Γλυκές δημιουργίες με συνταγές από το 1950

Από τα πιο παλιά και παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία του Ρεθύμνου, το Mona Lisa Σκαρτσιλάκης, στην καρδιά της Παλιάς Πόλης, λειτουργεί από το 1950 και σήμερα στα ηνία του βρίσκεται η τρίτη γενιά ιδιοκτητών, με τον Νίκο Σκαρτσιλάκη να συνεχίζει με σεβασμό την παράδοση που ξεκίνησε ο παππούς Δημήτρης.

Αν ένα στοιχείο διακρίνει την οικογενειακή επιχείρηση, αυτό δεν είναι άλλο από την φρεσκάδα των γλυκών του, τα οποία παρασκευάζονται από επιλεγμένες πρώτες ύλες στο εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου, που λειτουργεί στον ίδιο χώρο. Το Mona Lisa φημίζεται για τα σιροπιαστά του ταψιού –βασισμένα σε συνταγές του παππού Δημήτρη– με τον μπακλαβά, το γαλακτομπούρεκο (με πρόβειο γάλα) και το κανταΐφι να ξεχωρίζουν στις επιλογές των θαμώνων του.

Θα το προτιμήσετε, επίσης, και για άλλα παραδοσιακά γλυκά όπως ο τζεβρεμές (σιροπιαστό με φύλλο κρούστας και στρώσεις σοκολάτας, βουτηγμένο όλο σε σοκολάτα), η πουτίγκα (σιροπιαστό κέικ με αμύγδαλο και σοκολάτα) κ.α.

Από είδη αρτοποιίας θα βρείτε ολόφρεσκο αφράτο τσουρέκι, κλασικό ή με σοκολάτα, ενώ το ζαχαροπλαστείο διακρίνεται, επίσης, για το παγωτό ιδίας παρασκευής από πρόβειο γάλα, που διατίθεται σε περίπου 12 γεύσεις με τη βανίλια και το σορμπέ μαύρη σοκολάτα να αποτελούν τις best seller επιλογές.

Tip: Το ζαχαροπλαστείο διαθέτει και τραπέζια όπου μπορείτε να καθίσετε και να απολαύσετε το γλυκό σας συνοδεία αρωματικού καφέ.

Info:
Καθημερινά: 08.00-00.00 (καλοκαίρι), 08.00-15.00 & 17.30-23.00 (χειμώνας)

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36, Παλιά Πόλη, Ρέθυμνο
Τηλ. 28310 23082
[email protected]
www.facebook.com/MonaLisaRethymno/timeline