Απόκριες στα ομορφότερα ελληνικά χωριά!

Θάλασσα ή βουνό; Ότι κι αν διαλέξετε σας έχουμε έτοιμες προτάσεις! Αποδράστε το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς μέσα από τις μοναδικά οργανωμένα πακέτα του ταξιδιωτικού οργανισμού Travel Plan.

Λιτόχωρο

Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας, στην προικισμένη Πιερία, το Λιτόχωρο, απλωμένο στους πρόποδες του μυθικού Ολύμπου, είναι ιδανικό για διακοπές όλο το χρόνο. Λίγα λεπτά μακριά από το όμορφο χωριό του Λιτοχώρου, πάνω στην παραλία βρίσκεται Cavo Olympo Resort & Spa. Η απίστευτη θέα του Ολύμπου και τα μαγικά ηλιοβασιλέματα στην ιδιωτική παραλία του, μένουν αξέχαστα. Το ξενοδοχείο διαθέτει 49 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, αίθουσα συνεδρίων, εστιατόριο, κέντρο SPA με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, σύγχρονο γυμναστήριο με εξοπλισμό Technogym και άνετο χώρο στάθμευσης. Κυριαρχεί η σύγχρονη, λιτή διακόσμηση στους χώρους που συνδυάζουν την άνεση και την διακριτική πολυτέλεια. Ανακαλύψτε με τα πόδια ή το αυτοκίνητό σας τις ομορφιές του Ολύμπου, τα εκκλησάκια ή το μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, τα καταφύγια ή τα γραφικά ταβερνάκια, περιηγηθείτε στα σοκάκια του Λιτοχώρου ή απολαύσετε τις ακτογραμμές τις Πιερίας με τα όμορφα ακρογιάλια.
Cavo Olympo Luxury Resort & Spa 5* από 106 ευρώ (δύο νύχτες, τρεις μέρες, με ημιδιατροφή)

Πήλιο

Αρχόντισα του Πηλίου, η πανέμορφη Πορταριά, είναι από τα πρώτα τουριστικά θέρετρα της χώρας μας. Απέχει 12 χλμ. από τον Βόλο και 13 χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο, συνδυάζοντας έτσι και βουνό και θάλασσα. Το ξενοδοχείο Portaria Hotel & Spa βρίσκεται σε απόσταση 500μ. από την κεντρική πλατεία της Πορταριάς. Όλα τα δωμάτια του προσφέρουν μοναδικό ντιζάιν, κλιματισμό, δορυφορική τηλεόραση και μίνι μπαρ. Διαθέτει εποχική εξωτερική πισίνα, υδρομασάζ και γυμναστήριο, ενώ παρέχει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους. Το κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου ετοιμάζει και σερβίρει καθημερινά παραδοσιακό σπιτικό πρωινό και μεσογειακά πιάτα. Το lobby bar και το pool bar προσφέρουν ποικιλία από σάντουιτς και ποτά. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το κέντρο ευεξίας και σπα και να χαλαρώσουν με μασάζ ή χαμάμ.
Ο επισκέπτης της μπορεί να περιηγηθεί στις φυσικές καλλονές της Πορταριάς, όπως το «Μονοπάτι των Κενταύρων», τον μικρό καταρράκτη του Κάραβου, να περπατήσει στα «καλντερίμια» τα περιτριγυρισμένα από ολάνθιστες αυλές, να θαυμάσει από τους Ταξιάρχες τον Παγασητικό, να προσκυνήσει στις βυζαντινές εκκλησίες της, να ξεναγηθεί στα παλιά μοναστήρια.
Portaria Hotel & Spa 4* από 132 ευρώ, (τρεις νύχτες, τέσσερις μέρες, με ημιδιατροφή)

