Πέντε ταξίδια για τον Αύγουστο!

Ταξιδέψτε τον Αύγουστο, ανακαλύπτοντας νέες συγκινήσεις και μοναδικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο!

Οι συντάκτες του Lonely Planet βρήκαν και μας παρουσιάζουν τις κορυφαίες πέντε επιλογές για ταξιδιωτικές αποδράσεις, που θα εξελιχθούν σε ταξίδια ζωής!

Μασάι Μάρα, Κένυα

Ο Αύγουστος είναι ο κατάλληλος μήνας για να παρακολουθήσετε από κοντά ένα από τα πιο εντυπωσιακά θεάματα άγριας ζωής στον κόσμο, τη Μεγάλη Μετανάστευση. Αυτή την περίοδο του έτους, πάνω από ένα εκατομμύριο γνου και ζέβρες συγκεντρώνονται στο Μασάι Μάρα της Κένυας, μετά το μακρύ ταξίδι τους μέσα από το Serengeti στην βόρεια Τανζανία.

Όσα ζώα επιβιώσουν από το πέρασμα των ποταμών Mara και Talek, οι οποίοι είναι γεμάτοι κροκόδειλους παίρνουν δυνάμεις για το τελικό τους ταξίδι στα νότια, τρώγοντας τα χόρτα της σαβάνας. Η αφθονία των ζώων αυτών εξασφαλίζει επίσης φαγητό στα λιοντάρια, τις λεοπαρδάλεις, τα τσιτάχ και τις ύαινες, που ζουν εδώ.

Παρόλο που βρίσκεται σε ασφαλές σημείο εκατοντάδες μίλια μακρυά από τις αποκλεισμένες περιοχές για τις οποίες το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ταξιδιωτικές οδηγίες, ο αριθμός των επισκεπτών έχει πέσει, κάτι που κάνει αυτό το έτος μια ιδανική χρονική στιγμή για να απολαύσετε αυτό το εξαιρετικό φυσικό φαινόμενο.

Costa de la Luz, Ισπανία

Οι Ισπανοί ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την ζέστη. Ξυπνούν νωρίς, αποφεύγουν τον απογευματινό ήλιο και κάνουν πάρτι όλο το βράδυ! Τον Αύγουστο οι πόλεις είναι πολύ ζεστές για τους ντόπιους, έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι μετακομίζουν στις ακτές της χώρας.

Επιλέξτε την Costa de la Luz, μια σχετικά παρθένα ακτογραμμή στη νότια πλευρά της Ανδαλουσίας. Εδώ ακόμη και οι Ισπανοί χαλαρώνουν τους ρυθμούς τους, σταματώντας τη δουλειά για τρεις ώρες το μεσημέρι, απολαμβάνοντας το γεύμα τους στα beach bars (chiringuitos), που σερβίρουν θαλασσινά κατευθείαν από τη θάλασσα, ενώ το δείπνο τους ξεκινά στις 11 το βράδυ και διαρκεί ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μεγάλες παραλίες με λευκή άμμο και δυνατοί άνεμοι προσελκύουν kitesurfers από όλο τον κόσμο. Η Tarifa είναι ο προορισμός σας αν αγαπάτε το windsurfing. Στη μικρή πόλη Zahara de los Atunes θα βρείτε διαμερίσματα προς ενοικίαση, καθώς και μερικές καλές επιλογές φαγητού.

Το όμορφο ορεινό χωριό της Vejer de la Frontera αξίζει μια επίσκεψη, ενώ αν είστε τύπος της πόλης, τα μουσεία και τα μπαρ στο Cádiz θα σας ενθουσιάσουν!

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη αγαπά τις γιορτές και τον Αύγουστο παρέχει την τέλεια ευκαιρία για να ανακαλύψετε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλης, συμμετέχοντας ταυτόχρονα στα πάρτι του Σαββατοκύριακου. Συμπίπτοντας με το τέλος του Ραμαζανιού, ο μήνας ξεκινά με γιορτινή διάθεση, οδηγώντας στην κύρια γιορτή της 9ης Αυγούστου, την Εθνική Ημέρα της Σιγκαπούρης.

