Φεστιβάλ τυριού στην Ισπανία

Γνωρίζατε ότι η Ισπανία καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στην κατανάλωση τυριού μετά την Γαλλία, την Ελβετία και την Ιταλία;

Αυτή την εθνική αγάπη για το τυρί θα τη βιώσετε με τον καλύτερο τρόπο στο ισπανικό φεστιβάλ τυριού που φιλοξενείται κάθε χρόνο στην ιστορική πόλη Trujillo, στην επαρχία Cáceres της Ισπανίας. Από την Τετάρτη 1η Μαϊου και μέχρι την Κυριακή 5 Μαϊου περισσότεροι από 100.000 λάτρεις του φαγητού αναμένεται να συρρεύσουν στην κεντρική πλατεία της πόλης συμμετέχοντας σε αυτό το φεστιβάλ γεύσων.

Οι επισκέπετες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν πάνω από 500 διαφορετικές ποικιλίες τυριού και να δειπνήσουν σε ένα από τα έξι εστιατόρια της πλατείας, που εκτός των άλλων προσφέρουν τοπικές νοστιμιές και παραδοσιακά πιάτα. Ένα μικρό χωριό τυριού στήνεται εκεί με 100 περίπου περίπτερα που παρουσιάζουν τα καλύτερα τοπικά και εθνικά τυριά.

Ο ανταγωνισμός μεταξύ των πάγκων είναι σκληρός και στο τέλος ανακηρύσσεται ο νικητής της χρονιάς. Κατά τη διάρκεια του 5ήμερου φεστιβάλ αξίζει να δοκιμάσετε κάποια από τα αγαπημένα τυριά των Ισπανών, όπως το Manchego, το πιο διάσημο τυρί της Ισπανίας που φιάχνεται από γάλα προβάτου και είναι φημισμένο για την πλούσια γεύση του. Επίσης το Ibores, μια φανταστική τοπική λιχουδιά με την απαλή γεύση και την κρεμώδη υφή. Τέλος το La Serena και το Torta del Casar. Ζήστε μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με οδηγό σας το τυρί.