Τα αξιοθέατα που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!

Ένα ταξίδι με παιδιά δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να περάσετε και εσείς και εκείνα ξέγνοιαστες διακοπές το καλύτερο είναι να βρείτε τα κατάλληλα μέρη που θα κερδίσουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους.

Σας προτείνουμε τους καλύτερους προορισμούς με αξιοθέατα ειδικά για παιδιά, που θα σας ενθουσιάσουν.

Tower of London, Λονδίνο, Αγγλία

 

Μια περιήγηση στον διάσημο Πύργο του Λονδίνου δίνοντας έμφαση στην ανατριχιαστική του ιστορία συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Το ιστορικό αυτό κάστρο χτισμένο στη βόρεια όχθη του ποταμού Τάμεση, κατασκευάστηκε ως φρούριο αρχικά και στη συνέχεια διάφοροι βασιλείς το οχύρωσαν με πύργους για να διατελέσει ένα ασφαλές κάστρο για τη διαμονή τους και για να φυλακίζουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Σήμερα είναι γνωστό ως τόπος φύλαξης των κοσμημάτων της Βασιλείας. Οι φύλακες του φορούν έως και σήμερα τις παραδοσιακές στολές και επιπλέον ξεναγούν τους τουρίστες στο εσωτερικό του. Διάσημα πρόσωπα της Βρετανικής ιστορίας «φιλοξενήθηκαν» στα κελιά των πύργων του και μερικοί είχαν τραγικό θάνατο. Στον πύργο επίσης μπορείτε να δείτε το προσωπικό οπλοστάσιο των βασιλέων και συχνά γίνονται αναπαραστάσεις σημαντικών γεγονότων.

California Academy Of Sciences, Σαν Φρανσίσκο, Αμερική

 

Στο κέντρο του Golden Gate Park η ακαδημία των επιστημών έχει κατασκευαστεί με έναν μοναδικό τρόπο. Η οροφή της είναι καλυμμένη με γρασίδι, δίνοντας την εντύπωση ότι οι λόφοι του πάρκου κέρδισαν ύψος και κάλυψαν το κτίριο. Στεγάζει ένα πολύ μεγάλο ενυδρείο, μουσείο φυσικής ιστορίας και πλανητάριο. Εξαιρετική επιλογή για παιδιά, αφού οι δραστηριότητες που προσφέρει μπορούν να τα κρατήσουν απασχολημένα για πολλές ώρες. Άλλωστε, ποιοο παιδί δεν θα ήθελε να ζήσει την εμπειρία του πιτζάμα – πάρτυ με πιγκουίνους;

The British Museum, Λονδίνο, Αγγλία

 

Βρίσκεται στην καρδιά του Λονδίνου και η τεράστια συλλογή του περιλαμβάνει εκθέματα από κάθε γνωστό ανθρώπινο πολιτισμό, συμπεριλαμβανομένης της Rosetta Stone. Τα παιδιά τρελαίνονται για το εντυπωσιακό αιγυπτιακό τμήμα. Σίγουρα είναι ένα μουσείο που θα τους μάθει πολλά για την ιστορία και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Το δωρεάν εισιτήριο είναι άλλος ένας λόγος για να το επισκεφθείτε.

American Museum of Natural History, Νέα Υόρκη, Αμερική

 

Δεινόσαυροι! Αν ψάχνετε έναν τρόπο για να ψυχαγωγήσετε τα παιδιά σας ένα βροχερό απόγευμα στη Νέα Υόρκη, τότε η εντυπωσιακή συλλογή που διαθέτει το μουσείο είναι η λύση. Είναι το μεγαλύτερο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στον κόσμο με μια εντυπωσιακή συλλογή από έργα τέχνης, απολιθώματα και διαδραστικά εκθέματα. Monterey Bay Aquarium, Monterey, Αμερική Φώκιες χαλαρώνουν στην πισίνα και χαριτωμένες βίδρες παίζουν ακριβώς μπροστά σας. Σε αυτό το περιβάλλον είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβει κανείς που τελειώνει το ενυδρείο και ξεκινά ο φυσικός κόσμος. Μοναδικό θέαμα προσφέρουν και οι μέδουσες. Μην παραλείψετε να δείτε τον μεγάλο λευκό καρχαρία, τις θαλάσσιες χελώνες και τα barracuda.

San Diego Zoo Safari Park

 

Η μαγική σχέση που έχουν τα παιδιά με τα ζώα θα κάνει αυτή την εμπειρία αξέχαστη. Για τα πιτσιρίκια σας που ανακαλύπτουν τον κόσμο, αυτό το πάρκο έχει μια επιπλέον γοητεία, προσφέροντας τους την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν φυτά και ζώα όλων των ειδών. Το πάρκο διαθέτει περίπου 3.000 ζώα και πάνω από 400 διαφορετικά είδη ζώων. Μην χάσετε το διαδραστικό σαφάρι και την επίσκεψη στην περιοχή που ζουν τα λιοντάρια.

Cite des Sciences et de l’ Industrie, Παρίσι, Γαλλία

 

Η μεγάλη μεταλλική σφαίρα που βρίσκεται στο εξωτερικό του μεγαλύτερου μουσείου επιστήμης στην Ευρώπη υπόσχεται πολλά για το τι θα δει κανείς και το εσωτερικό του σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει. Επισκεφθείτε το πλανητάριο και το υποβρύχιο, καθώς και τις αίθουσες που είναι ειδικά διαμορφωμένες για παιδιά. Επίσης το εντυπωσιακό IMAX θέατρο φτιαγμένο μέσα στη σφαίρα δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους.

Night Safari, Σιγκαπούρη

 

Ανακαλύψτε μια διαφορετική πλευρά των αγαπημένων σας ζώων. Κάποια από αυτά δεν έχουν τις ίδιες συνήθειες με τον άνθρωπο και ξυπνούν μετά τη δύση του ηλίου, όταν πολλοί ζωολογικοί κήπου κλείνουν για το κοινό. Επιλέξτε μια βόλτα με το τραμ ή την περιήγηση με τα πόδια. Πρόκειται για μια άκρως ενδιαφέρουσα προοπτική για μικρούς και μεγάλους.