Η μέρα είναι αργία και συνήθως γιορτάζεται με πατριωτικού χαρακτήρα εκδηλώσεις, όπως στρατιωτικές παρελάσεις, πτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και σόου πυροτεχνημάτων. Αν δεν καταφέρετε να αγοράσετε εισιτήρια για την κύρια τελετή της Παρασκευής, πάρτε ένα καλαθάκι πικ – νικ και επισκεφθείτε την νέα Μαρίνα Barrage, από την οποία θα απολαύσετε τέλεια θέα στον κόλπο.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις δεν τελειώνουν εκεί, αφού την επόμενη μέρα γιορτάζεται το φεστιβάλ των “Πεινασμένων Φαντασμάτων”, κατά τη διάρκεια της οποίας η κινεζική κοινότητα της Σιγκαπούρης κατευνάζει τις ψυχές των νεκρών με προσφορές και παραστάσεις δρόμου.

Το Φεστιβάλ αυτό διαρκεί ένα μήνα, όμως, οπότε υπάρχει αρκετός χρόνος για να δείτε από κοντά τους πολύχρωμους βωμούς γύρω από Chinatown.

Αμέσως μετά, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου ξεκινά και το Διεθνές Φεστιβάλ Τεχνών με ένα πλούσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων διάρκειας έξι εβδομάδων.

Λουμπλιάνα, Σλοβενία

Αυτόν τον Αύγουστο η όμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λιουμπλιάνα, γιορτάζει την 2000ή επέτειο από την ίδρυση της. Η κύρια εορταστική διοργάνωση είναι το “Ave, Emona”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου, όταν η καταπράσινη πλατεία Kongresni θα “μεταφερθεί” πίσω στο χρόνο έως και τη ρωμαϊκή εποχή, με καλλιτέχνες, ντυμένους στρατιώτες, μονομάχους και πολίτες της εποχής.

Οι επισκέπτες θα είναι σε θέση να πάρουν μια γεύση της ρωμαϊκής πόλης, παρακολουθώντας μονομαχίες, στρατιωτικές παρελάσεις, ρωμαϊκούς χορούς, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ρωμαϊκά τρόφιμα και ποτά.

Για όσους θέλουν να εμβαθύνουν στην ιστορία της Λιουμπλιάνα, εκπαιδευμένοι ξεναγοί θα πραγματοποιούν περιηγήσεις σε ρωμαϊκά τμήματα της πόλης, όπως τα τείχη της και τα τρία αρχαιολογικά της πάρκα.

Στο κάστρο της Λιουμπλιάνα προσφέρεται ακόμα και μια νέα περιοδεία με τίτλο “Μηχανή του Χρόνου”, όπου οι επισκέπτες συναντούν ηθοποιούς, που είναι ντυμένοι ανάλογα με τις έξι σημαντικές περιόδους της ιστορίας της πόλης. Υπάρχουν επίσης ειδικές εκθέσεις σχετικά με τη ρωμαϊκή πόλη στο Μουσείο της Πόλης και το Εθνικό Μουσείο της Σλοβενίας.

Καζακστάν

Το ξηρό Καζακστάν είναι στα καλύτερά του το καλοκαίρι, όταν ο ήλιος είναι πιο ήπιος και οι θερμοκρασίες αγγίζουν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Τον Αύγουστο, το γρασίδι στη στέπα είναι καταπράσινο και τα βουνά της χώρας, όπως το Altai, προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για πεζοπορία.

Οι λάτρεις της κατασκήνωσης μπορούν να τοποθετήσουν τη σκηνή τους οπουδήποτε θέλουν και κάποια φυσικά μνημεία, όπως το Charyn Canyon, που μερικές φορές αποκαλείται ο “μικρός αδελφός του Grand Canyon, είναι σε άριστη κατάσταση για πεζοπορία.

Εν τω μεταξύ, στις καφετέριες στην καταπράσινη αρχαία πρωτεύουσα του Almaty, είναι ιδανικές για να πιείτε τον καφέ σας ή ένα δροσιστικό ντόπιο κρασί.

Στο βορρά, η νέα πρωτεύουσα Astana έχει ξεπεράσει τον μακρύ χειμώνα της και ο λαμπερός φουτουριστικός της ορίζοντας αστράφτει κάτω από τον ήλιο του Αυγούστου, ενώ τα γαλαζοπράσινα νερά της Κασπίας θάλασσας σας υποδέχονται για ξεχωριστές βουτιές στη μακρινή δύση του Aktau.