10+1 παραλίες στο Πήλιο που σας προσκαλούν σε δροσιστικά μακροβούτια

Κρυστάλλινα νερά παραδομένα στην «αγκαλιά» της καταπράσινης φύσης

Όσοι επιλέξετε το Πήλιο για τις καλοκαιρινές διακοπές σας, να είστε σίγουροι ότι οι παραλίες τόσο στην πλευρά του Παγασητικού κόλπου όσο και στην πλευρά του Αιγαίου, διαθέτουν κρυστάλλινα νερά που θα σας χαρίσουν τις πιο δροσερές καλοκαιρινές στιγμές.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να τις απολαύσετε!

Μυλοπόταμος

Στην πλευρά του Αιγαίου, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος ξεχωρίζει για το πανέμορφο φυσικό τοπίο που τον καθιστά μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου. Χρυσή αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι, τιρκουάζ νερά (για πολλά συνεχόμενα έτη η παραλία βραβεύεται με γαλάζια σημαία) είναι τα θέλγητρα που την κατατάσσουν στις αγαπημένες επιλογές των επισκεπτών της περιοχής.

Για να την προσεγγίσετε θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλιά. Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο. Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά διαθέτει beach bar και αποδυτήρια. Για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Φακίστρα

Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, στο ανατολικό Πήλιο, βρίσκεται 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα και ξεχωρίζει για το εκπληκτικής ομορφιάς, άγριο τοπίο του, το οποίο δεν έχει αλλοιωθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Η καθόλου οργανωμένη ακτή είναι στρωμένη με βότσαλα, έχει κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια, που προσθέτουν επιβλητικότητα στο σκηνικό που αντικρίζετε.

Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα του δρόμου και να κατεβείτε πεζή ένα μονοπάτι 200 μέτρων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, στο βόρειο άκρο της ακτής, με τους πολλούς, χαρακτηριστικούς σταλακτίτες, όπως κι εκείνη που είναι γνωστή ως «κρυφό σχολειό».

Παπά Νερό

Στην περιοχή Μούρεσι, νότια της παραλίας και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη στο ανατολικό Πήλιο, θα συναντήσετε την ακτή Παπά Νερό.

Η συγκεκριμένη ακρογιαλιά αποτελεί αγαπημένη επιλογή των επισκεπτών της περιοχής για τη χρυσαφένια αμμουδιά της, την κρυστάλλινη υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου και την καταπράσινη φύση που την περιβάλλει. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε ταβερνάκια, όπου θα δοκιμάσετε φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Άγιος Ιωάννης

Ο Άγιος Ιωάννης, στο ανατολικό τμήμα του βουνού των Κενταύρων (περίπου 44 χλμ. από το Βόλο), είναι ένα άρτια οργανωμένο θέρετρο, καθώς διαθέτει μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου, αλλά και πληθώρα τουριστικών υποδομών για όλους εσάς που θα το επιλέξετε για τις διακοπές σας.

Η μεγάλη σε μήκος ακρογιαλιά είναι αμμουδερή, στρωμένη με λευκό βότσαλο και οργανωμένη με beach bars, ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ διαθέτει και επιλογές σε θαλάσσια σπορ. Να έχετε υπόψη σας ότι τα νερά του Αιγαίου εδώ βαθαίνουν απότομα. Στην περιοχή θα βρείτε ταβέρνες και εστιατόρια για να ολοκληρώσετε την επίσκεψή σας στην πολυσύχναστη παραλία του Πηλίου με τον πιο γευστικό τρόπο.

Νταμούχαρη

Ο μικρός κόλπος στο νότιο τμήμα του χωριού της Νταμούχαρης, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, αποτελεί ιδανική επιλογή για δροσιστικές βουτιές μακριά από τις πολυπληθείς ακτές του βουνού των Κενταύρων. Η λιλιπούτεια βοτσαλωτή ακτή με τα καταγάλανα νερά δεν είναι οργανωμένη, γι' αυτό καλό θα είναι να προνοήσετε και να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια.

Η παραλία είναι προσβάσιμη από τον Άγιο Ιωάννη και την Τσαγκαράδα μέσω ενός μονοπατιού μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Για να προσεγγίσετε την παραλία θα αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του χωριού και θα φτάσετε σε αυτή πεζή, καθώς δεν επιτρέπεται η διέλευση αυτοκινήτων στην Νταμούχαρη.

Ποτιστικά

Στο νοτιοανατολικό τμήμα του Πηλίου, η παραλία Ποτιστικά εντυπωσιάζει όλους όσοι την επιλέγουν για τις καλοκαιρινές βουτιές τους με τα μεγάλα βράχια, που καταλήγουν στα καταγάλανα νερά του Αιγαίου.

Η ψιλή, χρυσαφένια αμμουδιά έχει μήκος 1 χλμ., δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες και διαθέτει μόνο ένα beach bar. Στην ακρογιαλιά υπάρχει δυνατότητα για beach volley και πεζοπορία στο μονοπάτι που ξεκινάει από την παραλία και φτάνει σε εκείνη της Μελανής.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com

Παρακαλούμε περιμένετε ...