Επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ για τουριστική ανάδειξης της Αμφίπολης

Εγκρίθηκε η πρόταση προτεινόμενου προϋπολογισμού 1.460.000 ευρώ, που υπέβαλε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Κονδύλι 1.460.000 ευρώ εγκρίθηκε με στόχο την τουριστική ανάδειξη της Αμφίπολης. Η σχετική πρόταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την ανάδειξη της Αμφίπολης Σερρών ως τουριστικού προορισμού, από το διασυνοριακό πρόγραμμα INTERREG ‘«Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020», πήρε το πράσινο φως.

Από το 1,5 εκατ. ευρώ, τα 900.000 ευρώ θα δοθούν σε έργα και παρεμβάσεις για την προβολή και στήριξη του μνημείου και της ευρύτερης περιοχής, δημιουργία κέντρου επισκεπτών, μονοπατιών περιήγησης κ.ά.

"Κερδίσαμε το Στοίχημα για την ανάδειξη της Αμφίπολης. Πετύχαμε την τελική έγκριση του προγράμματος για την τουριστική αξιοποίηση του μνημείου της Αμφίπολης, το οποίο κατέθεσε το υπουργείο Πολιτισμού. Εξασφαλίσαμε έτσι ενάμιση εκατομμύριο ευρώ για την εκτέλεση των απαραίτητων έργων", τόνισε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας -Θράκης) Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά.

Όπως είπε η υφυπουργός, μετά από αυτή την θετική εξέλιξη φαίνεται η σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας - που όπως αναφέρει είχε λάβει η ίδια - ώστε να τεθεί το υπουργείο Πολιτισμού επικεφαλής της προσπάθειας και να ξεπεραστούν τα προβλήματα συνεννόησης που υπήρχαν. "Αυτή η πρόταση, έλυσε το πρόβλημα", υπογραμμίζει και εκφράζει την ικανοποίησή της γιατί "το μνημείο της Αμφίπολης θα πάρει τη θέση που του αξίζει και θα ενισχύσει τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάπτυξη του νομού".

Να σημειωθεί, ότι στην πρόταση και στην υλοποίηση του προγράμματος "Ολοκλήρωση των ιστορικών και αρχαιολογικών πόρων διασυνοριακής σπουδαιότητας Βουλγαρίας - Ελλάδας σε έναν βιώσιμο θεματικό τουριστικό προορισμό" συμμετέχουν ως επικεφαλής εταίρος το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων)με εταίρους, το υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η ΚΕΚ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Αμφίπολης, ο Δήμος και το πανεπιστήμιο Blagoevgrad Βουλγαρίας.