Βαρκελώνη: 48 ώρες στην πρωτεύουσα της Καταλονίας

Πολλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί για τη Βαρκελώνη, αλλά τίποτα από όσα έχετε δει ή διαβάσει δεν θα καταφέρουν να σας προετοιμάσουν για μια απόδραση σε αυτή την όμορφη, κοσμοπολίτικη πόλη της Ευρώπης.

Συνδυάζοντας άψογα την ιστορία, την τέχνη, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη σύγχρονη αισθητική, η Βαρκελώνη κατακλύζεται από ταξιδιώτες όλες τις εποχές του χρόνου.

Ακόμα κι αν δεν είστε αρκετά τυχεροί, ώστε να διαθέσετε μια εβδομάδα, αναζητώντας τις ομορφιές της πόλης, το ταξιδιωτικό site “a luxury travel blog” σας προσκαλεί σε δύο μαγευτικά εικοσιτετράωρα σε αυτή την υπέροχη πόλη.

Που θα μείνετε

Η Βαρκελώνη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για τη διαμονή σας, από ξενοδοχεία πολυτελείας, οικονομικά ξενοδοχεία, ξενώνες και διαμερίσματα. Ιδανικά επιλέξτε ένα κατάλυμα κοντά στη La Rambla ή στη Γοτθική Συνοικία.

Καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος, οι δυο αυτές τοποθεσίες θα σας προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε όλες τις συγκοινωνιακές συνδέσεις, όπως στα λεωφορεία, το μετρό και το τρένο. Υπάρχουν μια σειρά από πολυτελή και boutique ξενοδοχεία, όπου μπορείτε μείνετε, αν θέλετε να απολαύσετε μια όμορφη διαμονή.

Ένα ξενοδοχείο πολυτελείας πέντε αστέρων, όπως το Majestic Hotel & Spa διαθέτει σύγχρονες ανέσεις και βρίσκεται στην περίφημη λεωφόρο Passeig de Gracia.

Μια άλλη επιλογή θα μπορούσε να είναι το μοντέρνο boutique ξενοδοχείο Pulitzer. Το ξενοδοχείο βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο της Βαρκελώνης, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία Placa Catalunya. Κάθε ένα από τα δωμάτια του Pulitzer παρέχουν όλες τις ανέσεις για μια αξέχαστη εμπειρία.

Τέλος, ξενοδοχείο 987 Barcelona είναι μια καλή επιλογή, αν θέλετε άνεση, ευκολία και να είστε στο κέντρο της δράσης.

Τι θα δείτε

Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τη Βαρκελώνη σε ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα είναι το hop-on hop-off λεωφορείο. Οι μπλε, πράσινες και κόκκινες γραμμές σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε ολόκληρη την πόλη.

Ενώ η κόκκινη γραμμή θα βοηθήσει να ανακαλύψετε τα διάσημα έργα του μεγάλου Antoni Gaudi, όπως τη Sagrada Familia, τη La Padrera και το Casa Batllo, η μπλε γραμμή θα σας οδηγήσει στο Ολυμπιακό χωριό, στο γήπεδο της πόλης, το Μουσείο Πικάσο και το πάρκο Guell.

Η πράσινη γραμμή είναι αφιερωμένη στις παραλίες και τις εμπορικές περιοχές της πόλης. Ανάλογα με τις περιοχές που σας ενδιαφέρουν μπορείτε να επιλέξετε μια γραμμή ή περισσότερες. Πολλά από αυτά τα μέρη, καλύπτονται και από τις τρεις γραμμές, ώστε να μπορείτε εύκολα να αλλάξετε λεωφορείο. Η τιμή του ημερήσιου εισιτηρίου είναι 27 ευρώ.

Για μια ξεχωριστή εμπειρία, μπορείτε να επιλέξετε μια βόλτα με ελικόπτερο με την εταιρεία Cathelicopters. Δίνοντας 50 ευρώ θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Εναλλακτικά προτιμήστε το τελεφερίκ, που θα σας οδηγήσει στο διάσημο λόφο Montjuic.

Αν αγαπάτε τη μουσική και τον χορό, η Βαρκελώνη σας προσφέρει πολλές επιλογές. Οι παραστάσεις φλαμένκο σχεδόν σε κάθε γωνιά της πόλης αξίζουν τον χρόνο σας.

Μερικά από τα κορυφαία μέρη για να θαυμάσετε από κοντά παραστάσεις φλαμένκο είναι το Tablao Cordobés, που βρίσκεται στο τέλος του πεζοδρόμου La Rambla, κοντά στο λιμάνι.

Το καινούριο Palacio del Flamenco βρίσκεται κοντά στη λεωφόρο Passeig de Gracia, ενώ στην καρδιά της πλατείας Plaça Reial είναι το Tarantos. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 10 έως 150 ευρώ.

