Η τέχνη του παγωτού στο Gelarto

Στην καρδιά της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου, πίσω ακριβώς από την Πλατεία Συντάγματος, το Gelarto θα σας μυήσει στην... τέχνη του παγωτού –όπως γίνεται άλλωστε άμεσα αντιληπτό και από την ονομασία του.

Τα αδέρφια Πέτρος και Νίκος με πολύχρονη πείρα στο χώρο –η ενασχόλησή τους με το αντικείμενο ξεκίνησε το 2005– υπόσχονται να σας χαρίσουν τις πιο δροσιστικές και γευστικές σας στιγμές, κατά τη διάρκεια της διαμονής σας στο πανέμορφο Ναύπλιο.

Η παραγωγή του παγωτού πραγματοποιείται από τους ίδιους στο ανοιχτό προς το κοινό εργαστήριο (καλύπτεται μόνο με τζάμι), έτσι ώστε να παρακολουθείτε όλη τη διαδικασία, όντας σίγουροι πια για την ποιότητα και τα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Η επιλογή σας, ωστόσο, θα είναι δύσκολη καθώς θα έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε 26 διαφορετικές γεύσεις (εναλλάσσονται αναλόγως την εποχή και τις πρώτες ύλες) ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζουν οι στρατσιατέλα, cookies, kinder bueno, ferrero και το βραβευμένο φιστίκι, με τις καρύδα, πεπόνι, σορμπέ φράουλα, σορμπέ καρπούζι και lemon pie να πρωταγωνιστούν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το παγωτό σερβίρεται σε χειροποίητο χωνάκι ή κυπελάκι σκέτο ή με τα toppings (σιρόπι, τρούφα, μπισκότο κ.α.) της επιλογής σας, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς κιλού ή μισού κιλού για το σπίτι ή για δώρο.

Tip: Στο Gelarto μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε φρεσκοψημμένη βάφλα με παγωτό αλλά και αρωματικό καφέ. Διαθέτει τραπέζια στον εσωτερικό του χώρο, σε περίπτωση που δεν θέλετε να πάρετε το παγωτό σας στο χέρι.

Info:
Καθημερινά: 10.00-02.00
Τιμές: 1,50 ευρώ (μία μπάλα παγωτό), 2,50 ευρώ (freddo cappuccino)

Φαρμακοπούλων 6, Ναύπλιο
Τηλ. 27520 28383
www.facebook.com/pages/Gelarto-Nafplio/455810044478628?fref=ts