Περιπέτεια στην παγωμένη Ανταρκτική

Η παγωμένη Ανταρκτική αποτελούσε πάντα ταξίδι ζωής για τον ανήσυχο ταξιδιώτη.

Χαρακτηρισμένος ως ένας από τους σχεδόν απρόσιτους προορισμούς, η Ανταρκτική αντιμετώπιζε δυσκολίες στην πρόσβαση της, ενώ η μεταφορά των ταξιδιωτών ήταν ιδιαίτερα χρονοβόρα. Εδώ και λίγο καιρό η βρετανική περιβαλλοντική εταιρεία White Desert, με επικεφαλής τον διάσημο περιηγητή της Ανταρκτικής Patrick Woodhead, έχει κατασκευάσει μια μικρή πολυτελή οικολογική κατασκήνωση στις παγωμένες εγκαταλελειμμένες εκτάσεις της περιοχής.

Οι επισκέπτες μεταφέρονται εκεί με ιδιωτικό Jet, από το Κέιπ Τάουν, σε μια απευθείας πτήση που διαρκεί μόλις πεντέμισι ώρες. Ο νέος καταυλισμός αποτελείται από καμπίνες φτιαγμένες από fiberglass και επιπλωμένες με κρεβάτια, τουαλέτες και νιπτήρες. Υπάρχει ακόμη ένα ξεχωριστό μπάνιο πλήρως εξοπλισμένο.Η διάσημη σέφ του Κέιπ Τάουν Jenna Viney, ταξιδεύει μέχρι εκεί για να μαγειρέψει τρία πλήρη γεύματα, που συνοδεύονται από εκλεκτά κρασιά της Νότιας Αφρικής ή γαλλική σαμπάνια.

Πολλές είναι οι δραστηριότητες που απολαμβάνουν οι τυχεροί ταξιδιώτες, όπως οι επισκέψεις σε παγο- κύματα, μεγάλα όσο ένα σπίτι, οι εξερευνήσεις σε σπηλαιώδης σήραγγες από πάγο, καταβάσεις, trekking και kite-ski.

Οι ξεναγοί των γκρουπ, παρουσιάζουν την περιοχή, εξηγούν την σύνθεση του τοπικού περιβάλλοντος και αποκαλύπτουν άγνωστες ιστορίες της παγωμένης Ανταρκτικής. Συχνά την κατασκήνωση επισκέπτονται επιστήμονες από τη ρωσική και την ινδική βάση Whichaway, εξηγώντας στους επισκέπτες όλα τα τελευταία δεδομένα που ανακαλύπτουν στην έρευνα τους.

Η εμπειρία αυτού του ταξιδιού για τους περισσότερους σταματά στην ανάγνωση του άρθρου. Οι τιμές για την πραγματοποίηση του ξεκινούν από 9.582 ευρώ το άτομο για μία ημέρα και φτάνουν στις 56.500 ευρώ το άτομο για 8 ημέρες, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα εισιτήρια από και προς το Κέιπ Τάουν. Η τύχη όμως μπορεί πάντοτε να μας χαμογελάσει και αυτό το ταξίδι ζωής να γίνει πραγματικότητα!

Περισσότερες πληροφορίες για το ταξίδι με ένα κλικ εδώ