Δώδεκα πράγματα που δεν πρέπει να χάσεις στο LA!

Της Ελένης Κουρή

Λος Άντζελες: η πόλη των Αγγέλων, η πόλη των ονείρων, η πόλη της ματαιοδοξίας αλλά πάνω από όλα μια πόλη που πρέπει να επισκεφτείς στην ζωή σου.

Γιατί αν δεν έχεις δει το Λος Άντζελες παίζει και να μην έχεις δει τίποτα.

1. Να μείνεις στο Beverly Hills. Γιατί αξίζει. Γιατί πάντα ήθελες να πας από τα εφηβικά σου χρόνια και την ομώνυμη σειρά. Για τα ωραία μαγαζιά, για τους γεμάτους φοίνικες δρόμους. Για τον Larry King που θα δεις εκεί που θα παίρνεις το πρωινό σου.

2. Να πας να περπατήσεις στην Rodeo Drive και να δεις τις βιτρίνες όλων των επώνυμων μπουτίκ (γιατί μόνο τις βιτρίνες, είναι το πιθανότερο, θα σου επιτρέψει το πορτοφόλι σου να δεις)

3. Να πας στην Hollywood Boulevard. Να δεις το Kodak Theatre όπου τελούνται τα Όσκαρ και να περπατήσεις στη λεωφόρο με τα αστέρια. Είναι απίστευτα κιτς, απίστευτα μη εντυπωσιακό αλλά δεν μπορείς να μην πας (μη με ρωτάς γιατί πήρα φωτογραφία το αστέρι των αδελφών Olsen, ούτε η ίδια ξέρω)

4. Να πας παραδίπλα στο Chinese Theatre και να συγκρίνεις τις παλάμες σου και τις πατούσες σου με τα αποτυπώματα των σταρ. Γιατί σίγουρα θα το έκανες έτσι και αλλιώς.

5. Να δεις την ταμπέλα του Hollywood και να την τραβήξεις φωτογραφία (έστω και από μακριά)

6. Να ανέβεις βράδυ στο Griffiths Observatory και ν’ ατενίσεις την θέα της αχανούς πόλης που απλώνεται μπροστά σου. Χαζεύεις κυριολεκτικά.

7. Να οδηγήσεις 40 λεπτά μέχρι το Newport Beach και να εύχεσαι να πετύχεις σερφάδες στο δρόμο που μόλις γύρισαν από την παραλία. Πέτυχα!

8. Να πας στην Melrose Avenue, γιατί και αυτό το ξέρεις από την σειρά Melrose Place και να κάτσεις στο Village Idiot (7383 Melrose Av.) γιατί έχει ωραία διακόσμηση, καλό φαγητό και ωραίους σερβιτόρους.

9. Να κολλήσεις στην κίνηση. Καλά αυτό δεν «πρέπει» να το κάνεις αλλά δεν πρόκειται να το αποφύγεις οπότε απόλαυσέ το.

10. Να ανέβεις στην ταράτσα του Standard Hotel και να φας ένα μπέργκερ αγκαλιά με τους ουρανοξύστες. Πρέπει να είναι ακόμα καλύτερα το βράδυ.

11. Να πας στην Santa Monica και να σταθείς μπροστά από το παρατηρητήριο του ναυαγοσώστη, σαν άλλος Μιτς Μπιουκάνον από το Baywatch (άτιμο Hollywood τι μας κάνεις!)

12. Να πας στο Malibu. Γιατί όταν βρεις τον τρόπο να κατέβεις στην παραλία θα αισθανθείς πραγματικά καλά.