Oι παράδεισοι του τζόγου στην Κίνα

Ο εξωφρενικά φανταχτερός κόσμος της «Μέκκας» του τζόγου στην Κίνα θα γίνει ακόμη πιο… εξωφρενικός, χάρη σε μια μεταμόρφωση-«αναβάθμιση» ύψους 25 δισ. δολαρίων.

Το πάρα πολύ φιλόδοξο, οικονομικά, έργο αναμένεται να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο στον τουριστικό χάρτη του τζόγου τον κινέζικο αυτό προορισμό, καθιστώντας τον ελκυστικό σε μεγαλύτερο εύρος ταξιδιωτικών.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline, μετά από την καταγραφή μιας… βουτιάς στα έσοδα της τάξης του 37%, σηματοδοτώντας το 12ο συνεχόμενο μήνα μειωμένων εσόδων στο μεγαλύτερο κέντρο τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Τι μπορεί να συναντήσει κανείς τώρα στο Μακάο και ποιες αλλαγές ετοιμάζονται;

Sands China Ltd 

Άνοιξε τις πύλες του το Μάιο του 2014 και είναι το πρώτο συγκρότημα τυχερών παιχνιδιών στην περιοχή που λειτουργεί υπό ένα διεθνή φορέα. Διαθέτει ένα πορτφόλιο από resort ευρωπαϊκού στιλ, όπως το Venetian Macao.

Το νέο παριζιάνικο ξενοδοχείο 3.000 δωματίων, με ένα «μίνι» Πύργο του Άιφελ αναμένεται να ανοίξει το 2016. Το κόστος κατασκευής του υπολογίζεται στα 2,7 δισ. δολάρια.

Galaxy

Στο εντυπωσιακό, χρυσαφένιας απόχρωσης συγκρότημα, εμπνευσμένο από τη νοτιοανατολική Ασία, θα γίνουν έργα επέκτασης αξίας 2,8 δισ. δολαρίων, με την προσθήκη ενός τρίτου πύργου.

Louis XIII

Χαρακτηρίζεται ως ένας «ultra-luxury» προορισμός και όχι άδικα. Το Louis XIII θα απευθύνεται αποκλειστικά στα μέλη της πολύ «υψηλής» κοινωνίας. Αποτελεί το «παιδί» του πρώην επενδυτικού τραπεζίτη Stephen Hung και το κόστος του αγγίζει το 1,5 δισ. δολάρια. Το πολυτελές θέρετρο έχει κάνει τη μεγαλύτερη παραγγελία Rolls-Royce, ζητώντας 20 Phantom λιμουζίνες για τους επισκέπτες του.

MGM Cotai

Το καζίνο της MGM Resorts International στο Cotai θα είναι έτοιμο το δεύτερο μισό του 2016. Θα διαθέτει 1.500 δωμάτια ξενοδοχείων, 1.500 κουλοχέρηδες και 500 τραπέζια τυχερών παιχνιδιών, ενώ πάνω από το 85% της επιφάνειάς του θα είναι αφιερωμένο σε μια ποικιλία εναλλακτικών επιλογών διασκέδασης. Κόστος εργασιών: 3 δισ. δολάρια.

Lisboa Palace  

Τα εγκαίνια του Lisboa Palace έχουν προγραμματιστεί για το 2017, με το εκτιμώμενο κόστος των εργασιών να ανέρχεται στα 3.9 δισ. δολάρια. Θα απευθύνεται σε πλούσιους Κινέζους με μια τάση προς… ευρωπαίους σχεδιαστές μόδας. Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται δύο πολυτελή ξενοδοχεία (Versace και Karl Lagerfeld) με 270 δωμάτια το κάθε ένα.