One Stop Shop για 8 mega τουριστικά σχέδια

Το ξεμπλοκάρισμα οκτώ σύνθετων τουριστικών έργων που έχουν κατατεθεί και αναμένουν εγκρίσεις και άδειες για να ξεκινήσουν να υλοποιούνται, θα διευκολύνει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση που αναμένεται να υπογράψουν σύντομα τα Υπουργεία Τουρισμού και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με δήλωση της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη η νέα ΚΥΑ θα επιτρέπει στους υποψήφιους επενδυτές να λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες άδειες – που αφορούν σε αρμοδιότητες των δύο υπουργείων – με την ίδια αίτηση, χωρίς να χρειάζεται να περνούν από τις διάφορες υπηρεσίες των συναρμόδιων υπουργείων. Η κ. Κεφαλογιάννη είπε ότι στην νέα Ειδική Υπηρεσία (One Sto Shop) του ΕΟΤ έχουν κατατεθεί ήδη οκτώ προτάσεις για μεγάλες σύνθετες επενδύσεις, που βρίσκονται σε διάφορες φάσεις αδειοδοτήσεων.

Μάλιστα τόνισε ότι η επένδυση στο νησί της Κέας, είναι μια από αυτές που βρίσκεται σε πολύ ώριμο στάδιο υλοποίησης. Πρόκειται για το έργο της Dolphin Capital Investors, που προβλέπει σε έκταση 650 στρεμμάτων τη δημιουργία ενός 5άστερου ξενοδοχείου δυναμικότητος 350 κλινών, κατοικιών, κέντρου θαλασσοθεραπείας, καταδυτικού κέντρου και κέντρου τουριστικής επένδυσης. Η Dolphin εδώ και δυο χρόνια έχει ανακοινώσει ότι το ξενοδοχείο θα είναι το δεύτερο της αλυσίδας Aman Resort, μετά το άνοιγμα του Amanzoe στο Πόρτο Χέλι.

Οι άλλες επτά επενδύσεις προωθούνται στην Μήλο, την Ίο, την Κω, την Αταλάντη, τη Βοιωτία, την Κρήτη και την Αχαΐα. Στο σύνολο τους προβλέπουν την κατασκευή πολυτελών ξενοδοχείων αλλά και κατοικιών, όπως και άλλες συμπληρωματικές υποδομές όπως γήπεδα γκολφ, κ.α.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε η κ. Κεφαλογιάννη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρο Καλαφάτη, όπου παρουσίασαν τις βασικές αρχές για το Ειδικό Χωροταξικό σχέδιο για τον Τουρισμό. Πέραν του ότι το νέο Χωροταξικό θα είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και θα ευνοούνται οι σύνθετες επενδύσεις για τον τουρισμό, δεν δόθηκαν άλλες λεπτομέρειες, ούτε χρονοδιάγραμμα για την κατάθεση του.