Τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου!

Η ψηφοφορία τελείωσε, οι αναγνώστες έδωσαν το στίγμα τους και η λίστα με τα 25 καλύτερα νησιά του κόσμου, όπως αυτά ψηφίστηκαν από το αναγνωστικό κοινό του κορυφαίου ταξιδιωτικού περιοδικού Conde Nast Traveler είναι γεγονός!

Η Ελλάδα δίνει για ακόμα μια φορά το δυναμικό "παρών" με το πανέμορφο νησί της Σαντορίνης, που κατέλαβε τη 12η θέση, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο τις ομορφιές της πατρίδας μας.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τη λίστα και τα σχόλια των αναγνωστών του περιοδικού.

25. Amelia island, Φλόριντα

Είτε πρόκειται για τους φαινομενικά ατελείωτους χώρους πρασίνου, είτε για τους απίστευτα φιλόξενους ντόπιους, οι αναγνώστες συμφώνησαν ότι αυτό το νησί στη Φλόριντα είναι ένας όμορφος, γεμάτος ιστορία, οικογενειακός προορισμός. Περπατήστε στο Fort Clinch State Park, ή εξερευνήστε το κέντρο της πόλης, ανακαλύπτοντας φεστιβάλ, που διοργανώνονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και βρείτε πολλές επιλογές για διασκέδαση και ψώνια.

24. Prince Edward Island, Καναδάς

Το νησί Prince Edward προσφέρει μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και μεγάλη αφθονία σε μύδια για τους λάτρεις των θαλασσινών. Οι αναγνώστες εκτίμησαν την ομορφιά της φύσης, τις παραλίες, το φαγητό και τους φιλόξενους ανθρώπους, που αναδεικνύουν τη μαγεία της απλότητας. Πολλοί από τους συμμετέχοντες στην ψηφοφορία το χαρακτήρισαν “το αγαπημένο τους μέρος πάνω στη Γη” και άλλοι εκθείασαν το παρθένο τοπίο του νησιού.

23. Elba και Αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, Ιταλία

Με παγκόσμιας κλάσης εστιατόρια να φιλοξενούνται απρόσμενα σε μικρά χωριά, το νησί Elba, το μεγαλύτερο από την ομάδα νησιών, που αποτελεί το Αρχιπέλαγος της Τοσκάνης, αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο το καλό φαγητό. Οι αναγνώστες είχαν την ευκαιρία να το ανακαλύψουν μέσα από οργανωμένες κρουαζιέρες με θέμα τη μαγειρική, οι οποίες ήταν μια διαφορετική ταξιοδιωτική εμπειρία. Επισκεφθείτε την πόλη Marciana Alta για εξαιρετικό φαγητό και το Zero Gradi για το παγωτό του.

22. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (British Virgin Islands), Καραϊβική

Η θερμή δροσιά του νησιού και τα καθαρά του νερά, το έχουν μετατρέψει σε παράδεισο για τους λάτρεις της ιστιοπλοΐας. Επιβιβαστείτε σε ένα σκάφος και βουτήξτε στους απομακρυσμένους όρμους ή κάντε καταδύσεις. Φροντίστε να επισκεφθείτε τις υπέροχες παραλίες στο Jost Van Dyke, τα ηφαιστειακά νησιά στην Tortola και τα λουτρά στη Virgin Gorda.

21. Hilton Head, Νότια Καρολίνα

Με παρθένες παραλίες, επιλογές για ψώνια, που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς και υπέροχα εστιατόρια για κάθε γούστο, δεν είναι να απορεί κανείς που αυτό το νησί στη Νότια Καρολίνα εντυπωσίασε το κοινό. Αναπνεύστε βαθιά και αφήστε τον ήχο του ωκεανού να σας χαλαρώσει. Ανακαλύψτε τα φανταστικά μονοπάτια για ποδήλατο ή γυμναστείτε στις άψογες εγκαταστάσεις του γκολφ.

20. Σεϋχέλλες

Ετοιμαστείτε να αντικρίσετε τις πιο εντυπωσιακές παραλίες του κόσμου. Ανακαλύψτε τον πολιτισμό, τη φύση και την ομορφιά ενός νησιού που έχει χαρακτηριστεί “ο παράδεισος στη γη”. Η ομορφιά του τόπου δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί και τα νερά είναι τόσο κρυστάλλινα και ζεστά, που θα μπορούσατε να κολυμπάτε για πάντα. Οι φιλικοί ντόπιο και οι λίγοι τουρίστες κάνουν το μέρος το καλύτερο για κολύμπι και καταδύσεις.

