Μειωμένες χριστουγεννιάτικες τιμές στα ξενοδοχεία της Αθήνας και της Ευρώπης

Ευχάριστες χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για τους καταναλωτές, επιφυλάσσουν τα ξενοδοχεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι τιμές των ξενοδοχείων για το Δεκέμβριο εμφανίζουν πτωτικές τάσεις σε σχέση με το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της trivago. Πιο αναλυτικά, στην Αθήνα και παρά το γεγονός ότι τα Χριστούγεννα απέχουν μόνο μια ανάσα, οι τιμές παρουσιάζουν πτωτική τάση με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα € 71, 7% μείωση σε σχέση με το Νοέμβριο. Στη Θεσσαλονίκη, οι ξενοδοχειακές τιμές πέφτουν 5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα € 76.

Πέφτουν οι τιμές στις Χριστουγεννιάτικες πρωτεύουσες

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα όμως, που παραδοσιακά δε θεωρείται τουριστικός όπως ο Δεκέμβριος οι ξενοδοχειακές τιμές στις ευρωπαϊκές πόλεις πέφτουν. Στο Λονδίνο, σημειώνεται πτώση της τάξεως του 7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα € 186. Στη Ρώμη -4% με τη διανυκτέρευση για δίκλινο δωμάτιο να φτάνει τα € 109 ευρώ. Στο Παρίσι οι τιμές πέφτουν κατά 2%, με μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο στα € 162 ευρώ. Μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις που παρατηρείται σε κατεξοχήν Χριστουγεννιάτικους προορισμούς είναι στην Κωνσταντινούπολη (-12%) με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα € 106 ευρώ. Ακολουθεί το Άμστερνταμ με μείωση τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα της τάξεως του 8% και μέση τιμή δίκλινου δωματίου στα € 120 ευρώ. Η ίδια μείωση παρατηρείται και στο Μιλάνο, μία από τις πρωτεύουσες της μόδας που έχουν την τιμητική τους κάθε Χριστούγεννα με τη μέση τιμή δωματίου να αγγίζει τα € 121. Το ίδιο ποσοστό μείωσης και στη Στοκχόλμη (8%).