Δεν θα μειωθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις

Δεν θα μειωθούν οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις διαβεβαιώνει ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Αθανάσιος Μπούσιος.

Ο κ. Μπούσιος σε συνάντηση που κλήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας τόνισε ότι σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα περιλαμβάνονται βελτιώσεις για την ακτοπλοΐα οι οποίες θα συμβάλλουν στην ελάφρυνση των επιβαρύνσεων των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Τα θέματα που έθεσαν οι ξενοδόχοι ήταν η έγκαιρη δημοσιοποίηση των προγραμματισμένων δρομολογίων εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και η πύκνωση ή τουλάχιστον διατήρηση των συνδέσεων των επιδοτούμενων γραμμών. Επιπλέον ζήτησαν σταθερές ενδονησιωτικές συνδέσεις με τα νησιά που δέχονται διεθνείς αεροπορικές πτήσεις, αλλά και μείωση των συντελεστών ΦΠΑ για την ακτοπλοΐα, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας των πλοίων. Τελος επεσήμαναν την ανάγκη καθορισμένου νομοθετικού πλαισίου για τη λειτουργία των υδατοδρομίων προκειμένου να δραστηριοποιηθούν εξειδικευμένες εταιρείες υδροπλάνων.

Απαντώντας ο κ. Μούσιος επεσήμανε ότι θα υπάρξει μέριμνα εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για την άμεση ανακοίνωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων της τουριστικής περιόδου. Επιπλέον είπε ότι το θεσμικό πλαίσιο για τα υδατοδρόμια βρίσκεται σε εξέλιξη με αποτέλεσμα να υπάρξει ικανός χρόνος για την προσέλκυση επενδυτών. Όσον αφορά στο θέμα του home porting αναμένεται ειδική ρύθμιση προκειμένου να διευκολυνθεί η κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά.