Κουντουρά: Διαμορφώνουμε Εθνικό Σχέδιο για τον Τουρισμό

Τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό ανακοίνωσε σήμερα, απευθυνόμενη στο διοικητικό συμβούλιο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ), η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Όπως επεσήμανε η κ. Κουντουρά, στο πλαίσιο σύνθεσης του Οδικού Χάρτη του Εθνικού Σχεδίου Στρατηγικής για τον Τουρισμό, αναμένει από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος κατηγοριοποιημένα όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο.

Απευθυνόμενη στα μέλη του ΔΣ του Επιμελητηρίου, που είναι αιρετοί εκπρόσωποι των ξενοδόχων από όλες τις περιφέρειες της χώρας, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου αποτελεί κυρίαρχο στόχο του υπουργείου και ήδη αναζητούνται λύσεις για τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Η κ. Κουντουρά χαρακτήρισε το υπουργείο Τουρισμού “εργαλείο” επίλυσης προβλημάτων της τουριστικής επιχειρηματικής κοινότητας, αναφέροντας ως παράδειγμα το γεγονός ότι ήδη γίνονται παρεμβάσεις στο υπουργείο Εξωτερικών για τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας από συγκεκριμένες χώρες όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι στόχος της είναι η συρρίκνωση της γραφειοκρατίας και δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο θα αποτελέσει τον συνεκτικό παράγοντα μεταξύ περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης για την άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων που δυσφημίζουν την εικόνα των τουριστικών προορισμών.

Επίσης, η κ. Κουντουρά αναγνώρισε τον θεσμικό ρόλο του ΞΕΕ, επισημαίνοντας τη σημαντικότητα του έργου του, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πρακτικός άνθρωπος και επιζητά γρήγορες και ορθολογικές λύσεις.