Το κολοσσιαίο κρουαζιερόπλοιο Brittania… ετοιμάζει ταξίδι

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο εγκαινιάστηκε στις 10 Μαρτίου από τη βασίλισσα της Αγγλίας στο Σαουθάμπτον. Το νέο υπερπολυτελέστατο σκάφος της  P&O Cruises πήρε το όνομα «Britannia» και χαρακτηρίζεται ως «το πλοίο για το έθνος».

Όταν ξεκινήσει την εμπορική του πλεύση θα είναι το μεγαλύτερο που υπάρχει στον κόσμο. Κατασκευάστηκε στην Ιταλία, διαθέτει 15 καταστρώματα επιβατών, 13 μπαρ και 13 εστιατόρια, ένα αίθριο τριών επιπέδων, αίθουσα θεάτρου 936 θέσεων, τέσσερις πισίνες και μια τεράστια συλλογή έργων τέχνης αξίας πολλών εκατομμυρίων.

Διαθέτει ακόμη εγκαταστάσεις σπα, γυμναστήριο, παιδότοπο, μια βιβλιοθήκη, πολλά καταστήματα και αθλητικό στίβο.

Για περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες το όνομα Britannia ήταν συνώνυμο με το βασιλικό γιοτ, το οποίο εγκαινιάστηκε λίγο πριν τη στέψη της βασίλισσας το 1953, ενώ παροπλίστηκε το 1997.

Το μήκος του κρουαζιερόπλοιου φτάνει τα 330 μέτρα και μπορεί να μεταφέρει 3,647 επιβάτες και 1.350 μέλη πληρώματος στα πάνω από 18 καταστρώματά του.

Ζυγίζει 141.000 τόνους και η δύναμη των μηχανών του ισοδυναμεί με 70 challenger tanks ή 86 Bugatti Veyrons, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Το κρουαζιερόπλοιο αναμένεται να αναχωρήσει από το Σαουθάμπτον το καλοκαίρι, για να περάσει τους χειμερινούς μήνες ταξιδεύοντας στην Καραϊβική.

Το Britannia αναμένεται να επισκεφθεί 57 λιμάνια σε 31 χώρες τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, «γράφοντας» πάνω από 90.000 μίλια στη θάλασσα.

Η παρθενική του κρουαζιέρα θα γίνει σε λίγες ημέρες, αναχωρώντας στις 14 Μαρτίου από την Αγγλία για μια 14ημερη εκδρομή στη Μεσόγειο, κάνοντας στάση σε Βαρκελώνη, Μόντε Κάρλο και Ρώμη.