Η εταιρεία Marketing Greece ζητά στήριξη

Marketing Greece, η εταιρεία που στόχος της είναι να διαφημίζει και να προβάλει σωστά και σύγχρονα τη χώρα μας σε ολόκληρο τον κόσμο, φαίνεται ότι θα δημιουργηθεί.

Η πρωτοβουλία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μπορεί να μην ακολουθεί την αρχική της ιδέα, δηλαδή να συμμετέχει και το Δημόσιο με ένα ποσοστό, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις παίρνει σάρκα και οστά. Ο ΕΟΤ και το Υπουργείο Τουρισμού, δεν έχουν χρήματα για να συμμετέχουν σε αυτή την εθνική προσπάθεια και έτσι τα στελέχη του ΣΕΤΕ αποφάσισαν να ζητήσουν από αλλού βοήθεια. Η εταιρεία Marketing Greece πρέπει να λειτουργήσει άμεσα, για το καλό του τουρισμού της χώρας.

Ο ΣΕΤΕ, αποφάσισε να καλέσει τα μέλη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και τα μέλη της Ένωσης Διαφημιζομένων να συμμετέχουν στο σχήμα της νέας εταιρείας. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέχρι το τέλος του έτους 1,2 εκατ. ευρώ – ποσό που θα καταστήσει την εταιρεία βιώσιμη για δύο χρόνια. Τις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινούν Road Shows σε όλη την Ελλάδα, όπου θα παρουσιάζεται το business plan και θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν οικονομικά στην προσπάθεια. Στην ιδανική περίπτωση, το πρώτο τρίμηνο του 2013 η εταιρεία θα λειτουργεί και το 2014 θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη. Η πρώτη της δράσης θα είναι η δημιουργία ενός υπερσύγχρονου portal, μέσω του οποίου θα γίνονται όλες οι ενέργειες μάρκετινγκ της εταιρείας, ενώ θα μπορούν να υπάρχουν και online πωλήσεις υπηρεσιών.