Πολυτελής χριστουγεννιάτικη απόδραση στη Βαρκελώνη!

Ακόμα μια χρονιά φτάνει στο τέλος της και οι μέρες που ακολουθούν θα αποτελέσουν μια μοναδική ευκαιρία για χριστουγεννιάτικες αποδράσεις γεμάτες όμορφες στιγμές.

Η ταξιδιωτική ιστοσελίδα πολυτελών διακοπών “A luxury Travel Blog” σας προσκαλεί σε ένα γιορτινό ταξίδι στην πολυτέλεια της Βαρκελώνης!

Το πνεύμα των Χριστουγέννων έχει ήδη πλημμυρίσει την πόλη, οι εποχιακές αγορές προσφέρουν ένα ταξίδι στην παράδοση και το άρωμα από τα ψητά κάστανα πλανιέται στους δρόμους. Σας προτείνουμε πέντε ξεχωριστές εμπειρίες σε μια πόλη, που δεν κοιμάται ποτέ!

Διασκεδάστε με στυλ στο εστιατόριο CDLC

Αγαπημένο στέκι διασημοτήτων και εκπροσώπων του διεθνούς jet set, αφού απέχει λίγα μέτρα μακριά από το λιμάνι, που αφήνουν τα σκάφη αναψυχής τους, το CDLC συνδυάζει τη σύγχρονη αίγλη με την ανατολίτικη λάμψη.

Η διακόσμησή του περιλαμβάνει έναν μεγάλο χρυσό Βούδα, λευκές κουρτίνες, που δημιουργούν ιδιωτικούς χώρους για δείπνο, αλλά και εντυπωσιακές αραβικές λεπτομέρειες. Το εστιατόριο σερβίρει εκλεκτή κουζίνα με ιδιαίτερη έμφαση στη σούσι και τα ασιατικά πιάτα, με μεσογειακές επιρροές.

Λίγο μετά το γλυκό, το πάρτι ξεκινά με τη διασκέδαση να κρατά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλεκτρονική μουσική και πολλές ακόμα επιλογές για όλα τα γούστα.

Κάντε ψώνια σαν VIP στην Passeig de Gracia

Η πιο κομψή λεωφόρος της πόλης ξεκινά από την πλατεία Catalunya και καταλήγει στην λεωφόρο Diagonal. Τα πολλά της αρχιτεκτονικά “θαύματα” περιλαμβάνουν τα διάσημα Casa Batlló και La Pedrera του περίφημου οραματιστή αρχιτέκτονα Αντόνι Γκαουντί.

Ωστόσο, πολλοί επισκέπτες ενδιαφέρονται περισσότερο για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, που φιλοξενούνται στις μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών κατά μήκος της Passeig de Gracia. Γόβες Jimmy Choo, νέα κοκτέιλ φορέματα της φετινής σεζόν από τους Dolce Gabanna και μεταξωτά μαντήλια Hermès είναι μερικές μόνο από τις επιλογές σας για ατέλειωτο shopping στην Βαρκελώνη.

Απολαύστε μια νύχτα στην Όπερα Liceu

Αυτός ο διάσημος χώρος τέχνης ιδρύθηκε στη La Rambla το 1847 και από τότε έχει παρουσιάσει μερικές από τις πιο σημαντικές παραστάσεις όπερας στην Ισπανία. Καλλιτέχνες, όπως ο José Carreras και ο Placido Domingo, έχουν εμφανιστεί εδώ, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και οι πρεμιέρες του “Il Trovatore”του Βέρντι και του “La Bohème” του Πουτσίνι με την πολιτιστική ελίτ της πόλης να έχει παρακολουθήσει όλες εκατοντάδες σημαντικές παραστάσεις εδώ.

Χαρίστε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή βραδιά επιλέγοντας την παράσταση “María Stuarda” του Gaetano Donizetti στο Gran Theatre de Liceu, η οποία αφηγείται την ιστορική τραγωδία της Βασίλισσας Μαρίας της Σκωτίας, που αψήφησε την ισχυρή της ξαδέρφη Ελισάβετ Α 'και κυριολεκτικά έχασε το κεφάλι της

4. Χαλαρώστε σε αραβικά λουτρά

Το Aire de Barcelona είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό spa. Είναι μια πολυαισθητηριακή εμπειρία, που έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να ανανεώσει σώμα και πνεύμα. Οι αυθεντικές τεχνικές του χρονολογούνται από πολιτισμούς που είχαν κυριαρχήσει την τέχνη του ευ ζην.

Ρωμαϊκά λουτρά στυλ, με ξεχωριστά επίπεδα θερμοκρασίας για κάθε θεραπεία, μασάζ και θεραπείες ομορφιάς θα σας προσφέρουν την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης. Δοκιμάστε το τελετουργικό Argan με ζεστό λάδι από το Μαρόκο, απολαύστε το αραβικό χαμάμ και ενυδατωθείτε με ένα φλιτζάνι τσάι μέντας.

5. Αγοράστε πρωτότυπα έργα τέχνης από ντόπιους καλλιτέχνες

Εάν ο προϋπολογισμός σας για τα Χριστούγεννα είναι ενισχυμένος, τότε η καλλιτεχνική κοινότητα της Βαρκελώνης έχει πολλές δημιουργικές προτάσεις για εσάς. Εκτός από την αγορά ενός μοναδικού δώρου για κάποιον αγαπημένο σας θα έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε συλλεκτικά κομμάτια για την προσωπική σας συλλογή.

Μπορείτε να βρείτε ενδιαφέροντα έργα τέχνης στους χώρους Sol de Nit και Joalí, ενώ η Γκαλερί Μπαλαγκέρ ειδικεύεται σε έργα από νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες, όπως η Alejandra Atarésκαι πολλοί άλλοι, φιλοξενώντας εκθέσεις όλο το χρόνο. Ακόμα η Γκαλερί Artevistas φιλοξενεί μια νέα έκθεση κάθε μήνα, εκτός από τη μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα έργα που διαθέτει.

Μην χάσετε ακόμα:

  • Την Χριστουγεννιάτικη αγορά Fira de Santa Llúcia, που θα διαρκέσει ως τις 23 Δεκεμβρίου. Στα ξύλινα σπιτάκια της θα βρείτε χειροποίητα δώρα και πολλά παραδοσιακά καταλανικά καλούδια.
  • Το μεγάλο παγοδρόμιο στην Plaça de Catalunya για ατέλειωτο πατινάζ στην καρδιά της πόλης.
  • Το show πυροτεχνημάτων στην πλατεία Espanya την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.
  • Την παρέλαση της 5η Ιανουαρίου, 3 Kings Parade με τα εντυπωσιακά άρματα, που γυρίζουν στους δρόμους της πόλης μοιράζοντας γλυκά στους θεατές