Το Καρναβάλι της Βενετίας ξεκινά γεμάτο χρώματα!

Πως θα μπορούσε να μην έχει συνδεθεί απόλυτα με το χρώμα η Βενετία, αφού η λιμνοθάλασσα και να νερά των καναλιών αντανακλούν σαν καθρέπτης, τα υπέροχα βενετσιάνικα παλάτια και κάθε έκφραση ζωγραφικής που είναι διάχυτη στην πόλη!

Το Καρναβάλι της Βενετίας το 2013, δεν θα μπορούσε παρά να είναι αφιερωμένο στα χρώματα, αφού κάθε χρώμα επικοινωνεί και προκαλεί συγκίνηση στο μυαλό και την καρδιά. Τα χρώματα εκφράζονται και μοιράζονται πάντα το πνεύμα του Καρναβαλιού της Βενετίας, με την ατέλειωτη ποικιλία των μεταμφιέσεων. Οι εκδηλώσεις του φετινού καρναβαλιού ξεκινούν το Σάββατο 26 Ιανουαρίου και ολοκληρώνονται στις 12 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές φέτος συνδέουν τα χρώματα και τις αναρίθμητες αποχρώσεις τους με τη διαφορετικότητα της ανθρώπινης ποικιλομορφίας. Διαλαλούν ότι ανήκουμε όλοι στην ίδια φυλή, την ανθρώπινη, όμως οι χιλιάδες γενιές έχουν δημιουργήσει το πιο εξαιρετικό μωσαϊκό της φύσης: είμαστε διαφορετικοί, μιλάμε πάνω από 5.000 γλώσσες και είμαστε μια ανθρωπότητα 7 δισεκατομμυρίων σχεδόν ψυχών. Κάθε μια με το δικό της χρώμα, που όλοι μαζί φωτίζουμε τον κόσμο, δημιουργώντας το «ουράνιο τόξο των λαών», που ονομάζεται ανθρωπότητα.

Φέτος το Καρναβάλι της Βενετίας είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που πιστεύουν ότι το κόκκινο, δεν είναι απλά κόκκινο, αλλά μπορεί επίσης να είναι να είναι μωβ, κοκκινωπό, χάλκινο, φραουλί, βυσσινί, το χρώμα της Πομπηίας, ρουμπινί!

Το πρόγραμμα του Καρναβαλιού

Από το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εορτασμοί του φετινού καρναβαλιού. Φαντασμαγορικά σόου, παρελάσεις καρναβαλιστών, συναυλίες, διάσημοι DJ από όλο τον κόσμο, θεατρικά δρώμενα, αλλά και δυο μεγάλα παγοδρόμια θα περιμένουν τους επισκέπτες για να διασκεδάσουν όλες τις ημέρες. Εκθέσεις με μοντέρνα και κλασικά έργα τέχνης θα στηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ πολλές είναι και οι εκδηλώσεις που έχουν οργανωθεί για τα παιδιά.

Μην χάσετε την φαντασμαγορική ξενάγηση «Τα Μυστικά της Βενετίας». Είναι ένα πρόγραμμα, όπου οι επισκέπτες θα περιηγηθούν συνοδευόμενοι στα πιο ασυνήθιστα και μυστικά σημεία της Βενετίας, για να μάθουν τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα από την ιστορία και την καθημερινή ζωή της. Θα διαπιστώσετε ότι μια μέρα ο διάβολος βγήκε από τον τοίχο ενός κτιρίου, καθώς η τρύπα αυτή υπάρχει και σήμερα και συναντήσετε επίσης τον διαβόητο Καζανόβα, το φάντασμα της Λεβαντίνης και άλλα μυθικά πρόσωπα! Οι ξεναγήσεις θα γίνουν το Σάββατο 2, Κυριακή 3, Παρασκευή 8, Σάββατο 9, Κυριακή 10 και Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ., 14:30 και στις 16:30.

Κάθε μέρα βραβευμένοι σεφ θα δίνουν μαθήματα και θα παρουσιάζουν ένα υπέροχο σόου μαγειρικής, γεμάτο αρώματα, χρώματα και πάθος! Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την καλύτερη μάσκα στο Gran Tetro στην Piazza San Marco, που θα ολοκληρωθεί με τον τελικό στις 12 Φεβρουαρίου.

Και βέβαια κάθε βράδυ στις μοναδικές συναυλίες του προγράμματος «The Colours of Music», έχουν προγραμματισθεί πολλά αφιερώματα, όπως στα καλύτερα soundtracks των ταινιών του Federico Fellini, στους Abba, κ.α.