Νέο ξεκίνημα για το ξενοδοχείο King George Palace

Νέα σελίδα για το ιστορικό King George Palace της πλατείας Συντάγματος. Η Grande Dame της ελληνικής ξενοδοχίας Μεγάλη Βρετανία, βάζει το ξενοδοχείο κάτω από την ομπρέλα της και μαζί ξεκινούν για μια νέα εποχή φιλοξενίας.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου King George, τράπεζα Eurobank ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε προσύμφωνο με την εταιρεία ΛΑΜΨΑ Α.Ε. - ιδιοκτήτρια της Μεγάλης Βρετανίας – για την μακροχρόνια μίσθωση του. Το ξενοδοχείο φεύγει από την αλυσίδα των Classical Hotels, του ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη, ο οποίος εγκαταλείπει σχεδόν το κέντρο της Αθήνας, μετά το κλείσιμο των μεγάλων του ξενοδοχείων, δύο στην Ομόνοια και του Imperial της πλατείας Καραϊσκάκη. Το Baby Grand στην Αθηνάς παραμένει κλειστό, ενώ λειτουργεί και το Vouliagmeni Suites στη Βουλιαγμένη.

Η νέα συμφωνία η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013, προβλέπει μίσθωση για διάρκεια 10 ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη πενταετίες. Το οριστικό συμβόλαιο θα υπογραφεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου 2012. Η διαχείριση του ξενοδοχείου θα ανατεθεί στον όμιλο Starwood που επίσης διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η ιστορία

Η μεγάλη άνθιση των ξενοδοχείων της Αθήνας, που ξεκίνησε στις αρχές του 2000 με την πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων, οδήγησε τον όμιλο Ν. Δασκαλαντωνάκη στην μακροχρόνια μίσθωση για 30 χρόνια του King George Palace. Η ιδιοκτήτρια τράπεζα Eurobank είχε αποκτήσει το ξενοδοχείο με τη συγχώνευση της με την Τράπεζα Εργασίας και παρέμενε κλειστό. Το 2001 όπου και υπεγράφη η συμφωνία, ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση και ανακαίνιση του κτιρίου, οι οποίες κόστισαν περίπου 18 εκατ. ευρώ. Το καλοκαίρι του 2004 το ξενοδοχείο άνοιξε, για να πάρει πολλά διεθνή βραβεία και αναγνωρίσεις. Δέκα χρόνια μετά, το Μάρτιο του 2011 και ενώ ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη, είχε αρχίσει να αποσύρεται από την Αθήνα, ακούγονται οι πρώτες φήμες για το ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς Λάμψα Α.Ε. να μισθώσει το King George. Το Φθινόπωρο του ίδιου έτους, οι δύο πλευρές, Eurobank και Δασκαλαντωνάκης φαίνεται να προχωρούν σε συναινετικό διαζύγιο. Τα προβλήματα είναι έντονα με την τουριστική κίνηση της Αθήνας, οι φασαρίες στο κέντρο διώχνουν τους τουρίστες, ενώ το Kind George έχει ήδη εκκενωθεί μια φορά, φοβούμενο την ασφάλεια των πελατών του, μετά από σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από αυτό. Την 1η Δεκέμβρη του 2001, ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη ανακοινώνει ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί το ξενοδοχείο.

Ένα χρόνο ακριβώς το King George Palace, αλλάζει χέρια. Το γεγονός ότι μισθώνεται από γειτονικό του ξενοδοχείο, που είναι ένα από τα καλύτερα ολόκληρης της χώρας και διαχειρίζεται από πολύ ισχυρό αμερικανικό brand, όπως η Starwood, δεν μπορεί παρά να είναι θετικό. Η απόφαση της τράπεζας Eurobank να επιλέξει μισθωτή και διαχειριστή με διεθνείς συνεργασίες και πρότυπα αποτελεί ένδειξη για τον μελλοντικό προσανατολισμό της. Η Αθήνα και η Ελλάδα έχουν ανάγκη ξενοδοχείων που ανήκουν σε μεγάλες ξένες αλυσίδες, οι οποίες δυστυχώς δεν επενδύουν εύκολα στη χώρα μας.

Βίκη Βαμιεδάκη