19. Nantucket, Μασαχουσέτη

Τα γραφικά χωριά με τα όμορφα καλντερίμια σε συνδυασμό με τα τριαντάφυλλα και τον θαλασσινό αέρα χαρακτηρίζουν αυτό το πανέμορφο νησί της Μασαχουσέτης και σας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο. Θα νιώσετε σα να ζείτε τις παλιές ένδοξες μέρες των ψαράδων της περιοχής. Φυσικά το νησί διαθέτει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, συμπεριλαμβανομένων των καλύτερων ακτών της ανατολικής ακτής.

18. Lanai, Χαβάη

Αυτό το όμορφο κρυφό διαμάντι είναι το ιδανικό μέρος για όσους αναζητούν την πολυτέλεια. Οι αναγνώστες του Conde Nast εντυπωσιάστηκαν από τον τρόπο που το νησί παραπέμπει στην Χαβάη του παρελθόντος, περιγράφοντας το κατάλληλο για εξερεύνηση και εύκολα προσβάσιμο από τα εκλεπτυσμένα θέρετρα. Μην παραλείψετε να κάνετε κατάδυση στον κόλπο Manele, όπου θα καταλήξετε να κολυμπάτε μαζί με ένα κοπάδι δελφίνια!

17. Nevis, Καραϊβική

Οι αναγνώστες χαρακτήρισαν το Nevis “μυστικό καταφύγιο” και “κρυμμένο θησαυρό της Καραϊβικής”. Αν και πρόκειται για ένα μικρό νησί, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα να κάνει κανείς και το μεγαλύτερο αξιοθέατο του είναι η φυσική του ομορφιά. Εκτός από φιλικούς κατοίκους και καλό φαγητό, διαθέτει και φανταστικά ξενοδοχεία, αλλά και πολλές προσιτές βίλες προς ενοικίαση. Το Nevis είναι ένα ζεστό, φιλικό και ασφαλές νησί, ιδανικό για οικογενειακές διακοπές.

16.Vancouver Island, Καναδάς

Το αναγνωστικό κοινό προτρέπει τους επισκέπτες αυτού του “σαγηνευτικού στολιδιού” του Καναδά να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο σε αυτό το νησί, δεδομένου ότι έχουν να κάνουν τόσα πολλά εκεί. Είναι ιδανικό αν είστε λάτρεις της φύσης ή ενδιαφέρεστε για τις καλλιτεχνικές δημιουργίες αγγειοπλαστών και τεχνητών φυσητού γυαλιού. Το νησί Vancouver προσφέρει επίσης για πιο χαλαρές στιγμές, με θέα το υπέροχο τοπίο και ένα ποτήρι κρασί στα wine bars. Είτε ταξιδέψετε εδώ για την ιστιοπλοΐα, τις όμορφες παραλίες ή τους υπέροχους ανθρώπους, το σκηνικό θα σας αποζημιώσει.

15. Whitsunday Islands, Αυστραλία

Πρόκειται για ένα όμορφο νησί, με ζεστά νερά, κατάλληλα για κολύμβηση με αναπνευστήρα, αλλά και για ιστιοπλοΐα. Η τοποθεσία του είναι επίσης ένα από τα δυνατά του σημεία και αποτελεί εξαιρετικό σημείο εκκίνησης για να δείτε τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Ύφαλο.

14. St. John, Καραϊβική

Οι αναγνώστες θεωρούν ότι η φυσική ομορφιά αυτού του νησιού είναι απαράμιλλη. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού φιλοξενεί ένα διατηρητέο ​​εθνικό πάρκο, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν τα σμαραγδένια νερά και την εξωτική χλωρίδα και πανίδα. Εξερευνήστε τους πολυάριθμους κοραλλιογενείς νήσους με ένα καγιάκ ή έναν αναπνευστήρα και κολυμπήστε παρέα με τεράστιες χελώνες.

