Ανοίγει πανιά: Spetses Classic Yacht Regatta 2016

Μετά από πέντε χρόνια συνεχούς ανάπτυξης το event δεν είναι απλώς ο δημοφιλέστερος αγώνας Κλασσικών σκαφών στην Ελλάδα, αλλά ένας από τους σημαντικότερους στη Μεσόγειο

Ο δημοφιλέστερος αγώνας κλασικών σκαφών στην Ελλάδα θα διεξαχθεί φέτος για 6η συνεχή χρονιά, μεταξύ 30 Ιουνίου και 3 Ιουλίου στις Σπέτσες.

Το Spetses Classic Yacht Regatta περιλαμβάνει ιστιοδρομίες για Κλασικά Σκάφη, Παραδοσιακά Σκάφη, Παραδοσιακές Λέμβους και Οικογενειακές Λέμβους - Dinghies και διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Σπετσών υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος μερικά από τα πιο διάσημα κλασικά σκάφη αναψυχής στην Ελλάδα και σημαντικές αντίστοιχες παρουσίες από το εξωτερικό με φόντο το υπέροχο νησί του Αργοσαρωνικού και θεμέλιο τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, του ευ αγωνίζεσθαι και του υγιούς συναγωνισμού. Από αυτόν τον ξεχωριστό συνδυασμό στοιχείων και αξιών προκύπτουν πολλαπλά οφέλη για τον αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό στην χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (Ν.Ο.Ε.), Αλέξανδρος Παπαδόγγονας δήλωσε:

«Η φετινή, 6η διοργάνωση του Spetses Classic Yacht Regatta, ενός από τους πιο σημαντικούς αγώνες κλασικών σκαφών στη Μεσόγειο, θα έχει επιπλέον το χαρακτήρα μιας γιορτής της ελληνικής ναυτοσύνης ένα μόλις μήνα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους παραδοσιακά η ιστιοπλοΐα κρατά ψηλά την ελληνική σημαία».