Το ανανεωμένο Paparouna στη Θεσσαλονίκη γοητευτικότερο από ποτέ

Οδηγός Θεσσαλονίκη

Ένα "λουλούδι" γεύσεων στα Λαδάδικα. Το εστιατόριο Παπαρούνα εδώ και 5 χρόνια έχει μετακομίσει σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης (παλιά, στην πρώτη του μορφή το συναντούσαμε Βαλαωρίτου) και παραδίδει μαθήματα value for money φιλοσοφίας. Βρίσκεται απέναντι από το ξακουστό ξενοδοχείο "Marina" που για δεκαετίες φιλοξενούσε πρόσκαιρους έρωτες και κατορθώνει μέσω της πολύχρωμης προσωπικότητάς του να κεντρίσει το ενδιαφέρον όποιου περνάει απέξω.

Οδηγός Θεσσαλονίκη

Γράφει η Νάντια Μασσαχού

Ο εσωτερικός χώρος είναι ιδιαίτερος και προσεγμένος, με το πλακάκι-σκακιέρα του δαπέδου και τα έντονα χρώματα στους τοίχους να προσδίδουν χαρακτήρα ευρωπαϊκού μπιστρό.Και περνάμε στο κυρίως θέμα, δηλαδή το φαγητό: Στην κουζίνα συναντάμε τον ταλαντούχο chef Γιάννη Αραμπατζή, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σταθερά στην "στέγη" της Παπαρούνας και δείχνει να έχει δέσει 100% με τον τελειομανή ιδιοκτήτη Αντώνη Λαδά.

Ο κατάλογός υπηρετεί πιστά τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα, με το μενού λόγω εποχικότητας στις πρώτες ύλες να αλλάζει δύο φορές το χρόνο. Από τα πιάτα του καταλόγου ξεχωρίσαμε το rib eye με ανθό αλατιού μαριναρισμένοσε λευκό κρασί, σιναπόσπορο και lemongrass και το ριζότο με αμπελόφυλλα, χυμό λεμονιού, άνηθο, παρμεζάνα και ψητό λαβράκι αρωματισμένο με lemon pepper.

Οδηγός Θεσσαλονίκη