13. Τασμανία, Αυστραλία

Αυτό το συναρπαστικό μέρος έχει μια πλούσια πολιτιστική ιστορία. Όσοι το επισκέφθηκαν συμφώνησαν ότι διαθέτει υπέροχες παραλίες, αλλά και μεγάλα μονοπάτια πεζοπορίας, ενώ είναι ένα μέρος με πολύ φιλικούς κατοίκους. Φανταστικό τοπίο και ένα ζωντανό παράδειγμα του τι ήταν η Αυστραλία πριν την τεράστια τουριστική της άνθιση.

12. Σαντορίνη, Ελλάδα

"Δεν υπάρχει κανένα μέρος στον κόσμο, όπως η Σαντορίνη”, ισχυρίζονται οι αναγνώστες του Conde Nast, οι οποίοι λατρεύουν τα λευκά κτίσματα, τις υπέροχες παραλίες και την θέα που κόβει την ανάσα. Οι καλύτερες αναμνήσεις του προκύπτουν από τη μαγευτική θέα στην Καλντέρα, την παραλία με την μαύρη άμμο και τα κρυστάλλινα νερά, ενώ δεν παραλείπουν να αναφερθούν στα καταστήματα του νησιού και το καταπληκτικό φαγητό. Ένας αναγνώστης είπε ότι αρκεί μόνο μια βόλτα στους δρόμους, ένας περίπατος στα σκαλοπάτια, που οδηγούν στο επίπεδο της θάλασσας και η φιλοξενία των ανθρώπων. Ένας άλλος πρόσθεσε ότι είναι επίσης ένα εξαιρετικό μέρος για δύτες, λόγω της ηρεμίας της θάλασσας.

11. Βερμούδες, Ατλαντικός Ωκεανός

Οι Βερμούδες νήσοι είναι το ιδανικό μέρος για να απολαύσει κάποιος ένα διασκεδαστικό μείγμα βρετανικού και αμερικάνικου πολιτισμού, με μια δόση από τον πολιτισμό της Καραϊβικής. Προσφέρουν επιλογές για ατελείωτες δραστηριότητες, όπως βόλτα σε ιστορικά μνημεία, γκολφ, θαυμάσιες ευκαιρίες για ψώνια και φαγητό, μουσεία, κήπους και ενυδρεία. Κάντε καταδύσεις και εξερευνήστε πολλά ιδιωτικά λιμανάκια, υπέροχα τοπία με ροζ αμμουδιές και καταγάλανα νερά.

10. Χαβάη (Big Island)

Είτε πρόκειται για τη μυρωδιά των λουλουδιών Plumeria, τη λάμψη της λάβας τη νύχτα ή το γενικό πνεύμα χαράς, οι αναγνώστες δεν χορταίνουν αυτό το νησί. Αυτός ο υπέροχος οικογενειακός προορισμός έχει κάτι για όλους. Έχετε διάθεση για ψώνια; Πηγαίνετε στην ανοιχτή αγορά στην Kona, πριν εξερευνήσετε το νησί και φτάσετε στην αγροτική περιοχή Hilo, όπου μπορείτε να βρείτε αμμώδεις παραλίες σε όλα τα χρώματα που έχετε φανταστεί.

9. Τα νησιά του Μεγάλου Κοραλλιογενή Υφάλου, Αυστραλία

Ο Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος αποτελείται από περισσότερα από 3.000 μεμονωμένα συστήματα υφάλων και εκατοντάδες νησιά, τα οποία αποτελούν μοναδικό προορισμό για υπέροχες αποδράσεις. Ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει τον βυθό με αναπνευστήρα, καθώς δίνεται μια τρομερή ευκαιρία για να ανακαλύψει μια εντελώς διαφορετική εικόνα του ωκεανού, που πραγματικά κόβει την ανάσα. Οι ύφαλοι είναι γεμάτοι ζωή και φιλοξενούν έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της φύσης. Είναι ένας must προορισμός, που προσφέρει περιπέτειες για όλους.

8. Oahu, Χαβάη

Η μεγάλη ποικιλομορφία του τοπίου σε αυτό το νησί συνδυάζει άψογα τον πολιτισμό της πόλης και του νησιού. Το νησί Oahu προσφέρει τον ενθουσιασμό της Χονολουλού και τον τρόπο ζωής των surfer του North Shore. Ζήστε τη ζωντανή ατμόσφαιρα της πόλης, κοντά στη διάσημη παραλία Waikiki και κάντε μια βόλτα στο Περλ Χάρμπορ για μια αυθεντική αμερικανική ιστορία.

