Για πρώτη φορά στην Ελλάδα η τελετή απονομής των «Γαλάζιων Σημαιών»

Η χώρα μας με 395 βραβευμένες ακτές, κατείχε το 2015 την τρίτη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες

Στην Ελλάδα πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των παγκόσμιων αποτελεσμάτων του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», από το Διεθνές Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education-FEE).

Η χώρα μας με 395 βραβευμένες ακτές, κατείχε το 2015 την τρίτη θέση, παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες. 

Η εκδήλωση χαρακτηρίζεται ως «ιστορικό γεγονός» για τη χώρα μας, αφού έως το 2015 η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» γινόταν κάθε χρόνο από την έδρα του FEE, στη Δανία.

«Φέτος, το FEE επιλέγει να ανακοινώσει στην Ελλάδα, σε μία δύσκολη για τη χώρα περίοδο, τις διεθνώς βραβευμένες με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές και μαρίνες, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνεται από την ΕΕΠΦ, εθνικό χειριστή του προγράμματος. Είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα ανακοινώνονται με αυτόν τον τρόπο από το FEE. Θέλουμε έτσι να τονίσουμε τη στήριξή μας σε ένα από τα παλαιότερα κράτη-μέλη μας, με δυναμική παρουσία σε όλα τα προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης. Ιδιαίτερα, δε, στο πρόγραμμα "Γαλάζια Σημαία" αφού, επί σειρά ετών, κατέχει μία από τις πρώτες σε αριθμό βραβευμένων ακτών θέσεις, με δυνατότητα ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης, δεδομένου του μεγάλου μήκους ακτογραμμής που διαθέτει» δήλωσε η Lesley Jones, σντιπρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Η παγκόσμιας εμβέλειας και προβολής εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο συγκρότημα Πόρτο Καρράς στη Χαλκιδική, την Τετάρτη 25 Μαΐου.