Υποδεχθείτε τον χειμώνα στα ιστορικά Καλάβρυτα

Μια πόλη με μακραίωνη ιστορία και σπουδαία παράδοση σας προσκαλεί να την ανακαλύψετε και να περάσετε στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης. Τα Καλάβρυτα είναι από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, προσφέροντας μια παραδοσιακή ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα. 

Η γραφική και φιλόξενη κωμόπολη των Καλαβρύτων είναι κτισμένη στις πλαγιές των Αροανίων (Χελμός) σε υψόμετρο 737 μέτρων τα Καλάβρυτα απέχουν 77 χλμ. από την Πάτρα (περίπου 1,5 ώρα) και 180 χλμ. από την Αθήνα. 

Τα Καλάβρυτα ιστορικά εμφανίζονται το 776 π.χ. με το όνομα Κυναίθη. Το όνομα φανερώνει την έφεση των κατοίκων για το κυνήγι. Η Κυναίθη τοποθετείται Ν.Α. των σημερινών Καλαβρύτων στο χώρο μεταξύ του εξωκλησιού του Αγίου Κωνσταντίνου και του Κάστρου. 

Το σημερινό τους όνομα, που εμφανίστηκε με την φραγκοκρατία οφείλεται στις καλές και δροσερές πήγες που έτρεχαν μέσα και έξω από την πόλη.

Στην Επαρχία Καλαβρύτων μπορείτε να επισκεφτείτε πολύ σημαντικά θρησκευτικά, ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσιολατρικά και τουριστικά αξιοθέατα. 

Περπατήστε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης με τα δεκάδες τουριστικά μαγαζάκια, τα παραδοσιακά καφέ και τα εστιατόρια και αφεθείτε στην ξεχωριστή ατμόσφαιρα του οικισμού. 

Τα περισσότερα ξενοδοχεία βρίσκονται μέσα στην πόλη ή στις παρυφές της και τα τελευταία χρόνια αυξάνονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά μνημεία της πόλης των Καλαβρύτων είναι ο Τόπος της Θυσίας, στο λόφο Καπή, που βρίσκεται 500 μέτρα από το κέντρο, στο δρόμο προς το χιονοδρομικό. Εκεί στις 13 Δεκεμβρίου 1943, οδηγήθηκαν από τους Γερμανούς, όλοι οι άνδρες από 14 ετών και πάνω, όπου και εκτελέστηκαν. 

Σήμερα στη ράχη του Καπή βρίσκεται ένας μεγάλος σταυρός, που θυμίζει το αποτρόπαιο έγκλημα. Στις στήλες, που περιβάλλουν τον κεντρικό χώρο αναγράφονται τα ονόματα των οικογενειών των εκτελεσθέντων. 

 Για σκι στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

Το χειμώνα φυσικά οι περισσότεροι περνούν τη μέρα τους στο χιονοδρομικό κέντρο, ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, που απέχει μόλις 14 χλμ. Η διαδρομή μέχρι εκεί είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς περνά μέσα από το ελατόδασος, το οποίο είναι ακόμα πιο όμορφο, όταν είναι χιονισμένο.

Οι οικογένειες με παιδιά μπορούν να απολαύσουν μία θαυμάσια βόλτα στα σπήλαια των Λιμνών ή να κανονίσουν μαθήματα σκι στο χιονοδρομικό. 

Εξερευνήστε την γύρω περιοχή

Tα Καλάβρυτα, αποτελούν τη βάση τόσο για το χιονοδρομικό κέντρο, όσο και για πολλές φυσιολατρικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή.

Αξιόλογους προορισμούς στην περιοχή των Καλαβρύτων αποτελούν επίσης τα δύο ιστορικά μοναστήρια, της Αγίας Λαύρας και του Μεγάλου Σπηλαίου, όπως επίσης το Σπήλαιο των Λιμνών κοντά στο χωριό Καστριά Αχαΐας και το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού, που το διασχίζει ο περίφημος οδοντωτός σιδηρόδρομος.