Για φαγητό και ποτό

Η Βαρκελώνη είναι ένας γαστρονομικός παράδεισος. Το φαγητό και τα ποτά ξεπερνούν τα όρια των διάσημων τάπας, της παέγια και της σανγκρία. Ξεκινώντας από τάπας μπαρ και καταλήγοντας σε πολυτελή εστιατόρια με υπέροχες βεράντες, η πόλη τα έχει όλα.

Ένας από τους τρόπους για να γνωρίσετε την εξαιρετική κουζίνα στη Βαρκελώνη είναι να κλείσετε μια θέση στο Barcelona Gourmet Bus Tour, που σας προσφέρει ένα συνδυασμό gourmet κουζίνας και ξεναγήσεων σε αξιοθέατα της πόλης.

Θα απολαύσετε το δείπνο σας, από έναν βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, σε ένα πολυτελές τουριστικό λεωφορείο με γυάλινη οροφή, ενώ παράλληλα μέσα από το ατομικό σας iPad θα μάθετε όσα θέλετε για την πόλη.

Παράλληλα, θα περάσετε μπροστά από μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης, όπως το Casa Batlló, τη La Pedrera, τον ναό Sagrada Familia, την Αψίδα του Θριάμβου, την πλατεία της Ισπανίας και τον λόφο Montjuic.

Αν πραγματικά θέλετε να απολαύσετε αυθεντικό καταλανικό φαγητό, τότε η Γοτθική Συνοικία είναι το κατάλληλο μέρος. Ωστόσο, μια επίσκεψη στην αγορά φρούτων στη La Rambla είναι επιβεβλημένη.

Η Βαρκελώνη είναι διάσημη για τις φιλόξενες βεράντες των μπαρ της. Με την ανάμειξη του παλιού και του σύγχρονου, η πόλη προσφέρει μια σειρά από πύργους και όμορφα κτήρια, που έχουν μετατρέψει τις βεράντες τους σε όμορφα μέρη για φαγητό.

Το Windsor βρίσκεται σε ένα όμορφο, σύγχρονο κτίριο της Καταλονίας, προσφέροντας το ιδανικό περιβάλλον για να γευτείτε τη σύγχρονη καταλανική κουζίνα του νεαρού σεφ Carlos Alconchel. Επιλέξτε ανάμεσα ένα τραπέζι στη μεγάλη βεράντα ή στις ιδιωτικές αίθουσες, με το μενού γευσιγνωσίας να κυμαίνεται από 49,50 έως 99 ευρώ με κρασί.

Το Tram-Tram φιλοξενείται στους δυο ορόφους ενός παλιού σπιτιού και είναι διάσημο πιο πολύ για τα γλυκά του, από τους σεφ Oriol Madern, Annick Janin και Reyes Lizan, αλλά και για το φουά γκρα του. Το κόστος κυμαίνεται από 36 έως 70 ευρώ.

Ένα άλλο γνωστό μέρος είναι το El Xalet σε μια όμορφη τοποθεσία στην κορυφή του Montjuic. Το εντυπωσιακό εστιατόριο προσφέρει την καλύτερη θέα στη Βαρκελώνη από την τραπεζαρία και την υπέροχη βεράντα του, σερβίροντας μεσογειακή και καταλανική κουζίνα.

Για ψώνια

Καμιά απόδραση δεν είναι πλήρης, χωρίς μια βόλτα στα μαγαζιά. Αν αναζητάτε δώρα για τους φίλους σας, είδη διατροφής, όπως σαφράν, γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας, αλλά και καταστήματα γνωστών σχεδιαστών, όπως Gucci, Armani και Prada, η Βαρκελώνη θα σας αποζημιώσει.

Η πόλη αφιερώνει μία γραμμή λεωφορείου μόνο στις εμπορικές περιοχές της. Αν έχετε χρόνο για μερικές ώρες σε εμπορικά κέντρα, επισκεφθείτε το Diagonal Mar, με πάνω από 150 καταστήματα, την Passeig de Gracia, μια εμπορική λεωφόρο γεμάτη με συλλογές υψηλής ραπτικής και το Portal de l'Angel με καταστήματα παπουτσιών.

Πολλά καταστήματα με αντίκες, καθώς και σύγχρονους σχεδιαστές κοσμούν επίσης την πόλη. Το εμπορικό κέντρο Maremagnum στην περιοχή του λιμανιού είναι ανοικτό 365 μέρες, αλλά να θυμάστε ότι τα υπόλοιπα καταστήματα και εμπορικά κέντρα είναι κλειστά τις Κυριακές.

Δυο εικοσιτετράωρα δεν είναι αρκετά για να εξερευνήσετε μια πόλη τόσο ζωντανή, πολύχρωμη και πολύπλευρη, όσο η Βαρκελώνη. Είναι ικανά, όμως, να σας παρασύρουν στους ξέφρενους ρυθμούς της, με την υπόσχεση ότι θα γυρίσετε ξανά σε αυτήν!