Βερολίνο, η πρωτεύουσα της οικονομίας της Ευρώπης είναι επίσης μια από τις φθηνότερες πόλεις της. Που αλλού μπορείτε να δείτε τα ζωντανά λείψανα του Ψυχρού Πολέμου και του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, να απολαύσετε μια επιλογή από μερικά από τα καλύτερα έργα σύγχρονης τέχνης και καταστήματα της Ευρώπης, πριν από ένα δείπνο με παραδοσιακή γερμανική κουζίνα με σύγχρονες επιρροές και στη συνέχεια να επιλέξετε μεταξύ ορισμένων από τα πιο cool και πιο διασκεδαστικά μπαρ και κλαμπ στον πλανήτη; Ακόμα περισσότερο, τα καταλύματα διατίθενται σε χαμηλές τιμές, πολύ πιο κάτω από ότι θα πληρώνατε σε πόλεις παρόμοιου αναστήματος, όπως το Λονδίνο, η Ρώμη και το Παρίσι.

Νησιά Φερόε

 

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να πουν με σιγουριά που είναι τα νησιά Φερόε, αυτό το αυτοδιοικούμενο έθνος, εντός του βασιλείου της Δανίας, περίπου στα μισά του δρόμου μεταξύ της Σκωτίας και της Ιρλανδίας. Αυτό είναι κρίμα, καθώς οι 18 αυτές πανέμορφες ηφιαστειακές δημιουργίες προσφέρουν μερικά από τα καλύτερα μέρη στην Ευρώπη για πεζοπορία και παρατήρηση πουλιών. Με την κυβέρνηση των Νήσων Φερόε να επιδοτεί γενναιόδωρα τα ελικόπτερα και τα σκάφη, που λειτουργούν ως μέσα μεταφοράς μεταξύ των νησιών, μπορείτε με μια πολύ λογική τιμή να απολαύσετε αυτό το πανέμορφο τοπίο. Μπορείτε να επιλέξετε για την διαμονή σας μεταξύ οικονομικών, άνετων ξενώνων και πιο δημοφιλών ξενοδοχείων.

Κωνσταντινούπολη

 

Στην άκρη της Ευρώπης, με την Ασία να βρίσκεται βασανιστικά κοντά, ακριβώς απέναντι από το Βόσπορο, η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, που προσφέρει μια σχεδόν ατέλειωτη λίστα από παγκόσμιας κλάσης αξιοθέατα, που κρατά τους επισκέπτες απασχολημένους για μέρες. Τώρα είναι μια υπέροχη στιγμή για να την επισκεφθείτε, καθώς η εικοσαετής ανακαίνιση της Αγίας Σοφίας αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος και θα έχετε την ευκαρία να θαυμάσετε το μεγαλείο της, τόσο εσωτερικά, όσο και εξωτερικά. Οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων, σε συνδυασμό με τις άφθονες οικονομικές πτήσεις, κρατούν τον προϋπολογισμό σας σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, το γενικότερο χαμηλό κόστος ζωής, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, την καθιστούν ιδανική σε όλους τους τομείς της κατανάλωσης.

Σλοβενία

 

Η μικροσποπική Σλοβενία είναι ακόμα ένας προορισμός, που αξίζει να ανακαλύψετε. Τοποθετημένη ανάμεσα στα μεγαθήρια Ιταλία, Αυστρία και Κροατία, διατηρεί τις χαμηλότερες τιμές και από τις τρεις, αν και ο κύριος πόλος έλξης είναι η ποικιλία από προσφορές σε όλα τα είδη δραστηριοτήτων,όπως το σκι, το ράφτινγκ, το κανό και η πεζοπορία. Μπορεί οι τιμές στην πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα να αυξάνονται σταθερά, λίγω του ευρώ, αλλά μπορείτε ακόμα να βρείτε ξενοδοχεία και εστιατόρια με χαμηλό κόστος.