Αράχοβα

Μόλις 170χλμ από την Αθήνα βρίσκεται ένας μικρός παράδεισος που σίγουρα τον έχετε επισκεφτεί κάποια στιγμή στη ζωή σας. Η κοσμοπολίτικη Αράχωβα, με τη μοναδική θέα στις βουνοκορφές του Παρνασσού και την κοιλάδα των Δελφών, αποτελεί ιδανικό ορμητήριο όλο το χρόνο. Το ξενοδοχείο Santa Marina στην Αράχωβα, είναι υψηλών προδιαγραφών αισθητικής και ποιότητας, στην πιο προνομιακή τοποθεσία της Αράχωβας, με πανοραμική θέα. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου, που περιλαμβάνουν χώρους απόλυτης χαλάρωσης και αναζωογόνησης, καθώς και το εστιατόριο "Βράχος" που προσφέρει παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις ασύγκριτης ποιότητας εξασφαλίζουν στους επισκέπτες του μία μοναδική εμπειρία. Μια άλλη πρόταση διαμονής είναι το ξενοδοχείο Αnemolia. Ενα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου είναι ο συνδυασμός απλότητας και πολυτέλειας, παραδοσιακής και μοντέρνας άνεσης, ηρεμίας και διασκέδασης, ή ακόμα σκι και κολύμπι μαζί.
Στην Αράχοβα, θα συνδυάσετε την απλότητα με την πολυτέλεια, την ηρεμία με τη διασκέδαση αλλά και το καλό φαγητό με την άσκηση. Στην Αράχωβα θα απολαύσετε μαγικές βραδιές δίπλα στο τζάκι, χαλαρωτικές βουτιές σε εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, λαχταριστές γεύσεις, στιγμές εκτόνωσης αλλά και στιγμές χαλάρωσης.
Santa Marina Arachova 4* από 189 ευρώ (τρεις νύχτες, τέσσερις μέρες, με πρωινό)
Anemolia Resort 4* από 110 (δύο νύχτες, τρεις μέρες, με πρωινό)

Ορεινή Ναυπακτία

Εκεί που δύει η οροσειρά της Πίνδου, παλαιότερα γνωστή και ως Κράβαρα, ανατέλλει η Ορεινή Ναυπακτία, μία από τις ορεινότερες περιοχές της Ελλάδας. Αξιοζήλευτος προορισμός, η Άνω Χώρα, πρωτεύουσα του δήμου Αποδοτίας με πληθυσμό μόλις 404 κατοίκους. Βρίσκεται σε απόσταση 50χλμ. από τη Ναύπακτο και σε υψόμετρο 1.030 μ. Μοναδικά τοποθετημένο στο κέντρο διαφορετικών δραστηριοτήτων, το ξενοδοχείο Crystal Mountain, υπόσχεται αξέχαστες εμπειρίες. Τα πρόσφατα ανακαινισμένα και φιλόξενα δωμάτια του ξενοδοχείου μας παρέχουν σύγχρονες ανέσεις σε μία ατμόσφαιρα θαλπωρής και οικειότητας. Παραδοθείτε στη ραστώνη που προσφέρουν τα queen size κρεβάτια μας και χαλαρώστε στο καθιστικό του δωματίου σας. Σε κάθε όροφο κυριαρχούν διαφορετικές ζεστές γήινες χρωματικές αποχρώσεις, ενώ η θέα πλαισιώνεται από τις ελάτινες παρυφές των Κραβάρων και το γραφικό χωριό της Άνω Χώρας.
Η μαγευτική διαδρομή στο δάσος με τα έλατα και τις καστανιές, η περιπετειώδης πεζοπορία στο μονοπάτι του Ηρακλή & το γεφύρι του Καρκάβου, το ονειρεμένου πικ-νικ στον Αϊ Γιάννη και οι αγχολυτικοί περίπατοι στη γραφική Άνω Χώρα, θα σας μαγέψουν.
Crystal Mountain 2* από 60 ευρώ (δύο νύχτες, τρεις μέρες, με πρωίνό)

Βραχάτι, Κόρινθος

Ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει με μικρές περιηγήσεις κάθε εποχή του χρόνου. Το ξενοδοχειακό συγκρότημα Alkyon Resort Hotel & Spa στο Βραχάτι Κορινθίας, βρίσκεται στην είσοδο της Πελοποννήσου, μόλις 1 ώρα από την Αθήνα, κοντά στην ορεινή Κορινθία, σε ίση σχεδόν απόσταση από την Αθήνα και την Πάτρα και με εύκολη πρόσβαση από την εθνική οδό. Χτισμένο σε μία έκταση 23000 τετρ. μέτρων, με λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές, αποτελεί μία όαση γαλήνης και πολυτέλειας. Δώδεκα κτίρια δωματίων και παροχής πολλαπλών υπηρεσιών παντρεύουν την κομψότητα και την άνεση με το καταπράσινο στοιχείο της φύσης στους κήπους και τα μονοπάτια του ξενοδοχείου. Η περιοχή βρίσκεται δίπλα σε αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, όμορφες παραλίες, κοντά στην ορεινή Κορινθία και προσφέρεται για αποδράσεις κάθε εποχή του χρόνου. Συνδυάστε την εκδρομή σας για να παρακολουθήσετε το καρναβάλι της Πάτρας αλλά και για να ανακαλύψετε τις ομορφιές της γύρω φύσης, καθώς και τα χιονοδρομικά κέντρα Mαίναλου και Χελμού που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση.
Alkyon Resort Hotel & Spa 5* από 174 ευρώ, (τρεις νύχτες, τέσσερις μέρες, με ημιδιατροφή)

