Νέα κίνητρα για εκσυγχρονισμό ξενοδοχείων

Κίνητρα για ξενοδοχειακές επενδύσεις και εκσυγχρονισμό μικρών παραδοσιακών καταλυμάτων μέσα από το νέο αναπτυξιακό νόμο, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται να δοθούν, η Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

Στην ομιλία της, εγκαινιάζοντας την έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, η κ. Κεφαλογιάννη, τόνισε ότι στόχος της στρατηγικής του ελληνικού τουρισμού, είναι η σύνδεση του με την πρωτογενή παραγωγή. Όπως τόνισε προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, ο κρόκος, προϊόντα όπως η φάβα, τα τοπικά τυροκομικά προϊόντα, τα γλυκά, αποτελούν μια ειδική πρόταση που μέχρι σήμερα απευθυνόταν σε ένα πολύ μικρό ποσοστό τουριστών, το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, για το «Ελληνικό Πρωινό». Ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης τόνισε ότι ήδη 54 ξενοδοχεία από όλη την Ελλάδα πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού», παρόλο που οι εντάξεις ξενοδοχείων ξεκίνησαν προ δύο μηνών. Ακολούθως ο Τσακίρης ανέφερε ότι εξετάζεται η ένταξη ακόμη 109 ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στο πρόγραμμα, αναμένοντας σημαντική αύξηση της ανταπόκρισης των μελών του Ξ.Ε.Ε από όλη την Ελλάδα, στο άμεσο μέλλον.

Στην 28η Philoxenia, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, έχουν καλεστεί 100 περίπου ξένοι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι οποίοι θα έχουν επαφές με έλληνες ξενοδόχους και πράκτορες. Οι ελληνικές συμμετοχές στην έκθεση είναι αρκετά περιορισμένες και φέτος, ενώ και οι ξένες συμμετοχές δεν ξεπερνούν τις 15.