Ανακαλύψτε το Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

Πιστεύετε ότι ξέρετε πολλά δύσκολα ονόματα περιοχών, πόλεων ή χωριών; Τότε μάλλον το χωριό Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch, στο νησί Anglesey της Ουαλίας, θα σας κάνει να αναθεωρήσετε.

Το μεγάλο αυτό χωριό έχει το μεγαλύτερο όνομα στην Ευρώπη και ένα από τα μεγαλύτερα τοπωνύμια στον κόσμο, με 58 χαρακτήρες. Η σύντομη μορφή του ονόματος είναι Llanfairpwllgwyngyll ή Llanfair Pwllgwyngyll . Είναι κοινώς γνωστό ως Llanfair PG ή Llanfairpwll.

Το όνομα σημαίνει Εκκλησία της Μαρίας ( Llanfair ) στο κοίλο ( Pwll ) της λευκής φουντουκιάς ( gwyngyll ) κοντά ( Goger ) στην ταχεία ρουφήχτρα ή δίνη νερού ( y chwyrndrobwll ) [και] η εκκλησία του Αγίου Tysilio ( llantysilio ) με μια κόκκινη σπηλιά ( [ a] g OGO goch ).

Όπως είναι φυσικό, το όνομα του χωριού το έχει κάνει διάσημο, μετατρέποντας το σε τουριστικό αξιοθέατο. Οι ταξιδιώτες φωτογραφίζονται δίπλα στο όνομα του χωριού, που αναγράφεται στην πινακίδα του σιδηροδρομικού σταθμού ή πηγαίνουν στο Κέντρο Επισκεπτών για να σφραγίσουν το διαβατήριο τους.

Η απόφαση να δοθεί στο χωριό αυτό το όνομα, πάρθηκε τον 19ο αιώνα, σε μια προσπάθεια να αναπτυχθεί ως εμπορικό και τουριστικό κέντρο.