Φεστιβάλ μουσικής στην Τήνο

Χρώματα του Αιγαίου, πανέμορφα τοπία και ένα άρωμα καλοκαιριού θα σας παρασύρουν στο νησί της Τήνου, που στις 24 και 25 Μαϊου θα πλημμυρίσει ήχους και μελωδίες στο 1ο Tinos World Music Festival.

Συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία του Tinos Jazz Festival, το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, θα φιλοξενήσει στο πανέμορφο νεοκλασικό του κτίριο ένα μουσικό διήμερο, φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε επαφή με σημαντικούς μουσικούς από τα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο. Πηγή έμνεσης για το μουσικό φεστιβάλ είναι ο Βοριάς, ο άνεμος – πατέρας, που σύμφωνα με έναν μύθο, όταν έφτασε στο νησί της Τήνου ανέβηκε στο όρος Τσικνιά για να πενθήσει τους γιους του, που δολοφονήθηκαν από τον Ηρακλή.

Τότε ήταν που αποφάσισε να ανοίξει τους ασκούς του και να δώσει την πνοή του στον κόσμο, διώχνοντας μακριά τις αρρώστιες και τις στεναχώριες. Φυσώντας γλυκά, ο βοριάς της Τήνου, θα φέρει στο νησί μελωδίες παλιές και σύχρονες, με την παρουσία 12 μουσικών, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη σύγχρονη μουσική δημιουργία της Ανατολικής Μεσογείου. Η λαουτίστα και τραγουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή συνδυάζει στις συνθέσεις της στοιχεία από τις μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων με σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό, ενώ ο Erkan Oğur, μια από τις πιο σημαντικές μορφές της Τουρκικής μουσικής, θα συμπράξει με τον Derya Turkan, δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας και βαθύ γνώστη της κλασικής Οθωμανικής μουσικής, και τον Έλληνα κοντραμπασίστα Παύλο Σπυρόπουλο.

Παραλληλα, ο συνθέτης και κοντραμπασίστας Κώστας Θεοδώρου θα αφηγηθεί τζαζ ιστορίες από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έδεσσα και ο ο Stian Carstensen με το ακορντεόν του θα συνδυάσει στοιχεία από την Βαλκανική μουσική παράδοση, την Jazz και την Bluegrass.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