Ταξιδέψτε στην Ευρώπη με 18 – 30 ευρώ!

Για όσους αναζητούν μια αυθεντική ευρωπαϊκή εμπειρία, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή!

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο ευρωπαϊκός οργανισμός Backpacker σε συνεργασία με την ταξιδιωτική ιστοσελίδα Price of Travel ανέδειξε μια σειρά από πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Οι παράγοντες που το καθόρισαν αυτό ήταν μια διανυκτέρευση σε ξενώνα, δυο βόλτες με μέσα μαζικής μεταφοράς, μια έξοδος διασκέδασης, τρία γεύματα και τρεις μπύρες, καθώς και μια μέση τιμή εξόδων για μια μέρα στον συγκεκριμένο προορισμό. Η έκπληξη ήταν ότι οι τιμές ήταν χαμηλότερες στους δημοφιλείς προορισμούς, με τις επτά από τις δέκα φθηνότερες πόλεις για το 2013 να φτάνουν τα 23 ευρώ την ημέρα.

Βουκουρέστι, Ρουμανία

 

Στην κορυφή του καταλόγου είναι το Βουκουρέστι με το κόστος ανά ημέρα να αγγίζει τα 18 ευρώ. Γνωστή ως το «Μικρό Παρίσι» η πρωτεύουσα της Ρουμανίας δεν είναι τόσο δημοφιλής και έτσι οι τουρίστες θα πρέπει να ψάξουν περισσότερο για να βρουν τους «πολύτιμους λίθους» της, όπως το Κτίριο του Κοινοβούλιο ή το Village Museum, το οποίο περιλαμβάνει εκθέματα από τα σπίτια των αγροτών και τις εκκλησίες που αντιπροσωπεύουν την αγροτική αρχιτεκτονική της Ρουμανίας. Το Romanian Athenaeum, μια αίθουσα συναυλιών στην καρδιά της πόλης , έχει χαρακτηριστεί ως πιο όμορφο κτίριο του Βουκουρεστίου και είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της μπαρόκ και ιωνικής αρχιτεκτονικής.

Σόφια, Βουλγαρία


 

Με κόστος 18 ευρώ την ημέρα και ένα όμορφο κέντρο της πόλης, που ιδρύθηκε τον 5ο αιώνα π.Χ. από μια κελτική φυλή, η Σόφια είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια τόσο σε αρχαία μνημεία όσο και σε φυσική ομορφιά. Μια επίσκεψη στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο δίνει μια συνολική επισκόπηση των 7.000 χρόνων ιστορίας της Βουλγαρίας και την Εκκλησία του Αλεξάνδρου Νέφσκι, που χτίστηκε ως μνημείο για τους 200.000 Ρώσους στρατιώτες που έχασαν τη ζωή τους στο Ρωσοτουρκικό Απελευθερωτικό Πόλεμο του 1877 θα σας δώσει μια μικρή γεύση από την πόλη.

Κρακοβία, Πολωνία

 

Όπως η Πράγα και η Βουδαπέστη, η Κρακοβία εξελίσσεται σε δημοφιλή προορισμό, όσο γίνεται ευρύτερα γνωστή. Η πόλη κινείται στα χαμηλά επίπεδα των 18 ευρώ την ημέρα και φιλοξενεί μια σειρά από όμορφα αξιοθέατα, όπως το πανέμορφο παλιό κέντρο της πόλης, το εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο Wawel και την έκτασης 10 στρεμμάτων Main Market Square.

Σαράγεβο, Βοσνία Ερζεγοβίνη

Έχοντας ένα όνομα που φέρνει στο νου εικόνες από έναν πολεμικό παρελθόν, το Σαράγεβο αγωνίζεται να προσελκύσει τουρίστες, διατηρώντας τις τιμές του σε χαμηλά επίπεδα με 19 ευρώ την ημέρα. Οι τουρίστες θα εκπλαγούν από την πανέμορφη τοποθεσία της πόλης, το κοσμοπολίτικο κέντρο της και τη φιλόξενη μουσουλμανική Παλιά Πόλη της. Το Σαράγιεβο είναι γνωστό για τη θρησκευτική πολυμορφία του, με τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Χριστιανούς να συνυπάρχουν εδώ και αιώνες, κερδίζοντας το παρατσούκλι η «Ιερουσαλήμ της Ευρώπης».

Κίεβο, Ουκρανία

 

Η out-of-the-way θέση του κρατά το κόστος στο Κίεβο στα 20 ευρώ την ημέρα. Οι ταξιδιώτες θα ανταμειφθούν με μια πολιτιστικά πλούσια πόλη που ξεχειλίζει από μουσεία, θέατρα, αρχαία και θρησκευτικά μνημεία και κειμήλια με πλούσια ιστορία. Επισκεφθείτε τον βυζαντινό ναό Saint Sophia Cathedral με τους πολλούς τρούλους σε πράσινο και άσπρο χρώμα, η οποία σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί την Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης. Το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου περιλαμβάνει μνημεία από τον γερμανοσοβιετικό πολέμου του 1941-1945.

