Ένα ποιητικό ταξίδι γεύσεων στο Ξυλόκαστρο

Ένα ταξίδι γεμάτο γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και ακούσματα, θα απολαύσουν οι επισκέπτες του 1ου γαστρονομικό φεστιβάλ Food Poems, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξυλόκαστρο το Σαββατοκύριακο 09 - 10 Μαρτίου.

Πρόκειται για ένα γαστριμαργικό δρώμενο, που οργανώνεται με οδηγό τα επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, συνδυάζοντας το καλό φαγητό, την ενημέρωση, τη χαλάρωση, την διασκέδαση, την ευζωία. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Sikyon Coast Hotel & Resort και έχει θέμα «Γεύσεις από την Ορεινή Πελοπόννησο».

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο Ξυλόκαστρο πάνω στην όμορφη παραλία του Κορινθιακού Κόλπου, ακριβώς δίπλα στο καταπράσινο πευκοδάσος του Πευκιά, με την ιστορική βίλα του διάσημου ποιητή Άγγελου Σικελιανού να δεσπόζει στον κατάφυτο κήπο του. Διαθέτει δωμάτια υψηλής αισθητικής δωμάτια εξοπλισμένα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και με θέα στη θάλασσα και στο πευκοδάσος. Το εστιατόριο μεσογειακών γεύσεων Palmer’s βρίσκεται δίπλα στην παραλία, ενώ ένα ακόμη εστιατόριο το «Angelo» σερβίρει ιταλικές γεύσεις και βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της βίλας του ποιητή. Διαθέτει ακόμη cocktailbar, πισίνα, spa με προϊόντα Apivita, κ.α.

Το Πρόγραμμα

Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Μαρτίου 2013
Το πρώτο Food Poems του Sikyon Coast Hotel & Resort θα οργανωθεί το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2013 με θέμα «Γεύσεις από την Ορεινή Πελοπόννησο».
Θα παρουσιαστούν: Ποικιλιακά ελαιόλαδα από τους λόφους της Αργολίδας και της Μεσσηνίας, φάβα από το οροπέδιο του Φενεού, παραδοσιακά αλλαντικά από την Κορινθία, χειροποίητα ζυμαρικά από την ορεινή Αρκαδία και μεθυστικά κρασιά από την περιοχή των Καλαβρύτων, όπου θα αποτελέσουν τις βάσεις για ένα γευστικό μενού με ρουστίκ ύφος.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα εξής:
- μία διανυκτέρευση σε δωμάτιο με θέα θάλασσα
- δείπνο βράδυ Σαββάτου
- πρωινό με τοπικά προϊόντα
- γεύμα Κυριακής
- γευσιγνωσία κρασιών και ελαιολάδου
- χρήση εγκαταστάσεων του spa
Κόστος: 110€ / άτομο σε δίκλινο δωμάτιο και 130€ / άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο

To συνέδριο διοργανώνει η εταιρεία Food Concepts. Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