Μειωμένες κατά 13% οι αφίξεις πτήσεων τσάρτερ στην Κω τον Ιούλιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον Ιούλιο οι επισκέπτες ήταν λιγότεροι κατά 28.838 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι

Μειωμένες κατά 13% είναι οι αφίξεις των πτήσεων τσάρτερ στο αεροδρόμιο «Ιπποκράτης» της Κω κατά το μήνα Ιούλιο, γεγονός που κυρίως αποδίδεται στις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων που υπηρξαν την προηγούμενη χρονιά και επηρέασαν την τουριστική εικόνα του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, τον Ιούλιο οι επισκέπτες ήταν λιγότεροι κατά 28.838 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

Συγκεκριμένα φέτος τον Ιούλιο αφίχθησαν στο νησί 192.950 τουρίστες, ενώ τον αντίστοιχο μήνα πέρσι είχαν φθάσει στο νησί 221.778 τουρίστες.

Αρνητικό πρόσημο παρουσιάζουν οι αγορές της Πολωνίας (-27%), της Ολλανδίας (-19%), της Δανίας (-37%), της Αυστρίας (-28%) και του Βελγίου (-34%). Αντιθέτως αύξηση σημείωσαν οι αφίξεις από Ρωσία (+18), Ελβετία (+6) και Ισραήλ (+18%).

«Περάσαμε μια μεγάλη δοκιμασία, αλλά καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι», δήλωσε ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης επισημαίνοντας ότι στόχος είναι να κλείσει η ψαλίδα σε μονοψήφιο νούμερο στο τέλος της σεζόν. Ανακοίνωσε επίσης ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας δύο πρωτοβουλίες για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί.

Πρόκειται συγκεκριμένα για την δημιουργία νέου φορέα τουριστικής προβολής και ανάπτυξης στον οποίο θα συμμετάσχουν η τοπική αυτοδιοίκηση και οι παραγωγικές τάξεις του νησιού, και παράλληλα τη διαμόρφωση τοπικού πλαισίου διεκδίκησης για να αναπληρωθούν οι απώλειες που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις του νησιού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...