Άνοδος ρεκόρ για τον γκέι τουρισμό το 2013

Το ποσό ρεκόρ των 181 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένεται να φτάσει η αξία της τουριστικής αγοράς των λεσβιών, γκέι, αμφισεξουαλικών και τρανσέξουαλ (Lesbian, Gay, Bisexual and Transgender – LGBT), το 2013.

Τα στοιχεία που προκύπτουν από την έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τουρισμού του Λονδίνου WTM, δείχνουν ότι η ταξιδιωτική αυτή αγορά, παρουσιάζει αύξηση κατά 9,7% κάθε χρόνο και αναμένεται να ξεπεράσει σε αξία τα 165 δισ. δολάρια το 2012, παρά την δυσμενή οικονομική συγκυρία παγκοσμίως και την ύφεση στην ευρωζώνη.

Η αγορά των ΗΠΑ βρίσκεται στην κορυφή με 52,3 δισ. δολάρια, ακολουθεί η Βραζιλία με 22,9 δισ. δολάρια και τρίτη η Ιαπωνία με 18,5 δισ. δολάρια. Η Ευρώπη είναι ακόμα πιο ισχυρή από τις ΗΠΑ, αφού οι οκτώ πιο σημαντικές αγορές της πέτυχαν τζίρο 58,3 δισ. δολάρια το 2012. Σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της μεγαλύτερης επαγγελματικής ένωσης Out Now Global – που παρακολουθεί τα στοιχεία της συγκεκριμένης αγοράς - κ. Ian Johnson τόνισε ότι, όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι και οι LGBT καταναλωτές, αντιμετωπίζουν το μεγάλο κόστος ζωής και πολλοί εργάζονται σε δύο ή περισσότερες δουλειές. Όμως τα περισσότερα από αυτά τα νοικοκυριά δεν έχουν παιδιά και τα ταξίδια παραμένουν μια εναλλακτική λύση για τους περισσότερους από αυτούς, χωρίς να βγαίνουν εκτός οικονομικού προϋπολογισμού.

Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι οι δύο χώρες που προστέθηκαν στους προορισμούς των LGBT ταξιδιωτών μέχρι το 2020 και δείχνουν μεγάλη δυναμική.

Θυμίζουμε ότι η Ελλάδα βρέθηκε πρόσφατα στους 10 κορυφαίους προορισμούς σε ολόκληρο τον κόσμο για τον τουρισμό των lesbian, gay, bisexual και transgender, καταλαμβάνοντας την 9η θέση.