Τι μπορεί να είναι πιο ακριβό σε ένα ταξίδι με αεροπλάνο; Τα αναμνηστικά!

Το πανάκριβο δώρο που παίρνουν όσοι μπορούν να κάνουν το πιο ακριβό ταξίδι που υπάρχει

Σας είπαμε ήδη για το ταξίδι που κανείς μας ή σχεδόν κανείς μας δεν μπορεί να πληρώσει: μια... αεροπορική κρουαζιέρα σε 20 πόλεις του κόσμου, που κοστίζει 18 εκατ. δολάρια (το άτομο).

Σε αυτό το πανάκριβο αεροπορικό ταξίδι όμως, τι μπορεί να είναι το πιο ακριβό από όλα; Τα καύσιμα; Το φαγητό; Όχι, τα αναμνηστικά... δωράκια που παίρνουν όσοι κάνουν το ταξίδι αυτό!

Πρόκειται για κάτι στικς από χρυσό (πιο πολύ με σκήπτρο μοιάζει). Η... ονομαστική τους λειτουργία είναι αναδευτήρες για τα κοκτέιλ.

Όμως όχι σαν τα συνηθισμένα πλαστικά ή ξύλινα στικάκια που όλοι ξέρουμε.

Τα στικς αυτά είναι φτιαγμένα από χρυσό 18 καρατίων! Και διακοσμημένα με λευκά και μπλε διαμάντια. Στην κορυφή του στικ ένα εξαιρετικά σπάνιο μπλε διαμάντι ενώ άλλα 19 διαμάντια κοσμούν το υπόλοιπο, ουσιαστικά δηλαδή ένα διαμάντι για κάθε πόλη που επισκέπτεται ο ταξιδιώτης στο ταξίδι του. Η "κεφαλή" του στικ είναι ουσιαστικά η Υδρόγειος και τα διαμάντια είναι τοποθετημένα στις αντίστοιχες περιοχές που προσγειώνεται το αεροπλάνο.

Τα στικς αυτά είναι - φυσικά- χειροποίητα και όπως ενημέρωσε το news.gr η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία τους, η World of Diamonds Group, η κατασκευή κάθε στικ, απαιτεί περίπου 630 ώρες δουλειάς!

Από τα 18 εκατ. που στοιχίζει το εισιτήριο αυτό στην απόλυτη πολυτέλεια, το 1 εκατ. είναι μόνον η αξία των αναμνηστικών αυτών...