Ρίγα, Λεττονία

 

Με ένα ημερήσιο κόστος που αγγίζει τα 20 ευρώ η πρωτεύουσα της Λετονίας, που βρίσκεται στη Βαλτική Θάλασσα, είναι μια έκπληξη για τους ταξιδιώτες. Τα σπίτια δίπλα από μπαρ και εστιατόρια, καθώς και το παλιό κέντρο της πόλης μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν με τα πόδια ή μέσω ενός σύγχρονου δικτύου λεωφορείων και τραμ. Το όμορφο Art Nouveau κέντρο της, που κοσμείται από τον Ραδιοτηλεοπτικό Πύργο της Ρίγας, αντίγραφο τους Πύργου του Άιφελ, κέρδισε τον τίτλο του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO το 1997. Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν την Εθνική Όπερα της Λετονίας και το Musee Art Nouveau.

Βελιγράδι, Σερβία

 

Χτισμένη στις όχθες του Δούναβη, η πρωτεύουσα της Σερβίας έχει αγωνιστεί για την προσέλκυση τουριστών τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των αξιοθέατων της πόλης είναι και η έντονη νυχτερινή ζωή της, η αξιόλογη αρχιτεκτονική της και η ελκυστική τιμή των 20 ευρώ ανά ημέρα. Δείτε το Φρούριο του Βελιγραδίου, που χτίστηκε ως αμυντική δομή τον 2ο αιώνα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, που είναι μία από τις μεγαλύτερες ορθόδοξες εκκλησίες των Βαλκανίων και το Μουσείο Νίκολα Τέσλα, το οποίο κατέχει αμέτρητα σχέδια και ζωγραφικούς πίνακες από το ζωή του Σέρβου εφευρέτη, μηχανικού και φυσικού Nikola Tesla.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

 

Ένας δημοφιλής προορισμός , η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας φιλοξενεί μια σειρά από αξιοθέατα, διάσημα κάστρα και καθεδρικούς ναούς, όπως η Βασιλική του Αγίου Στεφάνου, με τον εντυπωσιακό θόλο των 90 μέτρων. Είναι επίσης γνωστή για τα καταπραϋντικά ιαματικά λουτρά της , συμπεριλαμβανομένου και του τούρκικου Rudas Spa του 16ου αιώνα και της υπαίθριας πισίνας στο Gellert bath. Το Μουσείο Aquincum παρουσιάζει αρχιτεκτονικά μνημεία από την αρχαία πόλη της Aquincum. Ο προϋπολογισμός σας για ένα ταξίδι στην Βουδαπέστη αγγίζει τα 23 ευρώ την ημέρα.

Βαρσοβία, Πολωνία

Αν και συχνά επισκιάζεται από τη γειτονική της Κρακοβία, η μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας προσφέρει μια συναρπαστική ματιά στη μετα-σοβιετική ζωή. Οι επισκέπτες θα απολαύσουν το μνημειώδες Παλάτι του Πολιτισμού και των Επιστημών, το όμορφο Βασιλικό Κάστρο και τη γοτθική γοητεία της παλιάς πόλης, που ανοικοδομήθηκε μετά την καταστροφή της από τα γερμανικά στρατεύματα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Είναι όλα προσβάσιμα από ένα τεράστιο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, του μετρό και του τραμ, το οποίο βοηθά να κρατηθεί το κόστος στα 26 ευρώ την ημέρα.

Ζάγκρεμπ, Κροατία

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες θεωρούν το Ζάγκρεμπ ένα από τα πιο δημοφιλή παραλιακά θέρετρα της Κροατίας. Αλλά η πρωτεύουσα της Κροατίας είναι ένας δυναμικός προορισμός από μόνη της, με τη γοητεία της Ανατολικής Ευρώπης και την νεωτερικότητα της Δυτικής Ευρώπης. Με 29 ευρώ την ημέρα οι τουρίστες στο Ζάγκρεμπ μπορούν να απολαύσουν τους αρχαίους καθεδρικούς ναούς της, τις υπαίθριες αγορές, τα παλάτια του 19ου αιώνα και τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Στα αξιοθέατα περιλαμβάνονται ο καθεδρικός ναός της Κοίμησης της Παναγίας, ένας γοτθικός καθεδρικός ναός του οποίου οι διάσημοι δίδυμοι πύργοι ξαναχτίστηκαν μετά από τις επιδρομές και τις φυσικές καταστροφές που υπέστησαν, και το Muzej Mimara, ένα μουσείο τέχνης γνωστό για το κτίριο του 19ου αιώνα που το φιλοξενεί, με έργα των Ρενουάρ, Ντεγκά, Ντελακρουά και Rubens.