Μάνη

H Μάνη είναι ιδανική για μια ρομαντική εκδρομή κάθε εποχή του χρόνου. Σχεδόν 100 παραδοσιακά χωριά - φρουρούς με πύργους και ρομανικά πυργόσπιτα. Σπηλιές με σταλακτίτες, ακρογιάλια, βουνά, κάνουν το επισκέπτη να γυρνά πάντα πίσω. Χτισμένο στο Οίτυλο πάνω στη θάλασσα, στο όμορφο ψαροχώρι Καραβοστάσι, το ξενοδοχείο Porto Vitilo Boutique Hotel έχει το μοναδικό προνόμιο της θέας τόσο προς τον ήρεμο κόλπο του Οιτύλου όσο και προς τον Ταΰγετο, μαγεύοντας τον επισκέπτη με το μοναδικό συνδυασμό βουνού και θάλασσας. Είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείo, χτισμένο σύμφωνα με τη μανιάτικη παραδοσιακή αρχιτεκτονική.
Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες είναι διακοσμημένα με country-chic διάθεση, με διαφορετικά έπιπλα το καθένα, χρώματα και λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν και σας φτιάχνουν τη διάθεση. Διαθέτουν μπαλκόνια με θέα τη θάλασσα στο Οίτυλο ή τον όμορφο Ταΰγετο, και αποτελούν ιδανική επιλογή για ταξιδιώτες, παρέες φίλων, ζευγάρια και οικογένειες που αναζητούν κάτι πραγματικά ξεχωριστό για το σαββατοκύριακο, τις διακοπές τους και τις αποδράσεις τους στην όμορφη όλο το χρόνο Μάνη. Επισκεφθείτε στο Διρό τα ωραιότερα πλωτά σπήλαια του κόσμου, το νεολιθικό Μουσείο του Διρού και το Μουσείο του πύργου Τζαννετάκη στη νησίδα Κρανάη, αλλά και τις υπόγειες ομορφιές σε περισσότερα από 70 σπήλαια που μέχρι στιγμής απολαμβάνουν οι σπηλαιολόγοι. Περπατήστε στα Βυζαντινά, Φράγκικα και Τούρκικα Κάστρα, στα καλντερίμια των παραδοσιακών οικισμών και στα φαράγγια του Ταϋγέτου.
Porto Vitilo Boutique Hotel 3* από 106 ευρώ (δύο νύχτες, τέσσερις μέρες, με πρωινό)

Νιφορέϊκα, Κάτω Αχαΐα

To Pavlina Beach Hotel, είναι χτισμένο σε μία καταπράσινη έκταση 25 στρεμμάτων στην παραλία του χωριού Νιφορέϊκα της Κάτω Αχαΐας, 27 χλμ. από την Πάτρα, 10 χλμ. από το αεροδρόμιο του Αράξου, 250 χλμ. από την Αθήνα και 90 χλμ από την Ολυμπία. Προνομιακά τοποθετημένο μπροστά σε μια καθαρή και φιλόξενη θάλασσα, μέσα στο ωραιότερο Αχαϊκό τοπίο, το ξενοδοχείο μας, σας υπόσχεται ονειρεμένες διακοπές. Μπορείτε να διαλέξετε αθλητικές δραστηριότητες και εκδρομές εναλασσόμενες με ξεκούραση και ηρεμία. Με σύντομες διαδρομές, διασχίζοντας περιοχές σπάνιου φυσικού κάλλους μπορείτε να επισκεφθείτε την Ολυμπία, τις Βάσσες, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο και τα βουνά της Αρκαδίας.
Pavlina Hotel 4* από 138 ευρώ (τρεις νύχτες, τέσσερις μέρες, με ημιδιατροφή)

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε με το Travel Plan στο τηλέφωνο 210 33 33 300 και εδώ