Η γιορτή τουλίπας στην Ολλανδία!

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για μια απόδραση στην Ολλανδία, την χώρα της τουλίπας. Από τα τέλη Μαρτίου και έως τα μέσα Μαϊου χρωματιστά «χαλιά» από τουλίπες απλώνονται στο επίπεδο Ολλανδικό τοπίο προσφέροντας ένα συναρπαστικό θέαμα.

Η περιοχή της Flevoland με περίπου 5.000 στρέμματα καλλιεργημένα αποκλειστικά με βολβούς τουλίπας είναι το σημείο που συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο θαυμασμό. Τα περισσότερα από αυτά τα κτήματα βρίσκονται στο Noordoostpolder, μια περιοχή της Ολλανδίας που τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει αυτή την καλλιέργεια και βρίσκεται μια ώρα μακριά από το Άμστερνταμ.

Κατά τη διάρκεια του ετήσιου Φεστιβάλ τουλίπας, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Απριλίου μέχρι τις 6 Μαίου, σηματοδοτούνται συγκεκριμένες διαδρομές που διευκολύνουν τις βόλτες των επισκεπτών με αυτοκίνητο, ποδήλατο ή ακόμα και άλογο στα εντυπωσιακά λιβάδια. Μια βόλτα στους πλακόστρωτους δρόμους του ιστορικού Urk στη δυτική ακτή του Noordoostpolder θα ολοκληρώσει την ξεχωριστή σας εμπειρία.

Πρόκειται για ένα γραφικό ψαροχώρι, το οποίο ήταν στην πραγματικότητα ένα απόμονωμένο νησάκι που λόγω εγγειοβελτιωτικών έργων έγινε ένα με την ημειρωτική χώρα.