Γευστικό σαββατοκύριακο στην Αρκαδία

Σε μια γευστική περιήγηση και μια πολιτισμική απόδραση στην πανέμορφη Αρκαδία σας προσκαλεί το ταξιδιωτικό γραφείο Cosmorama και ο Τίμος Πετρίδης, δίνοντας σας την ευκαιρία να απολαύσετε τα γαστρονομικά μυστικά της περιοχής, αλλά και τις φυσικές ομορφιές της, τα μνημεία και την τέχνη της.

Μάθετε τα πάντα για τα προϊόντα που παράγει η Αρκαδία και γευτείτε τις παραδοσιακές γεύσεις και τα κρασιά της, γνωρίζοντας τους ανθρώπους πίσω από όλα αυτά.

Το ταξίδι

Ημέρα πρώτη: Αθήνα - Κάψια - Τρίπολη

Η απόδραση σας ξεκινά στις 13 Δεκεμβρίου με πρώτη επίσκεψη στην πρότυπη τυροκομική μονάδα «Οικοφάρμα». Εκεί ο ιδιοκτήτης κ. Νώντας Σπυρόπουλος με καφεδάκι, ζεστό ψωμί και ποικιλία τυριών για να σας δείξει όλη την παραγωγική διαδικασία της παρασκευής τυριού και θα σας μιλήσει για το μέλλον της μεταποίησης προϊόντων στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά στο χωριό Κάψια, θα γνωρίσετε τον Οινοπαραγωγό κ. Βαγγέλη Καλόγρη και τη μικρή και νέα οικογενειακή επιχείρησή του με βιολογικά προϊόντα. Στην οινογνωσία που θα ακολουθήσει θα δοκιμάσετε 4 διαφορετικά κρασιά και τη σπιτική πίτα της γυναίκας του κ. Χριστίνας.

Επόμενη στάση το Σπήλαιο Κάψιας, ένα από τα 10 καλύτερα ελληνικά σπήλαια, στο οποίο θα έχετε μια ενδιαφέρουσα ξενάγηση. Η μέρα συνεχίζει με γνωριμία της «ιδιαίτερης» εκκλησίας της Αγίας Φωτεινής, έργο του Αρχιτέκτονα κ. Κώστα Παπαθεοδώρου, που αποτελεί ένα αμάλγαμα από Βυζαντινά, Αρχαιοελληνικά αλλά και Αιγυπτιακά στοιχεία.

Δύο χιλιόμετρα μετά, θα βρείτε το Οινοποιείο Σπυρόπουλου, ένα μεγάλο σύγχρονο οινοποιείο, από τα πρώτα που οινοποίησε σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας και ανάδειξε την τοπική ποικιλία Μοσχοφίλερο. Ο oινοπαραγωγός κ. Νώντας Σπυρόπουλος θα σας ξεναγήσει και η γυναίκα του κ. Μαρία θα σας προσφέρει ένα πλούσιο γεύμα με Σπιτική Ελληνική Κουζίνα, συνοδευμένο από χαρακτηριστικά κρασιά του κτήματος στα πρότυπα της αυθεντικής Αρκαδικής φιλοξενίας.

Μετά το γεύμα αναχώρηση για Τρίπολη, στο ξενοδοχείο «Ανακτορικόν» και λίγο μετά επίσκεψη στο Αρκαδικό μουσείο Τέχνης & Ιστορίας στο Λεβίδι, για μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση έργων του απελευθερωτικού αγώνα του 1821 και άλλων που εξυμνούν την Αρκαδική φύση.

Η μέρα τελειώνει γευστικά (προαιρετικά) στην ταβέρνα «22100» με Δημιουργική Μεσογειακή Κουζίνα για το δείπνο.

Ημέρα δεύτερη: Χρυσοβίτσι, Στεμνίτσα, Δημητσάνα, Ψάρι, Αθήνα

Ξεκινήστε τη μέρας σας με ένα πλούσιο ελληνικό πρωινό στο ξενοδοχείο, λίγο πριν την εξερεύνηση των χωριών του Μαινάλου.

Στην περιοχή Αρκουδόρεμα, κοντά στο χωριό Χρυσοβίτσι μια σύντομη πεζοπορία στο δάσος θα σας δώσει μια γεύση από τις φυσικές ομορφιές της περιοχής, ενώ στη διαδρομή σας θα δείτε το σπίτι του Κολοκοτρώνη στο χωριό Λιμποβίτσι.

Ακολουθεί μια βόλτα στην πανέμορφη Δημητσάνα και το Μουσείο Υδροκίνησης στο Κεφαλάρι του Αγ. Γιάννη και αμέσως μετά η γραφική Στεμνίτσα, για ένα μικρό περίπατο στο χωριό.

Τελευταία στάση της εκδρομής σας στο χωριό Ψάρι, για να επισκεφθείε την Αρκαδιανή, το Κέντρο Πολιτισμού και Γεύσεων του κ. Μάκη Παπούλια, με έκθεση παλαιών βιβλίων και σκευών μαγειρικής καθώς και με πληθώρα παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής. Θα ακολουθήσει ένα υπέροχο γεύμα στην Αρκαδιανή, με Τοπική Ελληνική Κουζίνα, βασισμένη σε αγνά εποχικά υλικά και η επιστροφή σας στην Αθήνα.

Κόστος ταξιδιού: κατ’ άτομο σε δίκλινο 150€ / σε μονόκλινο 170€

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Διαμονή: Μία διανυκτέρευση με ελληνικό πρωινό στο Ξενοδοχείο «Ανακτορικόν»
  • Διατροφή: Πρωινό στο τυροκομείο Οικοφάρμα, Οινογνωσία στο Κτήμα Καλόγρη. Μεσημεριανό στο κτήμα Σπυρόπουλου 
  • Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο 
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδος και ξεναγήσεις σε όλους τους πολιτιστικούς χώρους όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα 
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αρχηγός συνοδός εκδρομής: Τίμος Πετρίδης 
  • Εκπτώσεις/προσφορές: Ειδικές τιμές στα 2 προαιρετικά επιλεγμένα μενού που περιλαμβάνουν και κρασί 

Περισσότερα με ένα κλικ εδώ