Οικογενειακές αποδράσεις σε χειμερινά θέρετρα στην Ευρώπη

Καθαρός αέρας, φρέσκο χιόνι, φιλόξενα καταλύματα και αμέτρητες επιλογές για διασκέδαση! Οι λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ θα ανακαλύψουν τον επίγειο παράδεισο στα θέρετρα της Ευρώπης.

Είτε επιλέξετε την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία ή την Αυστρία, τα ευρωπαϊκά βουνά έχουν κάτι ξεχωριστό για κάθε σας ανάγκη!

Σας παρουσιάζουμε επιλογές για αρχάριους και επαγγελματίες σκιέρ στα καλύτερα χειμερινά θέρετρα της Ευρώπης, που θα αποτελέσουν την ιδανική επιλογή για οικογενειακές διακοπές.

Καλύτερα μέρη για αρχάριους

Lech, Αυστρία

Ένα από τα καλύτερα θέρετρα στην Ευρώπη, όπου τα παιδιά μικρής ηλικίας θα μπορέσουν να μάθουν σκι είναι το Lech στην Αυστρία. Φημισμένες για τα γραφικά ξύλινα σαλέ, το υπέροχο αφράτο χιόνι, τις όμορφα διαμορφωμένες πλαγιές και τις εγκαταστάσεις για παιδιά, οι αυστριακές Άλπεις είναι η ιδανική επιλογή για οικογενειακές εξορμήσεις.

Όσο για το Lech διαθέτει το δικό του χειμερινό θέρετρο, το Oberlech, διάσημο για την ηρεμία που προσφέρει, αλλά και τα οικογενειακά ξενοδοχεία του.

Alpe d'Huez, Γαλλία

Το Alpe d'Huez είναι ένας παράδεισος για τους αρχάριους, με μεγάλη επιλογή των πράσινων διαδρομών. Το γρήγορο τελεφερίκ θα σας μεταφέρει στην πλαγιά του βουνού σε μια “παιδική χαρά” με ήπιες διαδρομές, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας.

Καλύτερα μέρη για προχωρημένους

Val d'Isere, Γαλλία

Διαθέτοντας 300 χιλιόμετρα πίστες, το Val d'Isere έχει πολλά να προσφέρει, ενώ θυμίζει πιο πολύ βρετανικό θέρετρο, παρά γαλλικό. Εδώ δεν θα χρειαστεί να φρεσκάρετε τα γαλλικά σας, αφού όλοι γνωρίζουν άπταιστα αγγλικά. Μην ξεχάσετε να κάνετε μια στάση στο εντυπωσιακό La Folie Douce για μεσημεριανό φαγητό ή ποτό.

Canazei, Ιταλία

Στο Canazei θα πρέπει να παραγγείλετε τα ζυμαρικά σας στα ιταλικά! Οι καλοί σκιέρ σίγουρα θα βρουν τις τέλειες πλαγιές εδώ, σε ένα από τα γραφικά χωριά στην ιταλική περιφέρεια του Τρεντίνο κοντά στα αυστριακά σύνορα, στην κοιλάδα Fassa.

Η κοιλάδα Fassa προσφέρει 122 χιλιόμετρα από υπέροχες πίστες και συνδέεται επίσης με τα100 χιλιόμετρα της Tre Valli και το καλύτερο από όλα, συνδέεται με την περιοχή Dolomiti Superski, την μεγαλύτερη για σκι στον κόσμο, με πίστες 1.200 χιλιομέτρων.

Καλύτερα μέρη για όσους δεν κάνουν σκι

La Plagne, Γαλλία

Μπορεί η La Plagne να μην είναι το ομορφότερο θέρετρο της Γαλλίας, αλλά προσφέρει μια πληθώρα δραστηριοτήτων για παιδιά, όπως μια βόλτα σε ένα ένα κοντινό αγρόκτημα, όπου θα κάνουν ιππασία με πόνι. Το χειμερινό αυτό θέρετρο διαθέτει ένα σύστημα υπόγειων διαβάσεων, που προσφέρει μια πρακτική λύση για να κυκλοφορήσετε ελεύθερα με τα παιδιά σας, αποφεύγοντας τον πάγο και το κρύο. Έτσι θα έχετε την ευκαιρία να ψωνίσετε, να περπατήσετε και να επιλέξετε το εστιατόριο για το δείπνο σας χωρίς καν να αισθανθείτε το κρύο. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν ακόμα τις βόλτες με το έλκηθρο!

Verbier και St Moritz, Ελβετία

Αν προτιμάτε το spa από το σκι τότε οι επιλογές σας είναι δύο, τα θέρετρα Verbier ή St Moritz. Εδώ οι προτάσεις για χαλάρωση και διασκέδαση είναι πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες. Στο Verbier θα μείνετε σε υπέροχα σαλέ δροσερό, θα βρείτε πολλές επιλογές σε υψηλής ποιότητας εστιατόρια και μπαρ και φυσικά άφθονη περιποίηση.

Αντίστοιχα, στο St Moritz, επιλέξτε το spa του Grand Hotel Kronenhof, έναν χώρο 2.000 τετραγωνικών μέτρων με θέα τους ελβετικούς παγετώνες και επιλογή σάουνας, ατμόλουτρου, ακόμα και μιας αίθουσας χαλάρωσης με τζάκι.