7. Moorea, Γαλλική Πολυνησία

Το όμορφο, καταπράσινο τοπίο, οι παραλίες και τα εξαιρετικά εστιατόρια κερδίζουν τις εντυπώσεις στο νησί Moorea. Η τροπική ομορφιά συναντά τη γαλλική φινέτσα και το μέρος έχει πολλά να προσφέρει με τις όμορφες λιμνοθάλασσες και τις επιλογές για εκδρομές. Ακόμα και μια περιήγηση με την τοπική συγκοινωνία έχει ενδιαφέρον.

6. Sea Island, Γεωργία

Το νησί Sea είναι η επιτομή της παγκόσμιας κομψότητας. Γεμάτο με απαράμιλλη ευγένεια και φιλοξενία, το νησί αποτελεί ένα μαγευτικό μέρος, με ισπανική πολυτέλεια και γοητεία. Περιγράφεται ως “παράδεισος στη Γη”.

5. Μπόρα Μπόρα, Γαλλική Πολυνησία

Τα νησιά Μπόρα Μπόρα είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους ψάχνουν ένα μέρος για να ξεφύγουν από το άγχος της καθημερινότητας, απολαμβάνοντας μια εκπληκτική ομορφιά και φιλοκή φιλοξενία. Μοιάζει να απέχει χιλιετίες από τον πραγματικό κόσμο και προσφέρει πολυτελή διαμονή σε σπιτάκια χτισμένα πάνω από το νερό, σε ένα εξωπραγματικό τοπίο. Τα Μπόρα Μπόρα όμως είνα εξίσου όμορφα και κάτω από το νερό, αφού διαθέτουν μια εκπληκτική θαλάσσια ζωή.

4. Kiawah Island, Νότια Καρολίνα

Αυτό το πανέμορφο, παραδεισένιο νησί έχει μια προνομιακή τοποθεσία, κατάλληλη για διακοπές μακριά από όλα και ειδικά της φασαρία της Αμερικής. Διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή φυσική ομορφιά, έτσι μεταξύ του μπάνιου στην παραλία και των αγώνων στα γήπεδα του τένις και του γκολφ, φροντίστε να εξερευνήσετε την εξωτική άγρια ζωή του.

3. Μαλδίβες

Αυτά τα νησιά είναι η επιτομή της ξεκούρασης, της χαλάρωσης και της απόλαυσης. Σκηνικό βγαλμένο από καρτ -ποστάλ, πανέμορφα θέρετρα και πολυτελή καταλύματα συνθέτουν ένα υπέροχο σκηνικό. Η κατάδυση στα τιρκουάζ νερά, η ηλιοθεραπεία στην λευκή άμμο και ένα δείπνο την ώρα που ο ήλιος δύει είναι απλά μαγευτικές εμπειρίες ζωής.

2. Kauai, Χαβάη

"Ένα μικρό κομμάτι παραδείσου”, όπως το χαρακτήρισε ένας αναγνώστης, το νησί Kauai ίσως το πιο χαλαρωτικό νησί της Χαβάης. Πράγματι, η θερμή στάση των κατοίκων, σε συνδυασμό με την πλούσια βλάστηση δημιουργούν σαφώς μια χαλαρή αίσθηση. Ωστόσο, υπάρχει και το στοιχείο της περιπέτειας, όπως μια βόλτα με ελικόπτερο πάνω από το νησί.

1. Maui, Χαβάη

Ένας πραγματικός παράδεισος, που συνδυάζει την τροπική ατμόσφαιρα και τις αμερικάνικες ανέσεις. Με μια πληθώρα δραστηριοτήτων που προσφέρονται, από παρακολούθηση φαλαινών, μέχρι πεζοπορίες στη φύση, αλλά και θαλάσσια σπορ, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα βαρεθείτε. Για να απολαύσετε την ατελείωτη φυσική ομορφιά του Maui, πάρτε το αυτοκίνητο κατά μήκος του δρόμου προς τη Hana, μια γραφική διαδρομή 68 μιλίων που προκαλεί δέος.