Δέκα ξεχωριστά ταξίδια για το Δεκέμβριο

Δεκέμβριος! Ο μήνας των Χριστουγέννων μόλις ξεκίνησε, γεμίζοντας τις μέρες μας με μια γλυκιά προσμονή για ξεχωριστές ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Η Telegraph επέλεξε και μας προτείνει δέκα ξεχωριστές επιλογές για αποδράσεις, που θα σας μείνουν αξέχαστες. Επιλέξτε εκείνη που ταιριάζει σε εσάς και τους αγαπημένους σας και καλές γιορτές!

Ρίγα, Λετονία

Η όμορφη πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα, θα ολοκληρώσει αυτό το μήνα το χρόνο της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης με μια σειρά εκδηλώσεων, όπως τη φιλοξενία της τελετής Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου 2014. Μεταξύ των πιο αξιόλογων εκθέσεων, που έχουν προγραμματιστεί για αυτό το μήνα, είναι η “Film Trophies”, μια εξερεύνηση του κινηματογραφικού ρεπερτορίου της Λετονίας στη δεκαετία του '40 και του '50 και “The Amber of Tutankhamun”, που πραγματεύεται ένα από τα πιο σημαντικά προϊόντα της περιοχής της Βαλτικής.

Ενώ η μεσαιωνική και αρ νουβό παλιά πόλη της Ρίγας, αξίζει μια επίσκεψη οποιαδήποτε στιγμή του έτους, τα Χριστούγεννα της δίνουν μια ακόμα πινελιά γοητείας. Ακόμα κι αν ο καιρός είναι ψυχρός,το παραδοσιακό λικέρ από το μαύρο βάλσαμο της Ρίγας θα σας μεταφέρει σε μια ατμόσφαιρα θαλπωρής.

Βροχή μετεωριτών στην έρημο Ατακάμα

Η βροχή μετεωριτών Geminids είναι ορατή σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό σε όλο τον κόσμο και αναμένεται να κορυφωθεί φέτος στις 13 ή 14 Δεκεμβρίου. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να απολαύσετε αυτό το εκπληκτικό θέαμα από έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στη γη για παρατήρηση αστεριών, τη Χιλή.

Η έρημος Ατακάμα είναι μια από τις λιγότερο “μολυσμένες” με φως περιοχές του πλανήτη και υπάρχουν πολλά μέρη, όπου μπορείτε να παρατηρήσετε τη βροχή μετεωριτών, είτε με γυμνό μάτι, είτε με τηλεσκόπιο.

Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Ίνσμπρουκ

Οι πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις στον κόσμο έχουν σκορπίσει παντού τη μαγεία των Χριστουγέννων, με τις εορταστικές αγορές να κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε γωνιά τους.

Αν αναζητάτε μια πιο ξεχωριστή εμπειρία, επιλέξτε την μικρή αυστριακή πόλη Ίνσμπρουκ, που κάθε χρόνο πλημμυρίζει από εντυπωσιακούς πάγκους με κάθε λογής εδέσματα και καλλιτεχνικές δημιουργίες, συνθέτοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Πρωτοχρονιά στο Σίδνεϊ

Για να ζήσετε ότι καλύτερο μπορεί να σας προσφέρει η Αυστραλία, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για να την επισκεφθείτε από τα Χριστούγεννα. Ηλιόλουστες μέρες, ζεστός καιρός και αμέτρητες ευκαιρίες για διασκέδαση σας περιμένουν.

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας από το Σίδνεϊ στο Χόμπαρτ ξεκινά αυτό το μήνα, με τους διεθνείς ανταγωνιστές να κατευθύνονται νότια από το περίφημο λιμάνι της πόλης. Το αποκορύφωμα, όμως, είναι το μαγευτικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, που κάνουν τη νύχτα μέρα, στην αλλαγή του χρόνου.

Ρεβεγιόν στο Εδιμβούργο

Όσο κι αν ψάξετε, είναι δύσκολο κάποιος προορισμός να νικήσει την εορταστική διάθεση της πρωτεύουσας της Σκωτίας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν την πόλη, συμμετέχοντας σε ένα από τα πιο διασκεδαστικά πάρτι για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Όλα ξεκινούν στις 30 Δεκεμβρίου και μια μέρα μετά, ζωντανή μουσική, γιγαντοοθόνες και τα φημισμένα πυροτεχνήματα στις επάλξεις του κάστρου, τα μεσάνυχτα συνθέτουν μία από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που μπορείτε να βρείτε.

Χριστουγεννιάτικο κολύμπι... στη Μεσόγειο

Αναζητάτε μια εναλλακτική πρόταση για τις φετινές γιορτές; Ετοιμαστείτε για μια εορταστική βουτιά στη Μεσόγειο, επιλέγοντας ένα από τα ετήσια Χριστουγεννιάτικα Μπάνια (Bain de Noël), όπως στην παραλία Ruhl της Νίκαιας στη Γαλλία. Αν δεν θέλετε να βουτήξετε στο νερό, σε θερμοκρασία 15 βαθμών, επιλέξτε ένα πιο ζεστό φιλόξενο σημείο για να δείτε από κοντά όσους το τολμήσουν.

Πιγκουίνοι στην Ανταρκτική

Αναμφισβήτητα η πιο περιπετειώδης ταξιδιωτική επιλογή του μήνα είναι μια απόδραση στην Ανταρκτική για λευκά Χριστούγεννα. Οι πρώτοι νεοσσοί των υπέροχων αυτοκρατορικών πιγκουίνων γεννιούνται αυτή την εποχή του έτους. Δείτε από κοντά αυτό το μοναδικό θέαμα επιλέγοντας μια από τις κρουαζιέρες που πραγματοποιούνται στην περιοχή.

Ήλιος και θάλασσα στην Αντίγκουα

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει, η Καραϊβική είναι ένα από τα καλύτερα αντίδοτα στα ψυχρά κλίματα. Θα βρείτε πολλές ταξιδιωτικές ευκαιρίες αυτή την εποχή του χρόνου, αφού οι περισσότεροι επιλέγουν ευρωπαϊκούς προορισμούς για να περάσουν τα Χριστούγεννα ή την Πρωτοχρονιά.

Χαλαρώστε σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς Κελσίου και επιλέξτε την Αντίγκουα, που έχει τη φήμη ενός από τα πιο φιλικά και χαλαρά νησιά του συμπλέγματος.

Κρουαζιέρα στο Νείλο

Η ιδανική στιγμή για να διασχίσετε ένα από τα πιο γοητευτικά και ιστορικά ποτάμια του κόσμου είναι μεταξύ του Δεκεμβρίου και του Φεβρουαρίου όταν ο καιρός είναι ζεστός, αλλά όχι τόσο υγρός. Κατά τους θερινούς μήνες, οι θερμοκρασίες αγγίζουν ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Val Thorens, Γαλλία

Το Val Thorens είναι η ψηλότερη περιοχή για σκι στο διάσημο χειμερινό θέρετρο Three Valleys, προσφέροντας την καλύτερη ποιότητα χιονιού και μια μεγάλη ποικιλία από πίστες για ερασιτέχνες και επαγγελματίες. Το θέρετρο έχει αναπτυχθεί τα τελευταία τουριστικά τα τελευταία χρόνια, με την δημιουργία πολυτελών σαλέ, αλλά και πιο οικονομικών επιλογών διαμονής.