To Λονδίνο γιορτάζει τα 450 χρόνια από τη γέννηση του Σαίξπηρ

Με το 2014 να σηματοδοτεί τα 450 χρόνια από τη γέννηση του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα William Shakespeare, η βρετανική πρωτεύουσα ετοιμάζει εκπλήξεις και ποικίλες εκδηλώσεις που θα μετατραπούν σε μια ετήσια λογοτεχνική γιορτή!

Είτε επιλέξετε να παρακολουθήσετε μια από τις παραστάσεις της παγκόσμιας περιοδείας του “Άμλετ”, που ξεκινά στις 23 Απριλίου στο Shakespeare’s Globe, είτε επισκεφθείτε την έκθεση αφιερωμένη στη ζωή του στο V & A , σίγουρα θα βρείτε την ιδανική επιλογή που θα σας συναρπάσει.

Η εταιρεία London & Partners, που έχει αναλάβει την προώθησης της πόλης, συγκέντρωσε τις πιο αξιόλογες εκδηλώσεις στη μνήμη του μεγαλύτερου θεατρικού ποιητή και συγγραφέα του κόσμου, που αξίζει να παρακολουθήσετε και μας τις παρουσιάζει.

Shakespeare’s Globe

Η νέα σεζόν για το ανοικτό θέατρο Globe θα γιορτάσει την επέτειο γέννησης του Σαίξπηρ με νέες παραγωγές στα κλασσικά έργα “Αντώνιος και Κλεοπάτρα”, “Ιούλιος Καίσαρας” και “Η Κωμωδία των Παρεξηγήσεων”. Παράλληλα, στις 23 Απριλίου θα ξεκινήσει και η παγκόσμια περιοδεία του “Άμλετ”, η οποία θα διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, με παραστάσεις σε κάθε χώρα του κόσμου.

Ένα νέο κλειστό θέατρο θα ανοίξει στις εγκαταστάσεις του Globe, παίρνοντας το όνομα του ιδρυτή του, Sam Wanamaker Playhouse. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν μέσα στον Ιανουάριο, με πρώτη παράσταση τη “Δούκισσα του Μάλφι”.

Ανοιχτό όλο το χρόνο, το εκθεσιακό κέντρο του Globe δίνει στους επισκέπτες την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για το μοναδικό κτίριο και τον διάσημο θεατρικό συγγραφέα. Η μοναδική και ενημερωτική έκθεση διερευνά τη ζωή του Σαίξπηρ, το Λονδίνο, όπου έζησε και το θέατρο για το οποίο έγραψε.

Middle Temple Hall

Η πρώτη παράσταση του Σαίξπηρ “Δωδέκατη Νύχτα” λέγεται ότι πραγματοποιήθηκε σε αυτή την αίθουσα το 1602, με την βασίλισσα Ελισάβετ Ι να είναι μια από τις σημαντικότερες παρουσίες, ανάμεσα στους θεατές. Το Middle Temple Hall παραμένει σχεδόν απαράμιλλο, μετά την ολοκλήρωση του το 1570 και θεωρείται μια από τις σπουδαίες αίθουσες εκδηλώσεων της Αγγλίας.

Από τη στιγμή που θα μπείτε στον επιβλητικό αυτό χώρο, με την εντυπωσιακή διακόσμηση, θα αισθανθείτε ότι γυρίζετε πίσω στο χρόνο. Για ξεναγήσεις θα χρειαστεί να κάνετε κράτηση στο αρμόδιο τμήμα στο τηλέφωνο +30 020 7427 4820, ενώ υπάρχει δυνατότητα κράτησης του χώρου για επίσημο δείπνο.

Victoria & Albert Museum

Σε ένα από τα πιο διάσημα μουσεία της πόλης, θα βρείτε μια μοναδική έκθεση που έρχεται να εξετάσει τη διαρκή επιρροή και δημοτικότητα του Σαίξπηρ. Ανάμεσα στις συλλογές του V & A, η έκθεση “Shakespeare: Our Greatest Living Playwright”, που θα διαρκέσει από τις 8 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Σεπτεμβρίου αναδεικνύει τον τρόπο που τα έργα του Σαίξπηρ έχουν “ταξιδέψει” στους αιώνες και τις ηπείρους δίνοντας έμπνευση στους λάτρεις του θεάτρου.

London Walks: Το Λονδίνο του Σαίξπηρ και του Ντίκενς

Σημείο συνάντησης: έξω από σταθμό του μετρό του Αγίου Παύλου

Ο θεσμός London Walks “ταξιδεύει” τους οπαδούς του Σαίξπηρ και του Ντίκενς πίσω στο χρόνο οργανώνοντας επισκέψεις σε παλιές, ελισαβετιανές κατοικίες και άλλα σημεία, όπου έδρασαν και έχουν ταυτιστεί με τη ζωή τους. Παρά τη φθορά του χρόνου, τα ίχνη του δικού τους Λονδίνου εξακολουθούν να είναι υπαρκτά και ορατά σε όλους.

Για δύο ώρες εξερευνήσετε τον υπέροχο κόσμο του Σαίξπηρ και του Ντίκενς. Οι περιηγήσεις οργανώνονται κάθε Τετάρτη στις 11:00 και την Κυριακή ,στις 14:00.

Rose Theatre

Όταν ανεγέρθη το The Rose, το 1587, ήταν το πέμπτο θέατρο στο Λονδίνο και το πρώτο στην περιοχή Bankside. Μερικά από τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ που παρουσιάστηκαν σε αυτό το θέατρο είναι τα “Henry VI” και “Τίτος Ανδρόνικος”.

Μόλις χτίστηκε το The Globe, το Rose εξαφανίστηκε στα βάθη της ιστορίας το 1603. Το 1989 ο αρχαιολογικός χώρος του Rose ανακαλύφθηκε και από τότε έχει ξεκινήσει μια μεγάλη εκστρατεία για την ανοικοδόμηση του θεάτρου. Οι θεατρόφιλοι μπορούν να επισκεφθούν το Rose κάθε Σάββατο.

Shakespeare in Love, Noel Coward Theatre

Η βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Ερωτευμένος Σαίξπηρ” θα ξεκινήσει τη θεατρική της πορεία το καλοκαίρι του 2014 στο Noel Coward Theatre. Οι παραστάσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου, με κρατήσεις box office, αρχής γενομένης από το Φεβρουάριο.

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