Μαγικά Χριστούγεννα στη Βουδαπέστη με 395 ευρώ!

Μια πόλη με μακραίωνη ιστορία, εντυπωσιακά οικοδομήματα και μια μοναδική ρομαντική ατμόσφαιρα σάς καλωσορίζει!

Το ταξιδιωτικό γραφείο Sotiriou Famous Travel σάς προσκαλεί να γνωρίσετε τη Βουδαπέστη σε μια 5ήμερη ή 6ήμερη εκδρομή, στη μοναδική τιμή των 395 ευρώ το άτομο. Μπείτε στο εορταστικό κλίμα μιας πόλης με ιδιαίτερη φυσιογνωμία και ακολουθήστε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει άφθονο ελεύθερο χρόνο, δίνοντας σας την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα μυστικά της πόλης, που προσφέρει πληθώρα διαφορετικών επιλογών στους επισκέπτες της. Μαγυάροι βασιλείς, τούρκοι κατακτητές, αψβούργοι αυτοκράτορες και σοβιετικοί κομισάριοι άφησαν τα ίχνη τους και κομμάτια από τον πολιτισμό τους σε μια πόλη που διεκδικεί επάξια τον τίτλο τού «Διαμαντιού του Δούναβη».

Το «αυτοκρατορικό» παρελθόν κατοικεί στη Βούδα, κάθε επίσκεψη όμως στην ουγγρική πρωτεύουσα είναι ημιτελής εάν δεν αναζητήσετε τα σημάδια της επανάστασης του 1956 στην Πέστη ή τα ίχνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην εβραϊκή συνοικία στη Βούδα.

Μετά την άφιξη σας στη Βουδαπέστη, την πόλη που το υγρό στοιχείο είναι ένα από τα πιο δελεαστικά χαρακτηριστικά της θα μαγευτείτε από τη διαφορετικότητα της. Από τη μια μεριά ο Δούναβης, που ελίσσεται ανάμεσα στην πόλη χωρίζοντας την, στη Βούδα και στην Πέστη και από την άλλη αναβλύζοντα νερά που γεμίζουν τα χαμάμ και τα λουτρά της.

Η ξενάγηση ξεκινά από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσετε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθείτε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, τη λεωφόρο της Δημοκρατίας με την Όπερα και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη.

Αμέσως μετά σειρά έχει η Βούδα όπου έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του Αγίου Ματτία, όπου γινόταν η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων. Ακολουθεί μετάβαση στο λόφο Γκέλλερτ από όπου θα απολαύσετε την πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης. Τις δυο επόμενες μέρες θα έχετε άπλετο ελεύθερο χρόνο για να εξοικειωθείτε με την πόλη.

Περπατήστε στον πεζόδρομο Vaci με την έντονη εμπορική δραστηριότητα και τη γιορτινή ατμόσφαιρα και γευτείτε γλυκούς πειρασμούς και ροφήματα στην πολυτελή σάλα του cafe Gerbeaud. Στην αγορά της πόλης θα βρείτε κεντήματα, κρύσταλλα, κεραμικά, πορσελάνες και είδη ρουχισμού σε καλές τιμές, ενώ στη λεωφόρο Ράκοτσι θα βρείτε αντίκες, λινά και βιβλία. Το απόγευμα μπορείτε να επισκεφθείτε το ζωολογικό κήπο της πόλης, ενώ το βράδυ προτείνουμε διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά, ποτό και φαγητό. Η τέταρτη μέρα είναι αφιερωμένη στα παραδουνάβια χωριά.

Πρώτος σταθμός το Βισενγκράντ, παλιά έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων. Στη συνέχεια το Έστεργκομ, που ήταν η πρώτη πρωτεύουσα του κράτους και η αρχιτεκτονική των μνημείων του διατηρεί ολοζώντανη την παράδοση. Θα δείτε τη Βασιλική του Αγίου Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Τελευταίος σταθμός ο Άγιος Ανδρέας με την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα, την μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 18ου αιώνα, και τα μεσαιωνικά στενά πλακόστρωτα δρομάκια. Στην επίσκεψη σας στο εργαστήρι επεξεργασίας χρυσού Caprice, που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, μπορείτε να αγοράσετε χρυσό σε πολύ οικονομικές τιμές.

Η επόμενη μέρα θα σας φέρει πιο κοντά στη γοητευτική Βουδαπέστη. Επισκεφθείτε το παλάτι με την ομορφότερη θέα σε ολόκληρη την πόλη. Σήμερα, αυτό το κτιριακό σύμπλεγμα φιλοξενεί την Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας, το Ιστορικό Μουσείο και την Εθνική Βιβλιοθήκη Szechenyi. Η πινακοθήκη κρύβει ορισμένες πραγματικά ενδιαφέρουσες εκπλήξεις από ούγγρους ιμπρεσιονιστές και εξπρεσιονιστές. Στην Πέστη περπατήστε στην περιοχή του Belvaros, όπου κάποτε βρισκόταν η μεσαιωνική αγορά της πόλης και αργότερα τα καταστήματα του λεγόμενου «σοσιαλιστικού καταναλωτισμού» - σύμβολο της σχετικής ανεξαρτησίας που απολάμβανε η Βουδαπέστη από τη Μόσχα. Σήμερα, στην ίδια περιοχή, η πλατεία Vorosmarty και η οδός Vaci θεωρούνται αξιοθέατα της Πέστης.

Στην συνέχεια απολαύστε το κτίριο της Όπερας, αλλά και το λεγόμενο Νέο Θέατρο (Uj Szinhaz) με τον εξαιρετικό διάκοσμο στο φουαγιέ, όπως και το Μουσείο Καλών Τεχνών, με μια εντυπωσιακή συλλογή έργων που ξεκινάει από την αρχαία Αίγυπτο και φτάνει μέχρι τους γίγαντες της ζωγραφικής, με ονόματα όπως Μονέ, Τουλούζ Λοτρέκ, Ραφαέλ και Πικάσο.

Στο Πάρκο των Ηρώων σας περιμένει το παραμυθένιο σκηνικό του Varosliget (πάρκο της πόλης) με την τεράστια τεχνητή λίμνη, που το χειμώνα μετατρέπεται ίσως στο πιο όμορφο παγοδρόμιο της Ευρώπης. Στο βάθος θα δείτε το κάστρο του Vajdahunya, αντίγραφο θρυλικών κάστρων, στην αυλή του οποίου πραγματοποιούνται συναυλίες κλασικής και παραδοσιακής μουσικής.

Για το βράδυ η Βουδαπέστη είναι από τις πρωτεύουσες με την καλύτερη νυχτερινή διασκέδαση.

Αναχωρήσεις: 22, 27/12/2013 και 1.01.2014

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά Εισιτήρια
- Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
- Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4* ή 5* αστέρων (επιλογής σας) με πρωινό
- Δώρο ημιδιατροφή (στο 4* ξενοδοχείο μόνο)
- Δώρο εκδρομή στα Παραδουνάβια χωριά - Αρχηγός / Συνοδός στον τόπο προορισμού
- Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης Tour Operators

Δεν περιλαμβάνονται
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων € 135
- Είσοδοι σε μουσεία, φιλοδωρήματα, ποτά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
- Χριστουγεννιάτικο ή Πρωτοχρονιάτικο εορταστικό δείπνο.
- Έξτρα ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απώλειες αποσκευών κ.α. (€10) (δείτε στους όρους συμμετοχής του γραφείου).

Περισσότερες πληροφορίες με ένα κλικ εδώ ή μπορείτε να καλέσετε το Sotiriou Famous Travel στο 210 5233804.